Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
23. November , 2024, 19:23:12
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ake monitory do 11-12 tis?  (Prečítané 36329 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #45 kedy: 24. Júl , 2008, 14:05:37 »

a co pomozu zabudovane monitory v stene ?
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #46 kedy: 24. Júl , 2008, 14:29:49 »

A to tam prave nepotrebuješ. Potrebuseš počut,čo ti "lezie zo stopy",nie z okolia. Preto sa aj velke monitory / u ktorych je to markantnejšie/ zabudovavaju do stien /múrov/.

nerozumiem uplne presne... co tam nepotrebujes pocut ? akustiku miestnosti ? no len tej sa nezbavis, kazda miestnost ma nejaku akustiku a preto je vhodne ju upravit do co najprijatelnejsej podoby... dozvuk je normalny casovy parameter, ktoreho sa neda zbavit. velke bedne zabudovane do stien riesia co ? zvuk vyziareny z nich vpred sa od protilahlej steny neodrazi naspat ? odrazi, preto je vhodne mat miestnost vyriesenu tak, aby sa odrazil co najmenej "skodlivym" sposobom.
Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #47 kedy: 24. Júl , 2008, 14:38:57 »

takze by som to mal mixovat v obyvacke lebo tam to pocuva najviac ludi :) alebo este v aute

ale myslim ze to uz je zase zbytcne velka netopiercina, aj tak 99% zvas bude mixovat softwarovo co sa asi nevyrovna masinkam, ci kecam?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #48 kedy: 24. Júl , 2008, 14:44:19 »

takze by som to mal mixovat v obyvacke lebo tam to pocuva najviac ludi :) alebo este v aute

...

podla tejto logiky by si mal mixovat na PC plastovych bednach, lebo na nich sa najviac pocuva. ale  - ty potrebujes, aby Ti mixy zneli cca vyrovnane na kazom posluchu, aby Ti sedeli ako tak pomery aj na PC bednach, aj v aute, aj v FM vysielani, aj v MONO TV. preto pouzivas specialne monitory, ktore by mali mat neutralny pomerne rovny zvuk, aby si pocul a odhadol co a ako. a potrebujes to pocut tak, aby Ti to miestnost kazila co najmenej.

este som si nestihol kupit dalsie monitory, takze beham jak curak s jednymi hore dole medzi domom a Trnafkou, takze mam uplne presne porovnanie, ze mi to hra vsade inac. co sa mi zda doma kvazy OK pocujem na Trnafke, ze je prebasovane.

ale myslim ze to uz je zase zbytcne velka netopiercina, aj tak 99% zvas bude mixovat softwarovo co sa asi nevyrovna masinkam, ci kecam?

kecas, viz. vyssie
« Posledná zmena: 24. Júl , 2008, 14:44:48 od rastis » Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #49 kedy: 24. Júl , 2008, 23:21:40 »

rastis: To čo si tu spominal " basove frekvencie,odrazy,oneskorenie atd." ano,to sa všetko rieši pri navrhu akustiky miestnosti. Ale, vo velkych profi študiach,ktore použivaju "velky monitorovaci system",kde vykon byva aj 1KW na kanal.Prečo taky velky vykon a nízka citlivost monitorov nebudem rozoberat-kto nevie,nech si naštuduje.Akustika miestnosti  a jej navrh je veda.Rozmery miestnosti,tvar miestnosti, z toho vyplyvajuce mody miestnosti a navrh rôznych absorberov,rozmiestnenie monitorov,atd.,atd.Takže je to dost komplikovana zaležitost. Ale to sa netyka nearfieldov.Ich vyhodou je prave to,že je u nich minimalizovany vplyv miestnosti,vzhladom na kratku vzdialenost od miesta počuvania./ak si všimneš,tak byvaju umiestnene pri mixpulte./
 Monitory v stene "SOFFIT":maju radu vyhod, oproti monitorom na stojanoch-basove frekvencie,počiatočne odrazy atd.- koho to zaujima,nech si naštuduje.
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #50 kedy: 24. Júl , 2008, 23:30:57 »

