Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
30. November , 2024, 13:48:19
Strán: 1 2 [3] 4 5 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Trenazery, cestovatka a ine skladacky..  (Prečítané 15827 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #30 kedy: 16. November , 2008, 21:25:22 »

precitaj si aspon text na tej stranke  Žmurk

je to trenazer na rozohratie, mas tam akoze prvych 7 prazcov z klasickej gitary, neda sa to naladit aby to znelo nejako normalne (to by museli byt mensie vzdialenosti medzi prazcami), nemaju na tom zniet tony ako na klasickej gitare. ma to sluzit vylucne ako pomocka na rozcvicenie, resp cvicenie tam, kde nie je mozne cvicit s normalnou gitarou

Ja to chapem, ale naco to je potom dobre ?

Na tom nic nenatrenujes, pri tej velkosti nemoze byt pnutie strun totozne s pnutim gitary.

Ten krk co ma Pitu vyzera omnoho schopnejsie.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #31 kedy: 16. November , 2008, 21:33:06 »

Na tom nic nenatrenujes, pri tej velkosti nemoze byt pnutie strun totozne s pnutim gitary.
napr mozes cvicit prstoklady stupnic, prsty si to "zapamataju", synchronizaciu lavej/pravej ruky pri roznych styloch brnkania atd atd..
Zaznamenané
Radomír
stály hosť
Príspevkov: 980

« Odpoveď #32 kedy: 16. November , 2008, 21:39:20 »

Kedysi som mal niečo podobné aj ked to absolutne neznelo-sám som si vyrobil.Ale prsty na tom preženieš a to bolo doležite.Technika ktoru si potom na normal gitke doladil.
Zaznamenané

Nečum-uč sa,cvič a hraj!Nech si dobrý ako VAI :)
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #33 kedy: 16. November , 2008, 21:49:12 »

Ten krk co ma Pitu vyzera omnoho schopnejsie.

je to na cvicenie techniky, a na to nepotrebujes ani naladenu gitaru, pnutie strun si nastavis klucikmi
mne sa technika ovela lepsie cvici na nezapojenej gitare, lebo asi mi siblo ak by som na vypecenom kombe pocul stupnicu po 894-krat furt v rovnakom tempe Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 16. November , 2008, 21:51:30 od Zeck » Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
brmbolec
stály hosť
Príspevkov: 906

« Odpoveď #34 kedy: 16. November , 2008, 22:55:43 »

Pitu, hentá sranda malá ti aj ladí?
Dalo by sa docieliť aby hentaký trenažér ladil pokiaľ by bola zmenšená dĺžka hmatníku a boli by pražce vzdialenosťou od seba rozmiestnené ako pri hlave gitary?
Zaznamenané

Malé, ale potešia :)
midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #35 kedy: 16. November , 2008, 23:01:50 »

Dalo by sa docieliť aby hentaký trenažér ladil pokiaľ by bola zmenšená dĺžka hmatníku a boli by pražce vzdialenosťou od seba rozmiestnené ako pri hlave gitary?
Ty sem radsej daj fotku toho tvojho cestovatka na pravacku. Žmurk
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #36 kedy: 17. November , 2008, 03:13:08 »

Ja to mám práve tak urobené, aby to aj ladilo. Keď chcem cvičiť s väčším rozpätím prstov ľavej ruky, hrám cvičenia cez viac pražcov.
Ten shredneck trenažér je robený, aby bol pocit v ľavej ruke rovnaký ako na normálnej gitare, ale nemá sa to počúvať. Tiež som rozmýšľal kedysi, že si to dám urobiť takisto, zrealizovali môj nápad, nakoniec som sa rozhodol inak a som spokojný.
« Posledná zmena: 17. November , 2008, 03:15:33 od Pitu » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #37 kedy: 17. November , 2008, 11:33:26 »

a ja ze preco vela tych rychlych masticov ma tak nachuja ton. a to preto, ze oni sa nepocuvaju, necvicia na gitare, kde by si ten ton strazili - oni cvicia na kokotinach. super - som zase o nieco mudrejsi :)
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #38 kedy: 17. November , 2008, 11:50:52 »

to z toho mojho predsa nevyplynulo. ale zaznelo tu tusim nieco take, ze naco sa pri cviceni prilis pocuvat, ze trenazer je v tom fasa a ide o to, aby si ruka zapamatala, ci co. tak som poznamenal, ze uz chapem, preco ma tak vela dnesnych rychlikov tak nahovno ton.

nie len rýchlici, aj iní majú nahovno tón, keď si tón nesledujú, prípadne nepočúvajú, čo hrajú.

