Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 10:20:20
Strán: [1] 2 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: IRON MAIDEN - 8. august PRAHA  (Prečítané 14186 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« kedy: 09. August , 2008, 06:03:01 »

kto ste teda boli? pacilo sa? lebo ja som bol osobne velmi poteseny vyberom skladieb Na zdravie!
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
IBANEZ2
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 137

Pride den, ta zabijem nozom!

« Odpoveď #1 kedy: 09. August , 2008, 06:15:40 »

Ja som bol... no bola to parada vyber skladieb perfektny a najviac ma asi potesil rime of the ancient mariner... To pocut nazivo je skutocne zazitok. Bruce mal na hlave capicku, neviem ci mu bola zima na lebenu, ale zdal sa mi akysi vystrihany tak mozno preto :)
Zaznamenané

Moj chudobny studentsky gear:
Ibanez RG350 EX
Marshall JCM 2000 Dsl401
Zoom G2
... a dalej kable ktore sa furt jebu.
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #2 kedy: 09. August , 2008, 10:43:05 »

Mohlo byt kusok hlasnejsie a zivsie publikum, aj kapela. Stretol som Altostratusa, tak sme dali obed a piva.
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #3 kedy: 09. August , 2008, 10:56:45 »

1

* DSC01185.jpg (118.02 KB, 1024x768 - prehliadnuté 547 krát.)
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #4 kedy: 09. August , 2008, 10:57:14 »

2

* DSC01193.jpg (61.66 KB, 1024x768 - prehliadnuté 515 krát.)

* DSC01199.jpg (127.07 KB, 1024x768 - prehliadnuté 551 krát.)
Zaznamenané

homar
inventár podniku

« Odpoveď #5 kedy: 09. August , 2008, 11:05:10 »

Ja som bol... no bola to parada vyber skladieb perfektny a najviac ma asi potesil rime of the ancient mariner... To pocut nazivo je skutocne zazitok. Bruce mal na hlave capicku, neviem ci mu bola zima na lebenu, ale zdal sa mi akysi vystrihany tak mozno preto :)
tak rime of the ancient mariner potesilo velmi aj mna, a taktiez aj the clairvoyant, to som vazne necakal, aj ked som trosku dufal ze to zahraju Na zdravie!
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #6 kedy: 09. August , 2008, 11:08:46 »

Uvidel som Iron Maiden po šiesty raz a neľutujem. Hoci, keď som si dnes na nástenku pripínal lístok z tohto koncertu, tak som vrhol pohľad na lístok z vystúpenia IM zo septembra 1998. Pred desiatimi rokmi stál 450 Kč, ten súčasný ma vyšiel na 1525 Sk. Pokrok nezastavíš.
     Pôvodne hrozilo, že na tento koncert pôjdem sám, ale v Prahe som čírou náhodou (fakt!) stretol MartinaLM aj s jeho partiou, takže sa konali aj nejaké tie pivá. Prvou predkapelou bola česká Salamandra, ktorá hrala taký ten klasický "symfonický" power metal štýlu Blind Guardian, Stratovarius, Rhapsody a spol. Hrali slušne a odozva publika bola tiež slušná. Druhým otvárakom bola opäť Lauren Harris, dcéra basáka IM. Presne pred rokom som po ostravskom koncerte písal, že Lauren je fakt peknučká a to platí aj teraz. Problém IMHO je, že na koncertoch Iron Maiden proste hrá pred zlým publikom. Jej dievčenský hard rock si viem predstaviť trochu inde. Hlavné hviezdy večera odohrali dve hodiny a setlist bol štandardný, tak, ako na každom koncerte tohto turné. Osobne by som ocenil nejaké variácie, alebo aspoň obmeny jednej-dvoch skladieb z koncertu na koncert, ale IM toto príliš nerobia.

Takže setlist:
INTRO: Transylvania/Churchill´s Speech
1. Aces High
2. Two Minutes To Midnight
3. Revelations
4. The Trooper
5. Wasted Years
6. The Number Of The Beast
7. Can I Play With Madness
8. Rime Of The Ancient Mariner
9. Powerslave
10. Heaven Can Wait
11. Run To The Hills
12. Fear Of The Dark
13. Iron Maiden
---
14. Moonchild
15. The Clairvoyant
16. Hallowed Be Thy Name

Po vizuálnej stránke bola show skvelá. Keďže počasie vyšlo a koncert bol open-air, konali sa všetky pyrotechnické bordely. Explózie, ohňostroje, svetlice a spol. Zvuk bol slušný a ja som si konečne vymákol ľavú stranu pod pódiom, takže som z pravej strany menej počul gulášové Gersove sóla. Mám pocit, že ich dosť fláka a trochu mi to vadí. A to nemám nič proti improvizácií. Murray a Smith odohrali vynikajúco. Hlavne Murrayove sóla žerem čím ďalej, tým viac. Počas jeho sóla vo Fear Of The Dark som normálne naprázdno otvoril hubu, a to tú skladbu poznám odpredu-odzadu.

