Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 07:42:50
Strán: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 21 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ako na solovanie  (Prečítané 62947 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #180 kedy: 14. December , 2008, 12:14:20 »

prosim vas pani mam velky problem a to vymyslim si neaky rozklad zak.jednoduchi na 4/4 a posledne dve doby viuzijem ,a   dva posledne tony posuniem hlbsie a hlbsie cele v ramci jednej oktavi a moj problem je ze je tazke sa dlho sustredit no a nieje na to neaky sposob ako si v hlave spravit jasno?

napíš to ešte raz zrozumiteľne, prípadne to zapíš do tabu alebo nôt. Alebo nahraj spomalene.
Zaznamenané

carttoon6
nováčik
*
Príspevkov: 36

« Odpoveď #181 kedy: 14. December , 2008, 13:17:02 »

napr v stupnicy e,f.g.gis,b,c,d, zacnem e,g,b,d,f,gis,...,... a posledne dve davam takto :e,g. dalej d,f az po f,gis a spat.ja som zaciatocnik a skusam nemam ziadneho ucitela ani nic len par knich co som kupil ,a cvicim to po celom krku neviem ci to je na nieco dobre ale mne ide o to aby som mal jasno kde tie tony su.
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #182 kedy: 14. December , 2008, 13:30:37 »

V prvom rade sa nauč písať. Tomu, čo si sem nabúchal, nerozumie ani divá sviňa. O gramatike ani nehovorím. Takto ti nikto neodpovie.
Keď sa naučíš písať, tak skús svoje myšlienky sformulovať tak, aby boli zrozumiteľné.
Z hentoho, čo si napísal, ti nikto nič neporadí.

Akú stupnicu sa pokúšaš hrať? Čo ti na nej nieje jasné? Hento, čo si sem napísal, čo to je za postupnosť?
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #183 kedy: 14. December , 2008, 13:33:14 »

aj tak ti vôbec nerozumiem, v predchádzajúcom príspevku si spomenul rozklady akordov všeobecne, teraz nejakú kombináciu tónov, čo mi príde ako poprehadzovaný akord E9- kombinovaný s E9+, pritom ty rozklad začínaš ako Emi. Na začiatku v tónovej rade si spomenul aj tón C, ktorý zrazu nehráš.
Neviem presne, na čo potrebuješ tieto tvoje postupy, píšeš nezrozumiteľne.

Alebo napíš prípadne radšej, čo konkrétne chceš nacvičiť, potom sa bude dať poradiť - ako.
« Posledná zmena: 14. December , 2008, 13:33:44 od Pitu » Zaznamenané

Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #184 kedy: 14. December , 2008, 13:37:55 »

...a cvicim to po celom krku neviem ci to je na nieco dobre

asi to nie je dobre, ked zacinas rozkladmi. mal by si najprv cvicit stupnice (prirodzenu durovu a prirodzenu molovu, pentatoniky) a to velmi pomaly, ale presne!
a s metronomom. metronom si nastavis na 80 bpm a zahras na kazdy tuk metronomu jeden ton ( to su stvrtove noty v 4/4 takte).
a dodrziavaj pritom isty system (striedave brnkanie alebo sweep - pouzivaj zo zaciatku radsej to striedave  :) )

napr v stupnicy e,f.g.gis,b,c,d, zacnem e,g,b,d,f,gis,...,... a posledne dve davam takto :e,g. dalej d,f az po f,gis a spat.ja som zaciatocnik a skusam nemam ziadneho ucitela ani nic len par knich co som kupil ,a cvicim to po celom krku neviem ci to je na nieco dobre ale mne ide o to aby som mal jasno kde tie tony su.

zapis to radsej do tabov alebo not.
a prosim ta za otazku, na ktoru chces odpoved daj otaznik (?). :)
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
carttoon6
nováčik
*

« Odpoveď #185 kedy: 14. December , 2008, 13:44:08 »

V prvom rade sa nauč písať. Tomu, čo si sem nabúchal, nerozumie ani divá sviňa. O gramatike ani nehovorím. Takto ti nikto neodpovie.
Keď sa naučíš písať, tak skús svoje myšlienky sformulovať tak, aby boli zrozumiteľné.
Z hentoho, čo si napísal, ti nikto nič neporadí.

