Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 03:56:48
Strán: 1 2 3 [4] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: sólovanie  (Prečítané 15404 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #45 kedy: 11. Apríl , 2006, 07:46:05 »

aha ok, prvy krat tento vyraz pocujem
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #46 kedy: 11. Apríl , 2006, 08:12:01 »

Ak sa tu niekto chce učiť sóla od Iron Maiden, tak by som odporúčal začať tými od Adriana Smitha, lebo sú presnejšie a zrozumitežnejšie a často nie tak rýchle, ako tie od Murraya, alebo Gersa.

Napr. Wasted Years, The Evil That Men Do, alebo Sea Of Madness. Na sólo zo skladby Wicker Man dokonca vyšla aj nejaká mini video lekcia.
Zaznamenané

iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #47 kedy: 11. Apríl , 2006, 08:14:20 »

to solo z wickermana som nejako nepochopil. Kedysi som sa ho chcel naucit presne, ale som to neuhral este. Tam hra vselico mimo toninu a stahovat sa mi to nechcelo :)
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #48 kedy: 11. Apríl , 2006, 21:11:40 »

imbus napísal:
Citácia
to solo z wickermana som nejako nepochopil. Kedysi som sa ho chcel naucit presne, ale som to neuhral este. Tam hra vselico mimo toninu a stahovat sa mi to nechcelo :)

presne, tu skladbu viem, aj zaciatok sola a potom akoby okno, a neviem s tym pohnut:whistle:
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
Zvuk
stály hosť
Príspevkov: 957

...hudba je zmysluplne prerušované ticho...

« Odpoveď #49 kedy: 14. Jún , 2006, 20:41:00 »

Nie nadarmo sa tvrdi , ze blues je zakladom modernej gitarovej hudby. Ja by som zacinal pocuvanim a skumanim sol bluesovych gitaristov . Naucis sa tak frazovat a hrat motivicky a s citom , co je ovela viac ako len  technicka exhibicia na nastroji , ktora casto nema s hudbou nic spolocne . K bluesovym by som pridal este jazzovych a klasickych . Znalost stupnic a akordov je len velke plus , ktore ti pomoze sa orientovat sa v tom ,co hras  . Aky feeling z toho pojde , je uz na tebe .
Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
Hosť
« Odpoveď #50 kedy: 14. Jún , 2006, 21:58:54 »

Altostratus napísal:
Citácia
Ak sa tu niekto chce učiť sóla od Iron Maiden, tak by som odporúčal začať tými od Adriana Smitha, lebo sú presnejšie a zrozumitežnejšie a často nie tak rýchle, ako tie od Murraya, alebo Gersa.

Napr. Wasted Years, The Evil That Men Do, alebo Sea Of Madness. Na sólo zo skladby Wicker Man dokonca vyšla aj nejaká mini video lekcia.

No ja som zacal s Murrayom ..ma taky typicky styl ....rychle sola a vseliake legata vo vysokych polohach kde sa to tazko... No hanbím sa..
Zaznamenané
Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #51 kedy: 16. Jún , 2006, 20:42:35 »

Ja nemam rad iron maiden ako gitaristov podla mna su tie sola slabe a o nicom. Cest vinimke Smith ma par naozaj dobrych sol. Inak Imbus vo Wickermanovi toho zas az tak vela mimo toninu nieje. Vlastne nic :) jedine je tam zvyseny 7. stupen molovej stupnice takze v podstate mol harmonicka. Aj ked on to hra cez zakladny ton v podklade takze to posobi dost disonantne ale je to nahodou zaujimave.
Zaznamenané

Duri112
pravidelný návštevník
Príspevkov: 217

« Odpoveď #52 kedy: 16. Jún , 2006, 20:46:09 »

vsak solo z Wicker mana nie je tazke sa naucit...
Zaznamenané
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #53 kedy: 05. Júl , 2006, 18:30:54 »

Duri112 napísal:
Citácia
vsak solo z Wicker mana nie je tazke sa naucit...

mas vcelku pravdu, dlhy cas som s tym nevedel ani pohnut, ale venoval som sa len tomu, a teraz to uz ide:woohoo:
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
astral
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 78

« Odpoveď #54 kedy: 24. September , 2006, 19:33:59 »

izi napísal:
Citácia
Myslim, ze jeda z najdolezitejsich veci je dokonale ovladat hmatnik. Teda vediet, ze tamten ton znie tak, a tamten tak. Ked sa to naucis, bude sa ti zit omnoho lahsie. :-)

To je pravda. Hras niekde na hmatniku a vies presne ako by znel ton na nasledujucom prazci, na tom dalsom alebo na nasledujucej alebo predchadzajucej strune. Ale na to treba vela improvizovat. Sam to mozem potvrdit.
Zaznamenané

...PLAY WITH YOUR EARS
Strán: 1 2 3 [4] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.085 sekund, 22 otázok.