Ked hovoris o radiach, tak na Slovensku existuje CELOPLOSNE Radio_FM, ktore dava taku alternativu, ze to ani ja neprekusujem vzdy. V Cechcach maju maximalne Radio1 a aj to len v Prahe. Dalej tu mas Radio Hej, ktore hraje len CZ a SK hity... jasne, ze nezahraju tunajsich Striguli alebo Wayd, ale poprock tam pustia. Funradio hra pop, a preco nie? Minule som pocuval Radio Okey a nebola to katastrofa...
V TV je velmi slusna stanica Ocko, kde ti zahraju aj ten death metal... Musicbox je odpad, ale aj tam zahraju vselijake slovenske podivnosti, ktore by v radiach v zivote nedali, tam staci zaplatit zjavne...
Takze asi zrazil pesiimsta s optimistom
PS: 80 roky boli zjavne v globale najzufalejsie obdobie pre pop music.
U mna slovo pop evokuje vsetky tie nabliskane blondiny s drahymi autami a 10-timi HW doladzovacmi spevu v aparature
. I ked je fakt, ze aj Greenwood hovori o Radioheadackych veciach ako o "nice pop songs". Ale potom sa trosku miesa terminologia. Celkovo by som ich alebo takeho Jeffa ako pop nezaskatulkoval. Kedze oproti tomu, co sa dnes nazyva pop je to brutalna alternativa:)
Radia sice velmi nepocuvam, ale Radio_FM je fajn. Dokonca hraju aj nas
Zatial sice v nocnych hodinach, ale aj to potesi.
Za ostatne radia to pekne zhrnul Petko z Polemicu:
"Nepotešilo smerovanie dramaturgií mnohých významných slovenských rádií k uniformite a protežovaniu overených hitov, česť výnimkám. Potešilo, že nám vyšlo prvé DVD Live po 19-tich rokoch fungovania kapely a rastúci záujem o kapelu tam, kde sa cíti najlepšie - na koncertých pódiách."
A kedze Polemic hra uz 20 rokov, myslim, ze chalan vie o com hovori.
Celkovo najvacsi problem na Slovensku je, ze podobne ako v literature (vid. Koloman Kertezs Bagala) neexistuje zabehnuty retazec na hladanie kvalitnej hudby. Nie su tunejaki agenti, ktory by hladali zaujimave talenty a posuvali ich ako navrhy spolocnostiam. Tie by si vyberali a navrhovali zaujimave nahravacie zmluvy. Ide o prachy a hity. Cest vynimkam.
A nie je to otazka pesimizmu. Ja som styri roky hral da sa povedat profesionalne v kelstskej kapele Keltieg. A ked v tej brandzi fungujes, tak pochopis ako to cele fici, minimalne u nas. A rychlo pochopis, ze idealy typu - ked budem hrat naozaj dobry rock and roll, tak budem druhy Hendrix po vsetkych strankach.
Ale na druhej strane, mam isty surrealisticky tik, ze ak je nieco naozaj dobre a vynimocne, tak sa to prekope na denne svetlo aj z najvacsej diery. To je najvacsia palivova sila mojmu optimizmu