joey
|
|
« kedy: 02. August , 2008, 14:55:48 » |
|
temu tu tusim nema tak ju zakladam... kebyze niekto nevie ako david bowie vyzera: muzikant ktory si akoby vytvoril kategoriu len pre seba...pre mna hudobny unikat a daleko od sialenstva teda nema, a to sa mi na nom paci.. svojsky, neutralny, dravy, nezavisly...vyskusal alternativu, rock, pop no najviac mu sedia "saty ktore aj tak navrhne iba on" = bez skatulky zbytocne by som tu rozpisoval celu jeho karieru (este ked ju dobre ani nepoznam), kedze tu na ceskej wiki to je: http://cs.wikipedia.org/wiki/David_Bowiepar songov: veeelmo dobra vec a veela dalsich Tin Machine - Bowieho kratkodoba zalezitost: dalie info: http://www.davidbowie.com/http://en.wikipedia.org/wiki/David_bowiehttp://www.myspace.com/davidbowie
|
|
« Posledná zmena: 02. August , 2008, 14:59:26 od joey »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 02. August , 2008, 15:02:36 » |
|
|
|
« Posledná zmena: 02. August , 2008, 15:42:57 od Zeck »
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
joey
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 02. August , 2008, 15:29:20 » |
|
pozeral si ten dokument na CT2 o Bowiem kt. pred hodinou skoncil? ee, ma CT archiv?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 02. August , 2008, 15:43:44 » |
|
ee, ma CT archiv? ma archiv, ale asi to tam nemaju
|
|
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
Mihal26
náhodný pocestný
Príspevkov: 144
---JAZZ---
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 02. August , 2008, 17:38:19 » |
|
David je urcite vyznamna osobnost svetovej popularnej hudby...umelec vo vsetkcyh smeroch (hudba, divadlo,...) a dokonca aj podnika (myslim ze ma aj vlastnu banku )... je pravda ze ho velmi nepocuvam ale tie najvacsie hity ako Heroes a pod. su naozaj skvosty. Najviac ma ale dostal album Ziggy Stardust a hlavne gitara Micka Ronsona a pamatam si na jeho vystupenie na koncerte Queen na pocest Fredyho ´92, kde si zahrali v starom zlozeni Mott the Hoople
|
|
« Posledná zmena: 02. August , 2008, 17:43:29 od Mihal26 »
|
Zaznamenané
|
tlak
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 02. August , 2008, 19:10:37 » |
|
Ta verzia Heroes čo si sem dal,je podla mna najhoršia zo všetkych,čo som počul.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Mihal26
náhodný pocestný
---JAZZ---
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 02. August , 2008, 19:19:49 » |
|
Ta verzia Heroes čo si sem dal,je podla mna najhoršia zo všetkych,čo som počul. Asi tak ... pre mna je najlepsia ako som uz spomenul tato live ...ta tahava gitara v podani Micka Ronsona je uzasna
|
|
|
Zaznamenané
|
tlak
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 02. August , 2008, 19:21:12 » |
|
raz som kukal MTV a bola tam taka celkom slusna pecka. pamatam si, ze to malo starsi klip, mal tam kapelu a bolo to take punkove, nespomina si niekto na to ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
joey
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 02. August , 2008, 19:36:46 » |
|
Ta verzia Heroes čo si sem dal,je podla mna najhoršia zo všetkych,čo som počul. vec vkusu...nic viac nic menej...ten song mam nenormalne opocuvany tak pre mna je zaujimava kazda "ina" verzia..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 02. August , 2008, 20:04:25 » |
|
vec vkusu...nic viac nic menej...ten song mam nenormalne opocuvany tak pre mna je zaujimava kazda "ina" verzia.. ŠAk jasne. Ja poznam asi 5-6 verzii / čo turne,to ina verzia/. Na tejto mi najviac vadi spev. Dako mi nepasuje. Ale inač je David velky "hudobny chameleon".
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 02. August , 2008, 20:27:17 » |
|
okrem ineho je david aj dobry kamarat s mickom jaggerom:
No ved spolu aj natočili "bomba hit"
|
|
« Posledná zmena: 02. August , 2008, 20:28:02 od udry »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Viktor
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 02. August , 2008, 21:05:41 » |
|
ja nemusim kukat odkazy na youtube, lebo mam doma 2-dvd best of david bowie. vo vypredaji len za 500. pekné klipy. jeho basak z hipies cias nosil dlhe bokombrady odfarbene na sedivo. najprv som si myslel ze to ma nejaky zimny golier ci sal... ale sranda vidiet napriklad tie zaciatky sedemdesiatych rokov v anglicku, nadherne. tie televizne show kde tak nesmelo zacinali mnohi neskorsi velki interpreti. skladba under pressure s queen+bowie vznikla aj s textom cistou improvizaciou za par hodin nahodnou navstevou bowieho do studia kde vtedy queen nahravali. pustili nahravanie a jamovali. ked dojamovali bowie ze sa na to vykasle ale presvedcili ho ze je to dobre a tak to dotiahli do konca. hral aj vo filmoch, znama je jedna hrana rozpravka so skriatkami a k nej robil aj par piesni. aj maluje. prezyvaju ho obcas chameleon lebo sa prisposoboval hudobnym a inym trendom daneho obdobia. hra na gitare, klaviri, saxofone. jedno oko ma inej farby nez druhe. zaujimavy, nezvycajny typek.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Mihal26
náhodný pocestný
---JAZZ---
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 02. August , 2008, 21:57:18 » |
|
No ved spolu aj natočili "bomba hit" Myslim, ze to bolo natocene bez naroku na honorar alebo na nejaku charitativnu dobru vec, co je od nich viac nez sympaticke
|
|
|
Zaznamenané
|
tlak
|
|
|
Viktor
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 02. August , 2008, 22:27:57 » |
|
clovek ani nemusi byt slavny bohaty muzikant aby prispieval na charitu. dnes boli v spravach pankaci a zaznamy z festu punk detom. vytazok ide nejakej organizacii pre ochranu deti.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|