Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
26. November , 2024, 11:29:14
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jackson Guitars  (Prečítané 5261 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Scorstin
okukávač

Príspevkov: 3

« kedy: 21. September , 2008, 15:29:46 »

Ahoj,
chcel by som poradit pri kupe novej gitary, hram uz sice nejakych par rokov ale pravdupovediac sa v gitarach vyznam len malo... Doteraz som hraval na nejakom lacnom Keenovi ale nasetril som si a chcel by som cosi solidnejsie.  Znamy ma nedavno navnadil na Jacksona DK2S sustainiac, bohuzial som nemal sancu si ho vyskusat nazivo:  http://www.muziker.cz/Default.aspx?Jackson-DK2S-TBK&nid=20016&nparams=kod_id;107271

Mate s tym niekto skusenosti?  Z ukazok na youtube toho clovek moc nevycita okrem toho ze to proste znie furt...Tuto v Brne som si skocil do obchodu a jedinu podobnu gitarku tu mali Dk2 nejaky starsi model s 'Duncan designed' snimacmi a bez sustainiacu (oproti DK2S ktora ma origos SD).  nemal som cas si ju vyskusat zatial ale sam predavac vravel ze tie snimace niesu nic moc.

no druha vec ktoru som zvazoval ako lacnejsiu alternativu bol ten isty model (skoro) ale s obycajnym SD single coil snimacom u krku.  takze sa neviem rozhodnut ci ten sustainiac stoji za tie 2000kc navyse

a este jedna vec ma trapi, moja Keenka ma sice nejake smejdne noname snimace co piskaju atd ale su v zostave HB SC HB.  Hravam vacsinou hard rock/obcas metal a tak pouzivam kobylkovy HB bezne a pri solach vacsinou krkovy HB, SC v strede len malokedy pri cistychzvukoch ( kombo je hybridny marshall AVTcosicosi...).  no a tak neviem ako to bude na tom single coil/ sustainiac  u krku zniet na mojom kombe pri solach...ci ten zvuk nebude o nieco menej 'zaobleny' ako to bolo v pripade humbuckeru u krku.  a kdesi som cital zevraj sustainiac znie  vpodstate ako humbucker no ale netusim co je natom pravdy.  kazdopadne tu este prichadza do uvahy nejaky model so zostavou HB HB v podobnej cenovaj kategorii, ale to mi je trochu luto toho stredoveho singla.  a zase je fakt, ze som svojmu kombu pri starej gitare musel trochu ubrat basy aby to pri solach nebolo moc 'ohulene' a neprehladne a potom mal kobylkovy HB trochu suchy zvuk...so single coilom by to mozno taky problem nebol...neviem...

takze:  aky je podla vas rozdiel medzi single a hb snimacom u krku (resp. v ich zvuku)?  co by ste odporucali k mojej hudbe/kombu? a co si myslite o tom sustainiacu?

pripadne mi poradte cosi ine co by ste si v mojom pripade kupili...co sa tyka financii tak by som sa rad zmestil do 18 000 kc maximum.

ja viem ze najlepsie je to odskusat si to sam a tak, ale kvoli sustainiacu by som sa musel asi trepat do prahy alebo bratislavy a to sa mi az tak moc nechce kedze v tom stale uplne jasno nemam.  pred kupou si to urcite odskusam este, ale chcel by som si vypocut nejake nazory od ludi co sa vyznaju.
diky moc
Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #1 kedy: 21. September , 2008, 16:44:35 »

neviem aky je presne sustainer ten sustainac, ja som hral tusim na fernandez sustainer, ale nejak ma to neoslovilo hlavne by som si kvoli tomu urcite nevyberal gitaru.

ja by som si na rock/metal urcite bral HB/HB gitaru

trebars nejaku ibanezu RG S alebo SZ(aj ked tie sa vraj uz nevyrabaju), alebo aj LTD napriklad mne sa velmi pacila zvukom EC400ka.

Zaznamenané
focus
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 127

« Odpoveď #2 kedy: 22. September , 2008, 09:23:38 »

Podľa Sustainiacu by som si asi gitaru tiež nevyberal, ja vlastmím DK2M Dinky Pro,  mám tam 2 humbuckery Seymour Duncan® Jazz™ SH2N a JB TB4. Osvedčený pár kt. Jackson osádza okrem aktívnych EMG aj do modelov Soloist a podobne. Vonku stojí 635$ s daňou, až ti ju nemá kto priniesť, tak u nás o pár tisíc drahšie. Takže je len na tebe, aký typ si vyberieš, ale Duncan Designed by som sa asi vyvaroval. Tremolo tam je všade JT 580, je úplne v podode.
« Posledná zmena: 22. September , 2008, 12:28:32 od focus » Zaznamenané
Scorstin
okukávač

« Odpoveď #3 kedy: 22. September , 2008, 11:04:54 »

Tak ta DK2M vyzera super, tiez som ju zvazoval...jedine co mi trochu vadi je farba hmatniku, som zvyknuty na tmavy :)  na takychto svetlych mam obcas pocit ze sa stracam...ale to je asi iba o zvyku