Ano, nearfieldy su menej citlive na kvalitu posluchovej miestnosti, to nikto nepopiera. Ale ze su uplne nezavisle, to je blbost. Cela tato debata je vlastne len o slovickach. Ty napises, ze na to nie su citlive a pritom myslis cca to iste, co ja. Ci nie? :)
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #51 kedy: 25. Júl , 2008, 09:50:57 »

udry, to je jasne, ale akustika miesnosti ma vplyv vzdy. aj keby si mal tie nearfieldy a bol by si v plechovej bude, tak neviem neviem. a ved opis nam to, co si mame nastudovat, ked vies. ja sa rad nieco naucim Zdravíčko
Zaznamenané

Spago
stály hosť
Príspevkov: 783

« Odpoveď #52 kedy: 05. Marec , 2009, 01:13:02 »

Prave rozmyslam nad kupou monitorov. Nema z vas niekto prehlad na momentalnom trhu? Nemyslim konkretny model, ale niekolko ktore by som si mal obkukat a popocuvat a na na ktore radsej ani nepozerat. Cena moze byt od 100euro do 800 za par, ze co by sa oplatilo pozriet cena-kvalita. Malo by to byt na mensiu izbu, mozno 4x3metra najviac.

Prihadzujem aj stranku kde je niekolko na vyber:

http://www.andertons.co.uk/Studio-Monitors/cid606/Studio-Monitors.asp
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #53 kedy: 05. Marec , 2009, 10:06:22 »

Skuseni vravia, ze ak to budu tvoje prve monitory, tak je to jedno. Medzi jednotlivymi lacnymi modelmi rozdiely su, ale take male, ze ich mozno ani nebudes pocut. A myslim, ze na taku malu miestnost radsej nie 8" basak.

Ale pozri tuto forum a prelistuj par tem, tam sa to riesilo uz vela krat: http://www.electrozone.cz/ Mna si nevsimaj :)
Zaznamenané

METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #54 kedy: 06. Marec , 2009, 03:19:32 »

MNo len na margo tej diskusie o miestnosti tak jasne ze to u nearfildov neni az take markantne.. ale suhlasim s rastisom ze miestnost robi vela....a urdy dost tara...sa ohana nech si clovek nastuduje ale sam toho asik moc nepostudoval...ak sa chce sam ucicikat ze si to nema doma riesit... tak nech sa paci... ja to tiez este nemam tak poriesene ako by som chcel.. ale aspon s umiestnenim spravnym atd som si dal robotu....

mno ja osm totok riesil tiez v sept. ... najprv som si nastudoval potom siel do prahy na veltrh a popocuval aj v hudobnych obchodoch.. a ja len ak by si chcel pocut moj nazor.. tak tapco a behringer neber.. hralo to zle.. hlavne tapco..... ak by ti vyslo na adam ber adam audio.. to hralo peckovo uplne.. troska tie vysky boli az moc pekne..  (to je trocha zle kedze monitory nemaju hrat az tak pekne...)....

tie yamahy ns 10 hraju strasne divne ..ale nie uplne zle.. ze vraj ked na tom spravis dobry zvuk tak to bude hrat vsade ako vino....... ale s tym skusenost nemam..

dalej genlec su v tej cene m oc male a treba ti sub a to uz sa predrazi.. ..takze to asik nie aj ked to hra tiez fajne...

krk by som nebral .. niekto tu pisal ze rock na tom spravis... podla mna nie..... ale pruser to nebol....

vybral som si ja nakoniec bx8a deluxe....  hraLO TO FAJN .. nie tak ako adam ..ale fajn... lepsie ak oostatne....... akoze jedna vec hrala bezpodmienecne najlepsie a to boli tie ex 66 od m audia.. ci ako sa volaju .. tak to je bomba..akurat to uz je asik drahe...

som spokojn s tymi bx8.... i ked.. ak to chces na doma.. tak su asik moc silne.. som mal velke oci.... ale ak mas dake studijko a nebudes nikoho rusit tak by som ti ich odporucal....
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #55 kedy: 06. Marec , 2009, 09:53:50 »

(to je trocha zle kedze monitory nemaju hrat az tak pekne...)....

