Lubo
|
|
« Odpoveď #255 kedy: 23. Marec , 2009, 10:38:49 » |
|
ahhaaa to je parada.takze jedine co je kapela schopna... ze si seci pozru na nete nejaky tab(ktorych vacsina je nespravne) a vsetci hraju najake cisielka ktore im ktosi predpisal :D to by ma asi dost bavilo :D
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
o:-:rek
Hosť
|
|
« Odpoveď #256 kedy: 23. Marec , 2009, 11:33:55 » |
|
ahhaaa to je parada.takze jedine co je kapela schopna... ze si seci pozru na nete nejaky tab(ktorych vacsina je nespravne) a vsetci hraju najake cisielka ktore im ktosi predpisal :D to by ma asi dost bavilo :D
ked ma niekto oficialne taby a dost kapiel ich robi tak to zahra presnejsie ako podla sluchu napr.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Lubo
|
|
« Odpoveď #257 kedy: 23. Marec , 2009, 12:06:03 » |
|
zahraju presne cisielka :D ale nie tak pre zaciatok je to dobre. casom ta to prejde.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mcmaros
|
|
« Odpoveď #258 kedy: 23. Marec , 2009, 12:25:02 » |
|
ked ma niekto oficialne taby a dost kapiel ich robi tak to zahra presnejsie ako podla sluchu napr.
A tie oficialne taby tiez nepise priamo gitarista, ze? Uz som aj nad oficialnymi tabbookmi krutil hlavou. Hlavne podivne prstoklady ma dost vytacaju, ked sa to da zjednodusit a aj orginal gitarista hra inac.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #259 kedy: 23. Marec , 2009, 12:34:03 » |
|
A tie oficialne taby tiez nepise priamo gitarista, ze? Uz som aj nad oficialnymi tabbookmi krutil hlavou. Hlavne podivne prstoklady ma dost vytacaju, ked sa to da zjednodusit a aj orginal gitarista hra inac. A to znaci, ze ked to mas presne napisane, tak pri tom netreba rozmyslat?
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
cubaka
|
|
« Odpoveď #260 kedy: 23. Marec , 2009, 13:13:08 » |
|
Ja som to myslel hlavne zo srandy, sak hadam to bolo zrejme, ale zasa priznam sa ze treba rychlo nejaky cover nacvicit a nepoznam to vobec tak taby niekedy sluzia ako zaklad, naaa co nevidim v tom problem, prstoklad moze byt zly nehovorim aj komplet zle taby sa najdu, ale to uz musi mat clovek nahravku a robit s nu. ked takto niekdo zacina tiez cosi dostane do hlavy a mozno ho to prinuti ucit sa dalej. Ja hravam vacsinou vlastne veci takze na to taby nenajdem, aj ked som siel hrat do jednej kapeli dali mi naucit sa repertoar secko vlastne mal som mp3 k dispozicii. Mal som na to tyzden a po troch skuskach sa slo hrat, tam uz o taby neslo. K tym ciselkam ze pozna niekto iba ciselka. No a co? Ved to je ine pomenovanie tonu alebo akordu, ked si niekto uvedomi vztahy medzi tymi ciselkami tak si mylsim ze je to ok. akurat ze praktickejsie je klasicke pomenovanie podla mna pretoze, niektore tie ciselka su vzajomna nahraditelne. Ale to si uvedomi aj ten co naraba iba s ciselkami. Bude toho mat viac a troska neprehladne ale bude to mat.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Lubo
|
|
« Odpoveď #261 kedy: 23. Marec , 2009, 13:22:11 » |
|
ten co naraba s cisielkami v zivote nemoze pochopit v vztahy medzi tymi cisielkami. lebo ham napr s kalvirom a hram solo. Na to aby som co to pohral musiem vediet co ten kalvir hra nie? a co si zapisem aj klavir do cisielok. Teda ked chcem hrat kovery tak je to fuk. Al kto by chcel hrat cely zivot covery
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #262 kedy: 23. Marec , 2009, 13:47:57 » |
|
taby su fajn na rychle naucenie sa skladby, ak niekto neovlada noty resp nevie si to stiahnut podla ucha, no chapat co a preco je v tych taboch zapisane je tiez dobre. podobne, ak niekto vie citat tie palicky s gulickami, tak to nemusi automaticky znamenat, ze chape preco je to tak zapisane a ake vztahy medzi tymi notami su. vsak taby su v podstate iny druh notoveho zapisu
|
|
« Posledná zmena: 23. Marec , 2009, 13:48:19 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
o:-:rek
Hosť
|
|
« Odpoveď #263 kedy: 23. Marec , 2009, 14:19:49 » |
|
zahraju presne cisielka :D ale nie tak pre zaciatok je to dobre. casom ta to prejde.
co MNA ma prejst napisal som ze hram vsetko z tabov trosku si daj nizsie ego masturbaciu kamarat
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #264 kedy: 23. Marec , 2009, 14:24:15 » |
|
co MNA ma prejst napisal som ze hram vsetko z tabov trosku si daj nizsie ego masturbaciu kamarat krot sa vo vyrazoch nikto tu na teba neutoci.