Akú stupnicu sa pokúšaš hrať? Čo ti na nej nieje jasné? Hento, čo si sem napísal, čo to je za postupnosť?
    nechcel som vas nasrat pani tu stupnicu som nasiel v knihe a za to ze nie som v tom dobry no a ?ha ha
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #186 kedy: 14. December , 2008, 13:46:11 »

nechcel som vas nasrat pani tu stupnicu som nasiel v knihe a za to ze nie som v tom dobry no a ?ha ha

nikoho si nenasral.. :)

Daj radšej presný popis z tej knihy a potom, čo s tým chceš urobiť.
Zaznamenané

carttoon6
nováčik
*

« Odpoveď #187 kedy: 14. December , 2008, 14:47:30 »

ano rozumiem a chcem sa naucit tolko kolko len dokazem myslim ze racej budem viac citat hi hi:)
Zaznamenané
carttoon6
nováčik
*

« Odpoveď #188 kedy: 14. December , 2008, 14:56:34 »

nikoho si nenasral.. :)

Daj radšej presný popis z tej knihy a potom, čo s tým chceš urobiť.
dobre je to Kytarova Praktika j.Šindler orientace na hmatniku,propojeni melodicke  a akordycke hry,improvizace  je to celkom skromna a strucna knizocka. no je tu par stupnic durove mollove pentatonicke a alternovana no a tak cvicim aj v tejto je divna ja viem ale dufal som ze si tak rozsirim hudobne obzory
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #189 kedy: 14. December , 2008, 15:39:01 »

OK, fajn, že sa učíš. Problém je v tom, že tá stupnica sa nepodobá na nič. Tá prvá je akoby Dis Dur s pridaným tónom E, ktorý tam ale nepatrí. Tá druhá zas začína ako Emol pentatonická, ale tam nepatria F a Gis. To teda v prípade, že notou B rozumieš európsku notu H a nie Ais. Toto by si si mal ujasniť tiež, aby ťa to nemýlilo.

Inak ak si toto našiel pod alterovanými stupnicami, tak by si sa asi naskôr mal pustiť do durovej, molovej a do pentatoniky.
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #190 kedy: 14. December , 2008, 15:50:09 »

dobre je to Kytarova Praktika j.Šindler orientace na hmatniku,propojeni melodicke  a akordycke hry,improvizace  je to celkom skromna a strucna knizocka. no je tu par stupnic durove mollove pentatonicke a alternovana no a tak cvicim aj v tejto je divna ja viem ale dufal som ze si tak rozsirim hudobne obzory

tá kniha určite nebude divná. Vytiahni z nej tú časť, ktorú sa učíš a zdá sa ti divná. Nie tvojimi slovami ale presne.
Zaznamenané

carttoon6
nováčik
*

« Odpoveď #191 kedy: 15. December , 2008, 08:45:34 »

OK, fajn, že sa učíš. Problém je v tom, že tá stupnica sa nepodobá na nič. Tá prvá je akoby Dis Dur s pridaným tónom E, ktorý tam ale nepatrí. Tá druhá zas začína ako Emol pentatonická, ale tam nepatria F a Gis. To teda v prípade, že notou B rozumieš európsku notu H a nie Ais. Toto by si si mal ujasniť tiež, aby ťa to nemýlilo.

Inak ak si toto našiel pod alterovanými stupnicami, tak by si sa asi naskôr mal pustiť do durovej, molovej a do pentatoniky.

ano važne takto to tam je a ano už som cvičil aj dur aj moll a dve 5 tonove.ved tstupnic je tam asi 25 rôzne ako ciganska napr.c,des,e,f,g,as,h   alebo celotonova c,d,e,ges,gis,be a tak zmensena 7.modus harmonickej dur a nie som hlupak co nevie precitat co ma pred sebou
Zaznamenané
brightsidesuicide
pravidelný návštevník
Príspevkov: 189

CH-CH-CH AH-AH-AH

« Odpoveď #192 kedy: 15. December , 2008, 09:46:16 »

ciganska stupnica  ha ha ha tak to uz hej
Zaznamenané

one more solo?
Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #193 kedy: 15. December , 2008, 10:00:28 »

ciganska stupnica  ha ha ha tak to uz hej

Piaty mód moll-harmonickej, tuším.  Žmurk
Zaznamenané

brightsidesuicide
pravidelný návštevník
Príspevkov: 189

CH-CH-CH AH-AH-AH

« Odpoveď #194 kedy: 15. December , 2008, 20:14:56 »

ja vam fakt verim ze taka stupnica existuje. Na to som nenarazal.. ale tak co uz.
Zaznamenané

one more solo?
Strán: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 21 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.038 sekund, 22 otázok.