Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
22. November , 2024, 07:51:57
Strán: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 21 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ako na solovanie  (Prečítané 62957 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
cubaka
pravidelný návštevník
Príspevkov: 456

« Odpoveď #240 kedy: 20. Marec , 2009, 21:58:52 »

tie palacinky som tam tiež dal, nemusi to byt vzdy koser to jo
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #241 kedy: 20. Marec , 2009, 22:21:31 »

vzdy to bolo, je a bude tak, ze ci uz sa nadrvis teoriu alebo techniku, musis sa ju naucit aj pouzit v praxi
Zaznamenané
johnzo
stály hosť
Príspevkov: 1051

A ČO SI TY UROBIL PRE DOBRO SOCIÁLEHO ŠTÁTU?!

« Odpoveď #242 kedy: 20. Marec , 2009, 23:59:11 »

teóriu treba, napr. mne teraz v poslednom čase začalo mnoho vecí dávať zmysel. že "ahááá, tak toto tam vlastne hrá!" a o chvílu príde aj prečo to tam hrá :)  Na zdravie!
Zaznamenané

keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat  Zdravíčko
gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno
[/quot
Srnac
pravidelný návštevník
Príspevkov: 322

« Odpoveď #243 kedy: 21. Marec , 2009, 00:10:09 »

teóriu treba, napr. mne teraz v poslednom čase začalo mnoho vecí dávať zmysel. že "ahááá, tak toto tam vlastne hrá!" a o chvílu príde aj prečo to tam hrá :)  Na zdravie!
Ja hram napriklad tak ze som sa naucil len pentatoniku durovu a molovu...A tie pouzivam podla sluchu kde mi sedia a knim si pridam uz len tony ktore mi tam harmonicky sedia podla toho do čoho hrám...Ale v zlozitejsich skladbach kde sa vystrieda viac a zlozitych akordov by som s tymto neuspel...ale na bluesove a rockove solo to staci :)
Zaznamenané
Mazzi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 727

His spirit and music live on!

« Odpoveď #244 kedy: 21. Marec , 2009, 00:24:55 »

Kazdy by si mal prist na svoj vlastny sposob. Ja tiez patrim k tej skupine, ktora sa ucila na solach inych.
Zobral som si solo, ktore sa mi pacilo a naucil som sa ho. Clovek sa vela finticiek a grifov nauci prave od najlepsich gitaristov.
Jaaaaj, kde su tie casy, ked som sa ako 15-rocny ucil sola Claptona, Slasha, Blackmora, Santanu, ...
Naozaj mi to dalo vela....ale i znalost teorie ma svoje opodstatnenie...a hlavne trening...hrat treba...
Zaznamenané

Fender Stratocaster American Deluxe '09, Gibson LP Trad '16  -->[Pedalboard]-->Fender Super Reverb 65 RI, Fender Bassman '59 LTD RI, Fender Deluxe 112, Lab Series L5  '78.
cubaka
pravidelný návštevník

« Odpoveď #245 kedy: 21. Marec , 2009, 00:45:18 »

srnac:  Na zdravie! heh ja fungujem podobne, ale tak snažím sa pokialmi čas dovoluje učiť sa dalej.

velka vec je hrat a hrat, naberie sa aj orientacia na hmatniku, poznat hmatnik je +, velke minus ak sa nepozna
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #246 kedy: 21. Marec , 2009, 06:16:59 »

Kazdy by si mal prist na svoj vlastny sposob. Ja tiez patrim k tej skupine, ktora sa ucila na solach inych.
Zobral som si solo, ktore sa mi pacilo a naucil som sa ho. Clovek sa vela finticiek a grifov nauci prave od najlepsich gitaristov.
Jaaaaj, kde su tie casy, ked som sa ako 15-rocny ucil sola Claptona, Slasha, Blackmora, Santanu, ...
Naozaj mi to dalo vela....ale i znalost teorie ma svoje opodstatnenie...a hlavne trening...hrat treba...
Tak tak ... jedno s druhým  Zdravíčko Na zdravie!
Zaznamenané
Mazzi
pravidelný návštevník

« Odpoveď #247 kedy: 21. Marec , 2009, 09:01:11 »

Kazdy kto chce dobre solovat by mal dokonale poznat hmatnik....mne je luto, ze ho tak nepoznam Smútim
Ale preberanie technik od vzorov ma naucilo vsetkemu co na gitare viem....
Zaznamenané

Fender Stratocaster American Deluxe '09, Gibson LP Trad '16  -->[Pedalboard]-->Fender Super Reverb 65 RI, Fender Bassman '59 LTD RI, Fender Deluxe 112, Lab Series L5  '78.
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #248 kedy: 21. Marec , 2009, 09:28:45 »

Kazdy kto chce dobre solovat by mal dokonale poznat hmatnik....mne je luto, ze ho tak nepoznam Smútim

jedno popoludnie tomu venuj a spoznáš ho   Na zdravie!
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
Mazzi
pravidelný návštevník

« Odpoveď #249 kedy: 21. Marec , 2009, 09:31:14 »

jedno popoludnie tomu venuj a spoznáš ho   Na zdravie!
Bavím sa skvele Na zdravie!

Zaznamenané

marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #250 kedy: 21. Marec , 2009, 09:42:43 »

Bavím sa skvele Na zdravie!

čomu sa smeješ, zoberie si  tretiu polohu, naučí sa g dur, piatu polohu, naučí sa a dur, v siedmej c dura pozná tony stredu krku po oktávu, desiatu polohu...  samozrejme sa to nebude učiť mechanicky ale každá struna, každý tón si pomenuje, a po dvanástom pražci sa to opakuje o oktávu vyššie, alebo som veľký mudrlant?
« Posledná zmena: 21. Marec , 2009, 09:51:30 od marrtin » Zaznamenané

Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #251 kedy: 22. Marec , 2009, 11:27:50 »

ja si neviem celkom predstavit ako sa da hrat bez znalosti hmatinka :D
Zaznamenané

cubaka
pravidelný návštevník

« Odpoveď #252 kedy: 22. Marec , 2009, 20:41:31 »

ked ficis na taboch staci ti vediet, na ktore policko mas polozit prst, secko. Naucis sa tak skladbu a zahras, a nemusis mat ani tucha co za chujoviny sa tam hraju  Bavím sa skvele
Zaznamenané

marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #253 kedy: 22. Marec , 2009, 23:10:59 »

A to potom ako sa dohodneš so spoluhráčmi?
« Posledná zmena: 22. Marec , 2009, 23:42:10 od marrtin » Zaznamenané

cubaka
pravidelný návštevník

« Odpoveď #254 kedy: 22. Marec , 2009, 23:27:22 »

hehe sa nedohadujes, lebo spoliehas na to ze oni urobili to iste aa asi nutne s tymi istymi tabami,radsej sa nespolieham a vykonal som inu cestu hehehe
Zaznamenané

Strán: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 21 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.072 sekund, 23 otázok.