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
cubaka
|
|
« Odpoveď #265 kedy: 23. Marec , 2009, 14:32:53 » |
|
nevidim dovod preco by sa to nenaucil, to ze hras s kalvirom a solo, tak to vobec nedokazuje ze sa to neda naucit hentak. vztahy sa daju osvojit aj ked to vidis v ciselkach, co ja viem mozno che aj niekto hrat coveri cely zivot, mozno sa aj taky najde a ja by mu orcite nepicoval, chce nech hra. 4oci presno to som hovoril ze to je ina forma zapisu, a ja som netvrdil ze ked to vies citat tak tomu aj chapes, ale vacsnou ked citas tak co mu si aj chapes inak by si toho nenacital. ani tieto moje vety , ale tie asi hej aj ked v diktatoch by sme seci porobili chyby.
PO vela skladbach naucenych z tabov , je podla mna clovek shopny zlozit solo do pesnicky, ked si kukne co sused hra, nech aj vnima ako tabs, priradi si k tomu nieco co uz videl, co ma odohrate. Podla mna sa to da. A ja koncim heh. Ze srandu si tu mam obhajovat maj :zdar:te sa
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #266 kedy: 23. Marec , 2009, 14:43:18 » |
|
hmm snad sa za to na mna nikto neurazi ale.. v poslednej dobe stretavam velmi vela povysujucich sa ludi, ktori ked sa ma opytaju ci ovladam teoriu a noty a ja poviem ze ani moc nie, tak sa tvaria ze ako keby som vlastne ani nevedel hrat.. nieco v style: to nemyslis snad vazne ze taktuto vec neovladas, to takto nemozes robit, lebo to inak ani nema cenu.. pritom je velmi vela aj znamych gitaristov, ktori nemaju o tom ani paru.. ja si myslim, ze je fajn ovladat tieto vztahy ale neni to nutnost.. je to samozrejme velka vyhoda, ale este stale sa da hrat podla ucha, srdca ci inych parovych organoc na viac nez dostacujucej urovni
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #267 kedy: 23. Marec , 2009, 14:54:26 » |
|
jeb na noty a tabulky doležite je mat ucho ..ja som použival noty len na profi prehravkach a v bare...odvtedy ich mam na haku a sola si hram podla seba..treba sa naučit len určite finty a je .........taky Mc Cartney v živote nevedel jednu notu a je to jeden s naj muzikantov na svete
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #268 kedy: 23. Marec , 2009, 14:55:19 » |
|
PO vela skladbach naucenych z tabov , je podla mna clovek shopny zlozit solo do pesnicky, ked si kukne co sused hra, nech aj vnima ako tabs, priradi si k tomu nieco co uz videl, co ma odohrate. Podla mna sa to da. A ja koncim heh. Ze srandu si tu mam obhajovat maj :zdar:te sa
tak zase ani tento extrem nie je dobry.. aspon minimalne zaklady teorie by mal ovladat kazdy, kto chce hrat na hudobny nastroj.. predsa len je lepsie, ked si viete povedat aspons, ze zahrame si powerchordy E5, A5, G5 a nie, ze teraz bude drhnut kila na hrubej strune od prazdnej struny, od 5-ho a 3-ho prazca a ci uz vie niekto citat taby alebo noty je IMO jedno
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cubaka
|
|
« Odpoveď #269 kedy: 23. Marec , 2009, 15:02:45 » |
|
ved hej ale vacsinou to co citite podla srdca alebo ucha tak je vacsinou spravne aj teoreticky nie ? Ja tiez nevoladam teoriu boh vie ako, nieco viem zo skoly a tak , ale to co hram som nabral hranim, ani to nie je boh vieco ale aspon daco, sem tam nieco aj zahram najlepsia vec na svete je ked vas v kapele trpi niekto lepsi, od neho sa da vela veci odkukat heh 4eyes sak ale mozno ta zle chapem ale neodporujes si, povies ze to je proste alternativny zapis, no potom je to alternativne nazvoslovie pre akordy, jasne ze napr tiez nehovorim ze budem robit dz dz dz na vlne drzhy prazes a druhy prazec d, ale poviem e5. Ale keby mi to povedal niekto v ciselkach, tak by som mu ako nerozumel? ja si mylsim ze by som vedel co mysli a hrali by sme dz dz dz na e5. Na je tam toho ako sa to vola dohovoria sa.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|