Inac znamy ma vcera zase presviedcal o vyhodach DK2T, ktora ma pevnu kobylku a struny cez telo.  co si o tom myslite?  pre porovnanie s DK2M napriklad.
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #4 kedy: 22. September , 2008, 11:13:47 »

Problem s lacnym tremolom je, ze sa gitara rozladuje. Takze ja by som v tejto cenovej kategorii tiez vyberal gitaru s pevnou kobylkou...
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
focus
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 127

« Odpoveď #5 kedy: 22. September , 2008, 12:11:58 »

Každému podľa chuti ale píšem ešte raz, tremolo Jackson ladenie drží perfektne, prevlečná matica po dotiahnutí zamedzí
vyklaniu páky, moja v pohode a pozri si fóra, napr. Harmony central, nečítal som na tremolo nikde žiadnu sťažnosť, DK2 je rada PRO,
teda profesional, takže hardware by mal byť v poriadku, výrába sa v  Japonsku. A k hmatníku, ja som zase práveže chcel javorový, ale v ponuke je aj palisander.

* DSC01038.JPG (351.59 KB, 772x517 - prehliadnuté 480 krát.)
« Posledná zmena: 24. September , 2008, 19:47:43 od focus » Zaznamenané
feki
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 131

« Odpoveď #6 kedy: 22. September , 2008, 14:13:08 »

Jackson je v pohodě, rači mam SD snímače , ale ty si vyber podle svého aparátu. Nejlépe je si ho vzít sebou na prodejnu a vyzkoušet na místě.
Zaznamenané

Jacsnon Soloist SL-3 > Engl E-530 ( Midi Switch Relay )> GSP1101 ( FCB 1010 ) > Engl E-840 > 2x box 75w V-30
Scorstin
okukávač

« Odpoveď #7 kedy: 22. September , 2008, 16:41:40 »

DK2M existuje aj s palisandrovym krkom?
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #8 kedy: 22. September , 2008, 16:50:27 »

dk2m nie, ale napriklad dk2T: http://jacksonguitars.com/products/search.php?partno=2911006585
hmatnik tvojej oblubenej farby, struny cez telo - lepsi sustain ako floyd a menej starosti.. ja by som pouvazoval nad touto.
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #9 kedy: 22. September , 2008, 17:01:36 »

dk2m nie, ale napriklad dk2T: http://jacksonguitars.com/products/search.php?partno=2911006585
hmatnik tvojej oblubenej farby, struny cez telo - lepsi sustain ako floyd a menej starosti.. ja by som pouvazoval nad touto.

suhlasim, tiez by som bral dk2t Na zdravie!
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
Gila
pravidelný návštevník
Príspevkov: 745

« Odpoveď #10 kedy: 22. September , 2008, 19:13:38 »

ja tiez...ked aj pouzivas floyd, tak potom len na gitarách vyssej kategórie...takze radsej ber dk2t
ps.: a urcite to bude hrat aj lepsie, masivnejsie a viac sustainu.. Žmurk
Zaznamenané

. . .
peto1280
nováčik
*
Príspevkov: 56

« Odpoveď #11 kedy: 17. Október , 2008, 09:38:27 »

ja mam tiez problem chcem kupit daku gitaru ale moc sa v tom nevyznam...
rozmyslam nad ... dost aj podla tych hodnoteni na nete ale neviem kto to napise ci to nieje niekedy len podla farby...

Jackson  DX 10D - CBL    ......... http://www.muziker.sk/Default.aspx?Jackson-DX10D-CBL&nid=20016&nparams=kod_id;9252

Jackson  DX 10D - DBM   ......... http://www.muziker.sk/Default.aspx?Jackson-DX10D-DMB&nid=20016&nparams=kod_id;7828

alebo este mi radili gitaru

CORT X - 11 okolo 9500Sk    http://www.hudobne-nastroje.sk/product.php?work=detail&root=&ProductID=1061

alebo poradit nejaky ibanez s dobrym tremolom... cenovo okolo 10000Sk ...

tak na rock, hard rock, rock roll a sem tam blues ....

ak niekto moze tak nech poradi ... Dik
Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #12 kedy: 17. Október , 2008, 09:51:20 »

to je tvoja prva elektricka gitara?

ja na tvojom mieste pokial chces hrat rock popr hardrock a blues nekupoval tieto jacksony ani ibanezy. za 13 litrov uz podla mna mozes zohnat ja mexicky strat to by som isiel radsej do toho. Nad jacksonom by som uvazoval kebyze chcem byt metalista. a okrem toho minule som skusal nejaky 20 000+ jackson a uprimne povedane bol som z toho dost sklamany ta gitara sa mi vobec nepacila ani pohodlnostou ani zvukovo
Zaznamenané
Radomír
stály hosť
Príspevkov: 980

« Odpoveď #13 kedy: 17. Október , 2008, 10:09:29 »

http://www.musiccenter.cz/LTD-ESP-M100FM-STBLK/M-serie/:3:24623
Zaznamenané

Nečum-uč sa,cvič a hraj!Nech si dobrý ako VAI :)
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #14 kedy: 17. Október , 2008, 12:10:19 »

keby som lovil ja v tychto vodach, tak radsej vyberam nieco s pevnou kobylou. (ale ja mam vseobecnu averziu voci tremolam :) )
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.035 sekund, 23 otázok.