Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
03. December , 2024, 21:37:48
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: BOSS EQ  (Prečítané 7743 krát)
0 užívateľov a 11 Hostí prehliada túto tému.
MMM
Hosť
« kedy: 11. Jún , 2008, 19:41:22 »

Myslite, ze je velky rozdiel medzi verziou pre gitaru a basovou? Da sa basova pouivat na gitaru? Neviem presne, ci je mozne pasma na jednom a druhom  dako podobne nastavit, kedze su trocha inde polozene, aj ked niekrore su podobne. Skusali ste niekto basovy eq na gitaru? Dakujem za kazdu radu.

* BossGE-7Big.jpg (54.77 KB, 266x400 - prehliadnuté 419 krát.)

* BossGEB-7Big.jpg (57.37 KB, 266x400 - prehliadnuté 420 krát.)
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #1 kedy: 11. Jún , 2008, 21:52:43 »

je to podobne, aj ked nie totozne
su tam rozdiely v posunutych pasmach a este trochu v Qckach na danych pasmach

ten basovy som skusal na gitaru a pohoda, naopak este nie
Zaznamenané
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #2 kedy: 11. Jún , 2008, 22:18:14 »

BOSS myslim kedysi davno vyrabal aj parametricky EQ. To moze byt na niektore zalezitosti podstatne zaujimavejsie.  :)
Zaznamenané

MMM
Hosť
« Odpoveď #3 kedy: 11. Jún , 2008, 22:23:29 »

A dalo sa to podobne nastavit zvukovo ako na gitarovom? Chcem to na zdvihnutie sola a trocha dofarbit zvuk, myslis ze to pojde v pohode aj s bassovym?
Zaznamenané
MMM
Hosť
« Odpoveď #4 kedy: 11. Jún , 2008, 22:32:40 »

BOSS myslim kedysi davno vyrabal aj parametricky EQ. To moze byt na niektore zalezitosti podstatne zaujimavejsie.  :)

No ja mam moznost kupit ten bassovy..
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #5 kedy: 11. Jún , 2008, 22:34:13 »

A dalo sa to podobne nastavit zvukovo ako na gitarovom? Chcem to na zdvihnutie sola a trocha dofarbit zvuk, myslis ze to pojde v pohode aj s bassovym?
v pohode
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #6 kedy: 16. August , 2013, 14:43:22 »

hosi, nemate niekto co sa pozname pozicat na par dni EQ pedal? potreboval by som nieco testnut.. BA.. dik za info..
Zaznamenané

PS1984
stály hosť
Príspevkov: 1040

...

« Odpoveď #7 kedy: 10. Máj , 2015, 19:52:53 »

otvorím staršiu tému...

v porovnaní s ostatnými EQ pedálmi - ako by ste hodnotili tento boss?

kam ho zapojiť? Do FX ale ako posledný v retazci, či na začiatok?
Zaznamenané

Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #8 kedy: 10. Máj , 2015, 20:12:34 »

podla toho, aky mas s nim umysel. da sa vyuzit vselijako, da sa aj zaradit do cesty vselijako. v kazdom pripade sa bude spravat trosku inac...  Neviem
Zaznamenané
PS1984
stály hosť

...

« Odpoveď #9 kedy: 10. Máj , 2015, 20:24:14 »

podla toho, aky mas s nim umysel. da sa vyuzit vselijako, da sa aj zaradit do cesty vselijako. v kazdom pripade sa bude spravat trosku inac...  Neviem

no potreboval upraviť čistý zvuk, lebo tá moja JCM 900vka je buď alebo čo sa týka nastavenia zvuku. Bud nastavím dobrý clean a mám na prd OD alebo nastavím dobrý OD a clean je na prd. tak by som potreboval spraviť nejakú úpravu.. dá sa? či radšej vyhodiť 900fku??? :D
Zaznamenané

PanTau
miestny štamgast
Príspevkov: 1883

« Odpoveď #10 kedy: 10. Máj , 2015, 20:44:23 »

V slucke pracuje najviac ucinne a mozes aj vytahovat hore sola, no ak chces aj dobry clean aj drive, 900ku mozes zacat uz inzerovat.
Zaznamenané
PS1984
stály hosť

...

« Odpoveď #11 kedy: 10. Máj , 2015, 20:55:18 »

V slucke pracuje najviac ucinne a mozes aj vytahovat hore sola, no ak chces aj dobry clean aj drive, 900ku mozes zacat uz inzerovat.

musím poskúšať niečo, lebo ked som nastavil dobrý clean, tak OD bol veľmi ostrý, výškový. skúsil som dať na koniec FX plexitone, ktorý som nastavil na boost a pohral som sa Tone poťákom. pomohlo, ale čakám, že EQ bude lepší na takéto veci...
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #12 kedy: 10. Máj , 2015, 20:57:49 »

či radšej vyhodiť 900fku??? :D

To by bolo vcelku rozumne. Ja som čert..  Žmurk
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #13 kedy: 10. Máj , 2015, 21:02:01 »

no potreboval upraviť čistý zvuk, lebo tá moja JCM 900vka je buď alebo čo sa týka nastavenia zvuku. Bud nastavím dobrý clean a mám na prd OD alebo nastavím dobrý OD a clean je na prd. tak by som potreboval spraviť nejakú úpravu.. dá sa? či radšej vyhodiť 900fku??? :D

nuz, zacinas poznavat svoj aparat  Ja som čert..

ja by som isiel skorej cestou nakopavacich pedalov a podobne. nastavis si idealny cisty a skreslenia si budes dolepsovat skreslovacimi pedalmi, skreslenie z ampu mozes pouzit len ako taky polotovarovy zaklad. beztak podla mna hole neprikrmene skreslenie z 900 neni moc zaujimave samo o sebe...

urcite sa da nieco povymyslat aj s EQ, ale ja by som osobne tuto cestu nevolil. s EQ sa vacsinou oddeluje podkladove skreslenie od solovania...

inak sa to robi tak... kup si ten EQ, poskusaj ho vsade mozne a ked to nebude ono, predas dalej  Žmurk
Zaznamenané
PS1984
stály hosť

...

« Odpoveď #14 kedy: 10. Máj , 2015, 21:13:40 »

nuz, zacinas poznavat svoj aparat  Ja som čert..

ja by som isiel skorej cestou nakopavacich pedalov a podobne. nastavis si idealny cisty a skreslenia si budes dolepsovat skreslovacimi pedalmi, skreslenie z ampu mozes pouzit len ako taky polotovarovy zaklad. beztak podla mna hole neprikrmene skreslenie z 900 neni moc zaujimave samo o sebe...

urcite sa da nieco povymyslat aj s EQ, ale ja by som osobne tuto cestu nevolil. s EQ sa vacsinou oddeluje podkladove skreslenie od solovania...

inak sa to robi tak... kup si ten EQ, poskusaj ho vsade mozne a ked to nebude ono, predas dalej  Žmurk

to Progi: s tým predajom to bolo také podrýpnutie :D

to Rastis: ja som napr. spokojný s tým koľko gainu má to jcmko a aký OD mi z toho lezie. serie ma tom aparate len to, že že tam nie je samostaný EQ pre clean a OD.

skúsim ešte možnosť nastaviť clean, tak aby som s ním bol spokojný a použiť ako skreslenie Plexitone.
Zaznamenané

Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.129 sekund, 23 otázok.