styrioci
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 21. Máj , 2008, 11:45:39 » |
|
slusnost je samozrejmostou si myslim - aspon v mojom pripade mam dojem, ze niektori sa tu vyplakavaju, ze sa predavac na nich neusmieval pocas celeho pobytu v predajni - prisli ale nakupovat alebo flirtovat s predavacom?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 21. Máj , 2008, 12:02:37 » |
|
divil by si sa kolko pomoze obycajny usmev. prijemne vystupujuci a usmiaty predavac na teba zanecha omnoho lepsi dojem a urcite ti aj preda viac ako zamraceny opierac stien. predaj je profesia a treba ho ovladat, potom su aj vysledky. druha vec je ako dokaze majitel svojich predavacov motivovat. to je vsak zakaznikovi pravom jedno.
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 21. Máj , 2008, 12:11:06 » |
|
vsak to je jasne a ani netvrdim opak, ale proste ked ti pride do obchodu kopa zakaznikov ponahlajucich sa, nasrdenych, arogantnych, tak velmi dlho s usmevom na tvari nevydrzis ak su zakaznici slusny a v pohode, tak aj predavac je v pohode aj ked mozno nema naladu (aspon ja mam taku skusenost). ked si drzy, arogantny, neprijemny a narazis na predavaca, ktory tiez nie je v uplnej dusevnej rovnovahe, tak je to katastrofa
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 21. Máj , 2008, 12:18:16 » |
|
a nemala by ta profesionalita spocivat v tom ze predavac sa stale sprava rovnako napriek tomu ze ho vnutorne zakaznici vytacaju? ja viem ze to je tazke, mam s tym velmi dobre skusenosti, ale mam dojem ze velka cast predavacov robi svoju pracu z donutenia a tak to aj potom vyzera. vyhovorky o zakaznikoch su uz len ceresnicka na torte. nasrat sa mozes, ale profesional to neda pocitit zakaznikovi, najme nie inemu ako tomu co ho nasral.
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
midlo
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 21. Máj , 2008, 12:27:46 » |
|
a nemala by ta profesionalita spocivat v tom ze predavac sa stale sprava rovnako napriek tomu ze ho vnutorne zakaznici vytacaju? ja viem ze to je tazke, mam s tym velmi dobre skusenosti, ale mam dojem ze velka cast predavacov robi svoju pracu z donutenia a tak to aj potom vyzera. vyhovorky o zakaznikoch su uz len ceresnicka na torte. nasrat sa mozes, ale profesional to neda pocitit zakaznikovi, najme nie inemu ako tomu co ho nasral.
Tak tak. u nas sa este nenaucili predavaci ze ziju zo zakaznikov a preto k nim musia byt ustretovi. Na zapade je to uplne inak, vsetko s usmevom. Ale zvycajne je vidiet obrovsky rozdiel medzi majitelom a zamestnancom predavacom. Ak je v obchode majitel, snazi sa ako to len ide, a taketo veci zakaznik citi. Neraz som nesiel do obchodu koli predavacom. Ale nie do hudobneho, tam chodim rad a je mi jedno aki su tam predavaci
|
|
« Posledná zmena: 21. Máj , 2008, 12:28:19 od midlo »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mcmaros
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 21. Máj , 2008, 12:39:07 » |
|
Tiez mam niekedy zmiesane pocity z predavacou. Uz nejeden krat sa stalo, ze sme nakupovali a miesto predavaca nas obsluhoval majitel. To sme samozrejme nevedeli. Vsetko v pohode, pomohol, porozpraval sa aj ked ide o par korunove veci a s usmevom raz jedna pani ponikatelka potom nastupila do svojho audi.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 21. Máj , 2008, 15:04:49 » |
|
vzdy su dve strany mince.. slusnost a ochota by mala byt samozrejmostou - sam sa snazim podla toho riadit (kto mal tu cest zazit ma v pozicii predavaca, mal snad ten isty dojem )..ale myslim si, ze aj predavac ma pravo na zlu naladu, kysly ksicht atd...za predpokladu splnenia vyssie uvedenych "vlastnosti"
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 21. Máj , 2008, 15:08:21 » |
|
myslim si, ze aj predavac ma pravo na zlu naladu, kysly ksicht atd...za predpokladu splnenia vyssie uvedenych "vlastnosti" Potom nech radsej nejde do prace (niekedy urobi viac skody ako uzitku), sef mu to strhne z platu, pripadne aj horsie... zivot nie je prechadzka ruzovou zahradou.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 21. Máj , 2008, 15:14:01 » |
|
myslim, ze sa chapeme a zhodneme sa (v zakladnej veci debaty)...ale asi si kazdy pod dobrou a zlou naladou predavaca prestavujeme nieco ine pohlad z druhej strany: pokial ako zakaznik dostanem to, co som potreboval, tak mi je jedno ci sa na mna predavac usmieval alebo nie...osobne nemam rad rektoskopickych predavacov.. (jedna vec je byt ochotny a slusny a druha mat predavaca v zadku)
|
|
« Posledná zmena: 21. Máj , 2008, 15:16:36 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ewerfile
náhodný pocestný
Príspevkov: 146
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 21. Máj , 2008, 18:13:18 » |
|
A ako konretne Ta okakali pri strunach alebo brnkatkach? To sa da?
