iMbUS
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3277
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 03. Jún , 2005, 02:01:38 » |
|
midnightstranger ja ta chapem. Ty s bojis toho, ze teraz ked budem drilovat stupnice, tak moja celkova tvorivost bude spocivat iba v mechanickom hrani hore dole? Tak to sa mylis. Ved uz len ked pocuvas inych gitaristov tak pocujes, ze on to tak nedrvi a ked sa ti paci tak sa nieco od neho naucis tym padom mozes viac kombinovat. Na druhej strane, staci mat dobreho ucitela, ktory isto dobre vie v akej miere drvit stupnice ale zaroven si vytvarat vlastne frazy a ""fory"". A ten metronom je super, uz cvicim iba s nim. Ako lubo povedal, krasne je vidno ako clovek postupuje. To co dnes hram na 110bpm budem po dokladnom precvicovani o dva tyzdne mozno hrat na 140bpm. To dokaze potesit!
|
|
|
Zaznamenané
|
Mame nejake novinky. MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 08. Jún , 2005, 11:51:02 » |
|
Sak aj ja cvičím s metronómom a hovadsky mi to pomáha. Len ja s tymi stupnicami mám zlé skúsenosti. Preto cvičím iba chromatiku a akordy. A keď som pred polrokom o hraní Crystal planet iba sníval a teraz sa to stáva pomaly a isto realitou...tak na tom niečo bude...
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 09. Jún , 2005, 14:00:21 » |
|
..ja cvicim len par stupnic..a nerozumiem ako to myslite s tou chromatikou..a preco prave prave chromatika?..v com je taky prinos?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 13. Jún , 2005, 15:22:35 » |
|
Je dobrá na to, aspon z mojho pohladu, na techniku, presnost, zlepšuje sa koordinácia lavačky a pravačky-a tým ked si zvyšuješ na metronóme tempo tak aj prstíky začnú rýchlejšie behať po hmatníku...
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
Jimi Cimbala
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 14. Jún , 2005, 16:10:56 » |
|
....aj by som chcel aspon raz v zivote stretnut dobreho doprovodneho gitaristu....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 14. Jún , 2005, 16:45:33 » |
|
Je to tak - väčšinou je v kapelách ten horší gitarista doprovodný. Potom je aj tá rytmika prúser. Každý musí makať tak ako aj na sólovej hre, aj na doprovode.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Dorian
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 03. November , 2005, 02:25:44 » |
|
Mr Lado- udelom dobreho ucitela je samozrejme aj odhalit tajomstva uz existujucich sol, ale hlavne pripravit po vsetkych strankach svojho ziaka na vytvorenie vlastnej git. osobnosti. A nejde len o stupnice, akordy a teoriu...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Mr.Lado
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 05. November , 2005, 17:25:18 » |
|
Dorian: Jasne.Mna ucitel intezivne ucil tak pol roka.On ma viedol sam si najdi odkukaj a tvor.Lebo o to ide.A hlavne mi povedal veeel pocuvaj.Cize ukazal szstem a ostatne si vztvor saam Ked s nicim neviem radu palim za nim a poradi.Hm pamatam ked mi ukazoval rozdiel medzi normalnym bubenikom a potom po <> bubenikom uz teraz to pocujem vtedy velmi nie xixi
|
|
|
Zaznamenané
|
Sex, Gitary a Nu-Metal
|
|
|
riki333
nováčik
Príspevkov: 10
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 08. Apríl , 2006, 22:54:47 » |
|
o akých stupniciach sa hovorí:blink:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 09. Apríl , 2006, 11:10:47 » |
|
riki333 - myslím, že tu sa písalo o tom, či naučenie sa stupníc pomôže pri sólovaní. O konkrétnych stupniciach musíš pozrieť inú tému.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
riki333
nováčik
Príspevkov: 10
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 09. Apríl , 2006, 18:35:14 » |
|
Mr.Lado: a aký je ten rozdiel medzi bubenníkmi
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jack_6.3
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 09. Apríl , 2006, 22:17:34 » |
|
tak ma napadlo...ako hrate sola v cover songoch... snazite sa co najdetailnejsie napodobit original? spravite si vlasne solko? alebo improvizacia - vzdy ine solo... celkom ma to zaujma,pretoze som na tom s improvizacoiu na bode mrazu (a dost ma to serie)
je chyba ucit sa solo na spamat ton po tone???
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 09. Apríl , 2006, 22:45:47 » |
|
jack_6.3 - urcite si nemyslim, ze je to chyba. skor naopak. cim viac tych sol budes vediet, tym mas vacsiu zasobu roznych finticiek od roznych gitaristov, ktori uz si svoje preskakali. ak ovladas aspon zaklady teorie, par stupnic a mas techniku aspon na nejakej urovni, da sa to vsetko poskladat do pocuvatelnej improvizacie. len treba vediet ako na to a casto to skusat a aj po sebe pocuvat.
|
|
|
Zaznamenané
|
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde. ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
|
|
|
iMbUS
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3277
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 09. Apríl , 2006, 23:23:01 » |
|
niekedy ti niektore finty a rozne pasaze sol vobec nemusia sediet a budes sa to ucit vyslovene proti srsti. Ak ma solo nejaku nosnu melodiu, vdaka ktoremu je identifikovatelne, tak by sa mohla zahrat aspon ta. Potom idu nejake rychle veci, behy, bendovacky, finticky, tak sa mozes ukazat ty (ak mas cim) a potom ide opat nejaka pasaz, trebarz 5 tonov po sebe, ktore tam proste pasuju, tak tie zahras.
no...a to bol len priklad. Ja tak tusim hram solo vo fear of the dark od maiden. Zaciatocne dva vytiahnute tony tam proste pasuju jak rit na serbel, tak tie hram a potom dalej improvizujem.
|
|
|
Zaznamenané
|
Mame nejake novinky. MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #29 kedy: 09. Apríl , 2006, 23:28:59 » |
|
imbusovi by som odporucal pospominat na brno. a k uceniu proti srsti dodam len tolko, ze prave TAKE veci treba drilovat. co mi nejde, v com som slaby, co sa mi nechce, do toho sa treba najviac dokopavat a vycvicit to docista. nehovorim, ze sa treba nahanat az kym nehras s rukou ako s ventilatorom, ale aby si kazdu techniku a fintu zvladol cisto na nejakej rychlosti. vyprdnut sa na tazke veci a hrat vsade to, co ti ide dobre, je velmi jednoduchy sposob a ak do toho spadnes, coskoro zistis, ze kazde tvoje solo vyzera rovnako.
|
|
|
Zaznamenané
|
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde. ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
|
|
|
|