Trenažér je na to, aby si na tréning monotónnych cvičení na prsty, ktoré potrebuješ cvičiť na zvládnutie ťažšej hry, využil aj čas, ktorý je inak zabitý. Dlhé cesty autom, lietadlom a pod.. Je nezmysel ho používať doma.
« Posledná zmena: 17. November , 2008, 12:38:08 od Pitu » Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #39 kedy: 17. November , 2008, 11:55:29 »

nie len rýchlici, aj iní majú nahovno tón, keď si tón nesledujú, prípadne nepočúvajú, čo hrajú.

Trenažér je na to, aby si na tréning monotónnych cvičení na prsty, ktoré potrebuješ cvičiť na zvládnutie ťažšej hry, využil aj čas, ktorý je inak zabitý. Dlhé cesty autom, lietadlom a pod.. Je nezmysel ho používať doma. Myslel som, že je pre teba ľahké to pochopiť. Žmurk

zabil by som kazdeho ktory by mi v aute vrzgal s nejakym natiahnutym drotom. a v lietadle taktiez  ha ha ha Na zdravie!
ono je otazne ale nakolko maju byt prsty monotonne cvicene bez toho, aby zvladali spravanie realnej struny. ved ked sa nieco takto trenuje, tak sa potom musi predsa dotrenovat aj ton na gitare. pride mi to ako zbytocna robota naviac. viem nieco zahrat na trenazery na 250 bpm a ked pridem na gitaru tak mam chcipnutu polku tonov a musim to trenovat znova...what´s the point?
Zaznamenané

o-yep sro
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #40 kedy: 17. November , 2008, 12:02:46 »

ono je otazne ale nakolko maju byt prsty monotonne cvicene bez toho, aby zvladali spravanie realnej struny. ved ked sa nieco takto trenuje, tak sa potom musi predsa dotrenovat aj ton na gitare. pride mi to ako zbytocna robota naviac. viem nieco zahrat na trenazery na 250 bpm a ked pridem na gitaru tak mam chcipnutu polku tonov a musim to trenovat znova...what´s the point?

Treba si to skúsiť, ak ti to bude vyhovovať, tak to budeš používať. Mne to veľmi pomáha, keď drilujem určitú techniku, využijem aspoň čas.
« Posledná zmena: 17. November , 2008, 12:36:38 od Pitu » Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #41 kedy: 17. November , 2008, 12:23:46 »

ano aj toto je typicke a cakal som to  Na zdravie!
Je úplne jasné, že tón sa na takom cvičítku necvičí, muzikant by bol blbý, keby si tón netrénoval na nástroji.

Výhody sú zrejmé - využiť čas na cvičenie monótónnych cvičení. Výborné je to na cvičenie prstového hrania pravej ruky - rôzne rozklady akordov a pod - tiež monotónne zdĺhavé cvičenia. A rozcvičí sa aj ľavá ruka.
Nevýhoda - je to trochu necitlivé na trsátko, keď sa cvičí v tichosti, nekontroluje sa sila úderu a treba si to potom vyčistiť na skutočnom nástroji. Tu ale vidím využitie tých cestovných gitár s výstupom na sluchátka.
« Posledná zmena: 17. November , 2008, 12:36:20 od Pitu » Zaznamenané

Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #42 kedy: 17. November , 2008, 12:42:45 »

Nasiel som dalsiu pecku, tato je uplne najskladnejsia full-scale (ked nepocitam toho taliana), robi sa to vo svajci, ale chu za to nekrestanske prachy  Nezahrávaj sa
http://www.thebone.ch/EN/index.htm
kolko moze stat toto vyrobit? z tych vsetkych mi toto pripada jedine zmysluplne.
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #43 kedy: 17. November , 2008, 13:44:07 »

a ja ze preco vela tych rychlych masticov ma tak nachuja ton. a to preto, ze oni sa nepocuvaju, necvicia na gitare, kde by si ten ton strazili - oni cvicia na kokotinach. super - som zase o nieco mudrejsi :)
vela krat som si hovoril, ze rad by som pocvicil, len skoda, ze tu nemam/nemozem mat so sebou gitaru. je zrejme, ze to ma byt pomocka na precvicenie/rozcvicenie a nema sa to stat primarnym nastrojom na cvicenie  Zdravíčko
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #44 kedy: 17. November , 2008, 14:16:33 »

v dracikovi sa predava gitara, ktora Vam ukazuje LEDkami, kde mate stlacit a vychadzaju z nej rockove pecky ! kupujte si to !

inac ja sa mam niekedy problem donutit cvicit na gitare, nie tak este na kokotine, ktoru si vystruham aj z dreva  Žmurk
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 5 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.048 sekund, 23 otázok.