Dá sa to. To záleží na tebe. Hlavne musíš vedieť čo chceš. A pri zakladaní tejto témy som nemyslel na to že ako predajcovia nás prinútia si kúpiť niečo iné ale na to ako sa iba o to snažia.
|
|
|
Zaznamenané
|
Slavo
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 21. Máj , 2008, 18:38:52 » |
|
Dá sa to. To záleží na tebe. Hlavne musíš vedieť čo chceš. A pri zakladaní tejto témy som nemyslel na to že ako predajcovia nás prinútia si kúpiť niečo iné ale na to ako sa iba o to snažia.
myslim, ze je logicke, ze sa ti predajca snazi predat to, co ma v ponuke. a ak nema presne to, co chces, tak ti ponukne alternativu a je na tebe pre co sa rozhodnes.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 21. Máj , 2008, 19:58:21 » |
|
Dá sa to. To záleží na tebe. Hlavne musíš vedieť čo chceš. Napis konkretnu prihodu, nie? A pri zakladaní tejto témy som nemyslel na to že ako predajcovia nás prinútia si kúpiť niečo iné ale na to ako sa iba o to snažia. Tak asi kazdy pochopil, ze Ti nedal revolver k uchu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 21. Máj , 2008, 21:15:23 » |
|
mily a usmiaty predavac, potesi cloveka, az je z toho v soku. ale to nejde len o usmev ale aj o pohodu aku ten clovek vyzaruje. takisto nemam rad predavacov, ktori su za ritou a stale sa pytaju vtedy sa otacam z obchodu.
|
|
« Posledná zmena: 21. Máj , 2008, 21:15:39 od mario bross »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ewerfile
náhodný pocestný
Príspevkov: 146
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 22. Máj , 2008, 05:26:03 » |
|
Napis konkretnu prihodu, nie?
Tak asi napríklad minule mi ponúkal značku strún. Ale v tomto prípade som bol napodiv spokojný. Tie struny boli lepšie ako tie čo som používal pred tým tak nič. No nakoniec aj tí predajcovia vedia čo predávajú. Ale nabudúce musím byť opatrnejší lebo nemusí to tak dopadnúť aj nabudúce.
|
|
|
Zaznamenané
|
Slavo
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 22. Máj , 2008, 06:38:03 » |
|
Tak asi napríklad minule mi ponúkal značku strún. Ale v tomto prípade som bol napodiv spokojný. Tie struny boli lepšie ako tie čo som používal pred tým tak nič. No nakoniec aj tí predajcovia vedia čo predávajú. Ale nabudúce musím byť opatrnejší lebo nemusí to tak dopadnúť aj nabudúce. Cize podla tejto prihodicky je vlastne tvoj uvodny prispevok o nicom, resp. si bol spokojny ako ta predavac "zaviedol". Ale musis si dat pozor, aby ta "nezaviedol" nabuduce, aby si nebol spokojnejsi...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|