Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 08:52:07
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 21 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ako na solovanie  (Prečítané 63121 krát)
0 užívateľov a 13 Hostí prehliada túto tému.
brmbolec
stály hosť
Príspevkov: 906

« Odpoveď #105 kedy: 28. August , 2008, 19:01:54 »

ja si myslím že základ je vedieť rozkladať tóninu   Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 28. August , 2008, 19:02:14 od brmbolec » Zaznamenané

Malé, ale potešia :)
panvica10
nováčik
*
Príspevkov: 19

« Odpoveď #106 kedy: 28. August , 2008, 19:46:17 »

no to uz chapem taze to je toto http://www.all-guitar-chords.com/guitar_scales.php?qqq=FULL&scch=E&scchnam=Pentatonic+Major&get2=Get&t=0&choice=1 Huh!
Zaznamenané
Osiris666
pravidelný návštevník
Príspevkov: 260

If you try to fuck with me, I shall fuck you too..

« Odpoveď #107 kedy: 28. August , 2008, 20:04:28 »

hej, to je cis-moll/e-dur
Zaznamenané
panvica10
nováčik
*

« Odpoveď #108 kedy: 31. August , 2008, 17:07:13 »

no taze to je pentatonika ale som pocul ze sa to hra v tej istej polohe
jak som predtym kreslil ale v spravne
Zaznamenané
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #109 kedy: 31. August , 2008, 18:11:58 »

Podľa mňa je najednoduchšie rozložiť si kadenciu daných akordov daných taktov do ktorých ideš hrať na tóny a zoradiť si ich do stupnice, nemôžeš sa pomýliť a urobiť chybu zlým tónom...
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
panvica10
nováčik
*

« Odpoveď #110 kedy: 31. August , 2008, 21:07:59 »

Podľa mňa je najednoduchšie rozložiť si kadenciu daných akordov daných taktov do ktorých ideš hrať na tóny a zoradiť si ich do stupnice, nemôžeš sa pomýliť a urobiť chybu zlým tónom...
no hej ale potom by som musel poznat dobre pesnicky aby som mohol solovat ale pri improvizacie by to bolo dost blbe
Zaznamenané
urmo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 372

« Odpoveď #111 kedy: 31. August , 2008, 21:14:01 »

no hej ale potom by som musel poznat dobre pesnicky aby som mohol solovat ale pri improvizacie by to bolo dost blbe

vacsinou na dobru improvizaciu musis poznat pesnicku. Da sa sice improvizovat viac menej podla prveho, resp posledneho akordu , cize toniny celeho songu, tak ze fičis stale len v jednej stupnici, ale co ked ti tam niekto supne modulaciu?

V rocku si s tamtym vystacis, ale aj rock sa da ozivit a improvizacia hned vypada inak ked hras na kazdy akord to co mas. Na zdravie!
Zaznamenané

cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #112 kedy: 01. September , 2008, 12:56:46 »

jasne teoria je dolezita, ale ak niekto zacina, musi predovsetkym pouzivat usi a popritom sa ucit teoriu, ale vzdy len tolko, aby ta teoria stihala ist naraz aj s praxou, lebo este skor sa da prax bez teorie ako teoria bez praxe... lebo ked vie clovek iba teoriu nevie hrat... ale dobre je pomahat si teoriou aby sa naucil hrat.  Na zdravie! poznam jedneho gitaristu, taky 50tnik, hra vyse 30 rokov, hra uplne nadherne, nikdy nevidel ziadnu stupnicu, nepozna noty, nehral nikdy s metronomom, pritom hra presne ako hodinky, aj rychle behy, sweep picking, stupnice prakticky pozna ale z teorie je slaby... ale hra s citom a pouziva usi... ja som si najprv myslel ze je studovany, ale potom mi povedal ze vsetko co robil ako decko bolo, ze si pustil platnu a do toho vydrzal improvizovat aj sest hodin... ja som tiez nechapal... ale uz asi polroka cvicim tak ako on a pomohlo mi to najviac sa posunut za cely cas...  Na zdravie!
« Posledná zmena: 01. September , 2008, 12:57:10 od cubo » Zaznamenané
Tomgunny
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 119

« Odpoveď #113 kedy: 03. September , 2008, 12:51:23 »

Ja som vždy nad tým rozmýšľal ako hrať bez papierov s akordami... a pred rokmi som prišiel na to, že na gitare ide iba o stupnicu...teda toninu.... vždy hráš to isté......všade je tonika a ostatné akordy....naučiť sa počúvaním rozlišovať akordy je jediná cesta....
Zaznamenané
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #114 kedy: 05. September , 2008, 12:23:13 »

v podstate máš pravdu, ale máloktorá skladba je postavená iba na jedenej tonine, modulacia cez iné toniny je bežná
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
much
stály hosť
Príspevkov: 762

« Odpoveď #115 kedy: 05. September , 2008, 12:50:14 »

v podstate máš pravdu, ale máloktorá skladba je postavená iba na jedenej tonine, modulacia cez iné toniny je bežná

neviem presne o akych skladbach hovoris ale v beznom rocku, pope ci heavy metale je uplne bezne ze skladba je len v jednej tonine
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #116 kedy: 05. September , 2008, 12:52:43 »

neviem presne o akych skladbach hovoris ale v beznom rocku, pope ci heavy metale je uplne bezne ze skladba je len v jednej tonine

on myslel ze malokedy hraju celu skladbu Cdur  ha ha ha
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Osiris666
pravidelný návštevník
Príspevkov: 260

If you try to fuck with me, I shall fuck you too..

« Odpoveď #117 kedy: 05. September , 2008, 12:55:45 »

ako akord? to by bola riadna haluz :D
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #118 kedy: 05. September , 2008, 13:00:55 »

tak si zoper napriklad taku nirvanu a skladbu molly's lips, myslim. tam mas v celej skladbe az 2 (slovom dva) powerakordy, C5 a G5 aby sa nahodou gitarista nespotil pri hrani :)
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #119 kedy: 05. September , 2008, 14:44:36 »

tak si zoper napriklad taku nirvanu a skladbu molly's lips, myslim. tam mas v celej skladbe az 2 (slovom dva) powerakordy, C5 a G5 aby sa nahodou gitarista nespotil pri hrani :)
No a "vo tom to je".  Syd Barrett /gitarista Pink Floyd/ dokazal hrat  jeden akord celý koncert. Zdravíčko
Zaznamenané
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 21 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.041 sekund, 23 otázok.