tak potom, by si si mal vybrat tie Behringer nie ?  :) ale jasne, chapem na co si narazal. si to pocuval stale na tej istej ukazke, EQ, alebo ako ten veltrh prebiehal ?
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #56 kedy: 06. Marec , 2009, 16:18:24 »

mam KRK aj Behringer a co to som na nich uz umixoval... nie su to nauzastnejsie nahravky, ale ako tak pokope drzia a ovela vacsie nedostatky, ako maju tie bedne su v mojich skusenostiach... na margo toho, co pisal Metalhammer...
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #57 kedy: 06. Marec , 2009, 23:00:29 »

a urdy dost tara...sa ohana nech si clovek nastuduje ale sam toho asik moc nepostudoval...ak sa chce sam ucicikat ze si to nema doma riesit... tak nech sa paci...
"a urdy dost tara"  - konkretnejšie ?
              "..sa ohana nech si clovek nastuduje ale sam toho asik moc nepostudoval..."- sa neohanam, ale akustika miestnosti,frekvencie,monitory atd.,atd je tak zložita tema,že pre toho,koho to važne zaujima,je lepšie si zohnat literaturu pripadne dalšie  informacie kde to ma podrobne a hlavne odborne vysvetlene,než si tu na fore prečitat par riadkov.
              " ak sa chce sam ucicikat ze si to nema doma riesit... tak nech sa paci " -nerozumiem

Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #58 kedy: 06. Marec , 2009, 23:26:37 »

kdeze si bol ? Na zdravie!
Zaznamenané

METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #59 kedy: 08. Marec , 2009, 02:40:45 »

najpr sorry urdy nechcel som ta dajako urazit.. myslel som tym ze casto clovek je nachylny si vytvorit nazor ktory mu v momentalnej situacii vyhovuje.... napr.. ze je u teba tazke doma alebo sa ti nechce robit daco s miestnostou a jej akust. vlastnostami.... tak pri citani na nete preferujes clanky ktore vravia ze to neni az take dolezite pred tymi ktore tvrdia ze je to velmi dolezite... nevravim ze to tak je.. pisem ze ak to tak je nech sa paci.. ale podla mojich skusenosti to robi vela.. ja som si tu miestnost prisposobil a je to rozdiel.... i ked je pravda ze ak to dakto spravi zle tak moze spravit vecsiu galibu ako uzitok.... ale zakladne veci.. ako by bola sravna vyska avzdialenost od stien... aby to bolo symetricky v miestnosti.. aby si vylucil primarne odrazy od stola a stien.... bass trap dade do rohou a odstranit stojate vlnenie....to sa da spravit aj kvazi zadarmo........a s tym postudovanim .... mno proste ak vravis ze to neni dolezite tak si toho fakt moc nepostudoval z tel literatury ktoru spominas.... ja som si to prestudoval teda....

to rastis..... absolutny suhlas.. ak sa na to pozrem takto.. tak na to ake mixy robim by mi fakt stacili aj behringery.......nie som daky super profik... ale ked mam poradit.. tak zas tam pocut rozdiely....a musim aj povedat ze oproti inym reprakom sa tie mixy zlepsili.....takze dobre som spravil ze som si ich kupil......

to mario.... mno veltrh prebiehla tak ze tam bol hluku ako svina.. takze co som poskusal tak to som pochodil skoro vsetky prazske hudobniny.. daktore maju celkom dobre posluchove miestnosti na monitory....... mal som aj vlastne cd.. a oni maju tiez dake.... takze rovnaky track nebol problem..... ja som pocuval hlavne stinga a chesky records take CD prave na odhalenie co repraky prenesu a aky maju detail a tak.. take dake neviem uz kde to mam a ako sa to vola.... daky audiofil bla bla od chesky records..... pikoska je ze mal som aj svoju pesnicku od nasej kapely co som ja nahraval ....a pocuval som to len raz. lebo som zistil ze to je tak zle zmixovane ze sa nejdem v tych dalsich hudobninach hanbit hehehe....vidis..ale na totok su dobre tie monitory.... keby som to robil na ich uz  vyzeralo by to inak....
« Posledná zmena: 08. Marec , 2009, 02:43:23 od METALHAMMER » Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.063 sekund, 23 otázok.