Kapela po dlhom čase oprášila aj Rime Of The Ancient Mariner. Super skladba s dramatickou pódiovou show. Len škoda, že Dickinsonovi vypadol text a dve slohy odspieval "krumplovou" angličtinou.
Bruce na koncerte sľúbil novú štúdiovku a po nej nové turné. Pôjdem znova! Zdravíčko Na zdravie!
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #7 kedy: 09. August , 2008, 11:14:17 »

Som inak rad, ze miesto Back to the Village, ako som videl v nejakom dopredu znamom playliste hrali Powerslave. Pacila sa mi najviac vdaka inemu stylu spevu, ako prevladal po cely koncert a ta aj ked nic moc maska, v ktorej to Dickinson odspieval tiez robila svoje. Ten song mal super atmosferu.

Inak ja som si naopak uvedomil, ze Gers mi sedi viacej jak ti zvysni dvaja. Bordel/nebordel, feeling sa mi pacil viacej. A vyzera kusok ako joe Bavím sa skvele
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 09. August , 2008, 12:09:24 »

Neviem, či by som ja skôr nebol ocenil Back In The Village, alebo čokoľvek, čo by ma prekvapilo. Powerslave hrali už na "reunion" truné Ed Hunter v roku 1999. Pravidelne ju hrával aj Dickinson na svojich sólových koncertoch. Mám rád, keď moja obľúbená kapela na koncerte vytiahne niečo, čo nečakám. Savatage boli na toto experti.
Zaznamenané

homar
inventár podniku

« Odpoveď #9 kedy: 09. August , 2008, 21:50:34 »

ja som videl IM prvy krat v zivote, a teda fakt nelutujem, lutujem len to, ze az teraz to bolo prvy krat, a vzdy ked bude moznost, tak pojdem znovu, a tiez mi najviac asi sedel Dave Murray, hoci kazdy z troch gitaristov ma iny styl, a kazdy z nich je relativne lahko spoznatelny, ale tak Gers robi hlavne show, co sa mi paci tiez, je to take pekne ozivenie Na zdravie! kazdopadne, kto nebol, moze lutovat  Beeee Ja som čert..
Zaznamenané

udry
Hosť
« Odpoveď #10 kedy: 09. August , 2008, 22:14:21 »

kazdopadne, kto nebol, moze lutovat  Beeee Ja som čert..
Ja veru nelutujem. Z mojho hladiska niet čo. V sučasnosti mi IM už nič nehovoria resp. ma nezaujimaju.  Beeee
Zaznamenané
Viktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 237

« Odpoveď #11 kedy: 09. August , 2008, 22:53:52 »

vlak IC do Prahy ktory sa rozmlatil bol aj plny fanusikov iron maiden co sli na tento koncert a mnohi z nich skoncili v nemocnici. davaju to dokola v spravach.
Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #12 kedy: 10. August , 2008, 02:27:01 »

ja asi lutujem. Maiden som videl 2x v roku 2003, pozrel by som si ich kludne znovu.
Dano, nabuduce ma musis na to ukecat. :)
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #13 kedy: 10. August , 2008, 09:55:07 »

ja asi lutujem. Maiden som videl 2x v roku 2003, pozrel by som si ich kludne znovu.
Dano, nabuduce ma musis na to ukecat. :)

No ale takýto starinový set už nebude. Bruce sľúbil novú štúdiovku. Na tú sa teším ešte viac, len bohvie, kedy bude. Ešte musí vyjsť živák Live At Donington (Download) 2007  ha ha ha
Zaznamenané

homar
inventár podniku

« Odpoveď #14 kedy: 10. August , 2008, 10:28:03 »

No ale takýto starinový set už nebude. Bruce sľúbil novú štúdiovku. Na tú sa teším ešte viac, len bohvie, kedy bude. Ešte musí vyjsť živák Live At Donington (Download) 2007  ha ha ha
vsak hovoril ze buduci rok bude ta studiovka
Zaznamenané

Strán: [1] 2 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.106 sekund, 23 otázok.