Branko
|
|
« kedy: 16. September , 2008, 22:17:18 » |
|
Zaujima ma, co je podla vas lepsie cvicit, co sa tyka elektrickej gitary. A to: 1. ci je lepsie cvicit techniku niekolko hodin denne + improvizacia do nahravky 2. ci je lepsie len kopirovat rozne sola a ucit sa ich 3. alebo ci je lepsie hrat neustale s kapelou (neustale myslim v kuse, t.j. ziadne cvicenie, len hrat v skusobni s celou kapelou) Bodov by tu bolo viac, ale momentalne ma tieto napadaju a ku kazdemu z tychto bodov mam svoj postoj. Ak by to niekoho zaujimalo aky, tak nech sa pyta. Dakujem
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 16. September , 2008, 22:18:51 » |
|
zo vsetkeho nieco, podla mna 1:1:1
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
killya182
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 16. September , 2008, 22:19:43 » |
|
1. a 3. co najcastejsie, 2. ked mas chut a cas naucit sa nieco, co sa ti paci... (aj ked ja som to robil presne opacne )
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 16. September , 2008, 22:22:26 » |
|
vsetko naraz. este by som pridal aj podiove skusenosti a nahravanie, netreba zabudnut ani na pocuvanie hudby.
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 16. September , 2008, 22:24:36 » |
|
vsetko naraz. este by som pridal aj podiove skusenosti a nahravanie, netreba zabudnut ani na pocuvanie hudby.
PLNE SUHLASIM Niet nad studiove skusenosti a pocuvanie hudby
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brightsidesuicide
pravidelný návštevník
Príspevkov: 189
CH-CH-CH AH-AH-AH
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 16. September , 2008, 22:26:48 » |
|
kazde je dobre na nieco ine, hranim s kapelou sa ucis zohravat s ostatnymi ludmi (co vela technicky slusnym gitaristom chyba), cvicenim techniky sa ti otvaraju nove moznosti a je to asi najlepsi sposob posunu dalej, kopirovanie sol je celkom v pohode na ucenie stupnic (okrem memorovania samozrejme). Treba jednoznacne vsetko, ja osobne som sa donedavna sustredil hlavne na hranie s kapelami, ale to nestaci. Samozrejme zalezi na tom na akom poste chces hrat - solova gitara resp. doprovodna gitara atd. Ale rozhodne ani jednu cast s tych 3 ktore si vymenoval nie je dobre zanedbavat. cize optimalny pomer = 1:1:1
|
|
|
Zaznamenané
|
one more solo?
|
|
|
killya182
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 16. September , 2008, 22:28:54 » |
|
aby si dobre nahral, musis dobre zahrat ( ), vid rastov prispevok na MR...a to dosiahnes len treningom a zohratim v kapele...je jedno na co hras, ale musis skratka davat na istotu a hlavne s ostatnymi clenmi, a az potom mozes rozmyslat o nadobudani nahravacich skusenosti...ale nahravanie ti aspon ukaze chyby, o ktorych mozno ani nevies a budes teda vediet, co zlepsovat, nech mas dalsie nahravanie kvalitnejsie...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 16. September , 2008, 22:35:36 » |
|
... Treba jednoznacne vsetko...
Ano, mas pravdu, len uznaj, ze cas je svina Ak clovek chodi do skoly....atd atd... Ak mozem osobne povedat, ze rad hram techniku aj niekolko hodin denne... a mam pocit, ze mi to pride lepsie, ak mam kopirovat nejake solo, teda resp. lahsie...Mam kamosov, ktori mastia Yngwieho a Kirka + Petrucciho a ine zveriny a maju neskutocne znicene ruky..., kvoli tomu, ze necvicia techniku a maju problem zahrat rychlu pasaz prvykrat, kdezto ja s tym nemam vobec problem, lebo cvicim techniku (velmi blahodarna chromatika . To je LEN moja skusenost. Z technik mam velmi rad chromaticke cvicenia + legata... atd... cize dostava zaberat lava aj prava ruka
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 16. September , 2008, 22:39:17 » |
|
To maš asi tak: Ked nebudeš mat techniku,nezahraš tie sola a s kapelou moc toho nenahraš.Ked sa chceš seriozne venovat gitare- gitarove cvičenia,teoria,hranie s kapelou,počuvanie hudby,nadväzovanie kontaktov,prezentacia atd,atd. / Steve Vai- cvičenie stupnic,technicke cvičenia,počuvanie znamych gitaristov,hranie s kapelou,jamovanie/ A samozrejme nezabudat na dobreho učitela.
|
|
« Posledná zmena: 16. September , 2008, 22:43:45 od udry »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brightsidesuicide
pravidelný návštevník
CH-CH-CH AH-AH-AH
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 16. September , 2008, 22:43:49 » |
|
Ano, mas pravdu, len uznaj, ze cas je svina Ak clovek chodi do skoly....atd atd...
|
|
|
Zaznamenané
|
one more solo?
|
|
|
brightsidesuicide
pravidelný návštevník
CH-CH-CH AH-AH-AH
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 16. September , 2008, 22:45:48 » |
|
Ano, mas pravdu, len uznaj, ze cas je svina Ak clovek chodi do skoly....atd atd... ja si myslim ze ten cas sa najde vzdy... tiez chodim do skoly a obcas aj do prace a aj frajerku mam ale na to aby som si mohol nejake veci zacvicit sa vzdy najde cas... proste NESPI
|
|
|
Zaznamenané
|
one more solo?
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 16. September , 2008, 22:46:33 » |
|
Kua chalani,kde chodite na tie nicky? brightsidesuicide bigbratbret
|
|
« Posledná zmena: 16. September , 2008, 22:47:20 od udry »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 5879
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 16. September , 2008, 22:48:33 » |
|
Kua chalani,kde chodite na tie nicky? brightsidesuicide bigbratbret
A Udry ? (srandujem). Inak suhlas s nazormi, treba aj vela cvicit aj vela pocuvat a hlavne hrat s kapelou, inak je to cele na nic (vlastna skusenost).
|
|
« Posledná zmena: 16. September , 2008, 22:49:25 od Semish »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 16. September , 2008, 22:49:24 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
much
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 16. September , 2008, 22:50:21 » |
|
to bridesidesuicide je nejaky emo nick nie?
k teme: vsetky tie veci su dolezite...ale je dobre mat aspon zo zaciatku ucitela kvoli zaciatocnickym zlozvykom....a este je dobre otravovat skusenejsich muzikantov, pytat sa ich, vtierat sa k nim a jamovat s nimi a ucit sa od nich
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|