Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
05. December , 2024, 03:16:10
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: krabicky a ich poradie v signalovom retazci  (Prečítané 16983 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #30 kedy: 09. Október , 2008, 15:38:30 »

jasneee pomaly sa zacinam prekusavat tymi 26 stranami :D ..

to Semish: ide mi len o to, ci su to take iste 'gitarove' kable ako je aj ten medzi gitarou-ampom vacsinou.. kvoli zemneniu a pod. srandam..

Ano, take iste ... Najlepsie je to este zapojit vsetko do jedneho napatoveho filtra, mne to ozaj radikalne znizilo sum.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #31 kedy: 09. Október , 2008, 15:57:14 »

... vies mi cca opisat aky je asi rozdiel ked ho das napriamo do signalovej cesty a ked do slucky? myslim, co sa spravania EQ tyka..

zasadny. ked das EQ pred skreslenie, nebudes robit nic s farbou zvuku, ale s jeho charakterom, kedze tym EQ vlastne urcis, aky signal skreslujes. navyse povytahovanim frekvencii narobis kopec bordelu a sumu, kedze sa to skreslenim zdvihne hore. EQ za skreslenim pracuje tak, ako potrebujes - meni farbu zvuku. preto do slucky. nechapem ovsem, co od neho ocakavas. nie si spokojny s farbou zvuku Tvojho ampu ? nemas tam korekcie ? nie si spokojny s ich priebehom ?

Noise Gate za gitaru preto, ze tam mas najvacsi rozdiel medzi uzitocnym signalom a brumom (nie sumom). mozes ho vyskusat hocikde v ceste, ale za tou gitarou to mne vychadza najlogickejsie. teda pokial nechces gateovat samotny sum skresleneho kanala, co sa mi zase vidi divne, ved trochu sumu musi byt, nie ?
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #32 kedy: 09. Október , 2008, 16:51:40 »

tu mi napada jedna otazka.. aky je rozdiel medzi charakterom zvuku a farbou zvuku? to, co potrebujem spravit je, ze  upravim trocha este basy stredy vysky (ak sa to da nazvat farba), kedze ten 2X12 MESA Box co mam hra pomerne dost na stredoch, tak aby mi tam  nevyvstali dalsie problemy ako nechceny sum a podobne.. preto sa pytam aj na poradie efektov a tak..  charakter skreslenia ovplyvnovat nechcem, to mi vyhovuje
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #33 kedy: 09. Október , 2008, 16:56:38 »

zicni si niekde MB Mark alebo Acoustic. tam su korekcie pred skreslenim a upravuju charakter. za skreslenim maju EQ, ktory pracuje uz s farbou. alebo si zicni niekde Plexinu a preval ju na konci. tiez Ti tak zostanu korekcie defacto pred skreslenim... tak to pochopis najlepsie, ako tu vypisovat cosi. alebo si precitaj moju recenziu na Studio Preamp, je to niekde medzi clankami, ta som sa o tom tusim rozkecol podrobnejsie...
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #34 kedy: 09. Október , 2008, 17:04:06 »

zicni si niekde MB Mark alebo Acoustic. tam su korekcie pred skreslenim a upravuju charakter. za skreslenim maju EQ, ktory pracuje uz s farbou. alebo si zicni niekde Plexinu a preval ju na konci. tiez Ti tak zostanu korekcie defacto pred skreslenim... tak to pochopis najlepsie, ako tu vypisovat cosi. alebo si precitaj moju recenziu na Studio Preamp, je to niekde medzi clankami, ta som sa o tom tusim rozkecol podrobnejsie...

ok uz rozumiem..  aj tak je asi len jedna cesta, skusat a zistovat..  vdaka
Zaznamenané

dusky
miestny štamgast
Príspevkov: 2219

« Odpoveď #35 kedy: 09. Október , 2008, 17:06:14 »

Uz coskoro bude John pisat clanky o krabickach tak sa teste, ja sa na to tesim. Bude to jasne, odborne a s ukazkami.
Zaznamenané

jaywalker
miestny štamgast
Príspevkov: 1531

« Odpoveď #36 kedy: 09. Október , 2008, 18:54:15 »

Potrebujeme len translatora......
 Pisat po Johnsky je fajn, ale keby nahodou slota to cital............
Zaznamenané

Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #37 kedy: 09. Október , 2008, 19:31:51 »

Potrebujeme len translatora......
 Pisat po Johnsky je fajn, ale keby nahodou slota to cital............

Slota sam nevie poriadne po slovensky  Beeee
Ale ak potrebujes prelozit clanok tak napis PM, dohodneme sa
Zaznamenané
damned13
pravidelný návštevník
Príspevkov: 609

« Odpoveď #38 kedy: 10. Október , 2008, 07:17:22 »

No tie články o krabičkách by aj mna potešili  Zdravíčko Karol, ideme dnes teda skúšať krabičky  Bavím sa skvele??? Daj mi vedieť, celkom sa teším.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #39 kedy: 10. Október , 2008, 07:30:49 »

casom uberies gain, zacnes stahovat volume na gitare a zistis, ze ti ziaden noise gate netreba. na pive 6505 su korekcie za skreslenim, takze v slucke ti bude eq fungovat podobne ako korekcie na ampe.. a nakopavac (ktory neskresluje, takze ho netreba brat ako zdroj skreslenia) ti asi tiez velku sluzbu nespravi (mozno pri live ako boost na sola), ten aparat ma plnu rit skreslenia a casom zistis, ze gain mavas niekde okolo polovicky, takze nic nakopavat netreba, ci to chces pouzivat tak, ze gain niekde okolo stvrtky a do toho nakopavac? :)

no a usetril som ti prachy, pozves ma na pivo? :)
« Posledná zmena: 10. Október , 2008, 07:31:19 od styrioci » Zaznamenané
much
stály hosť
Príspevkov: 762

« Odpoveď #40 kedy: 10. Október , 2008, 12:56:06 »

podla mna si vysluzis len prudko ironicky odjeb jak svojho casu predator Bavím sa skvele
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #41 kedy: 10. Október , 2008, 14:09:33 »

casom uberies gain, zacnes stahovat volume na gitare a zistis, ze ti ziaden noise gate netreba. na pive 6505 su korekcie za skreslenim, takze v slucke ti bude eq fungovat podobne ako korekcie na ampe.. a nakopavac (ktory neskresluje, takze ho netreba brat ako zdroj skreslenia) ti asi tiez velku sluzbu nespravi (mozno pri live ako boost na sola), ten aparat ma plnu rit skreslenia a casom zistis, ze gain mavas niekde okolo polovicky, takze nic nakopavat netreba, ci to chces pouzivat tak, ze gain niekde okolo stvrtky a do toho nakopavac? :)

nie zo mna vintage-ista nebude :D
Zaznamenané

Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #42 kedy: 10. Október , 2008, 14:10:54 »

To nie je ani o nejakom vintage :). Tiez som zistil ze stale uberam z gainu, teraz to mam tak na 4 - 4.5 . S dvoma gitarami v kapele to ma stale gule ale je to podstatne konkretnejsie.
« Posledná zmena: 10. Október , 2008, 14:19:50 od Semish » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #43 kedy: 10. Október , 2008, 14:12:13 »

tak ako vravi semish.. ziaden vintage zvuk mi na um ani neprisiel.. chran (metalovy) boh :)
« Posledná zmena: 10. Október , 2008, 14:12:34 od styrioci » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #44 kedy: 10. Október , 2008, 14:14:17 »

tak tak, tiez postupne uberam gain. tvrdost, respektive tvrde vyznenie zvuku gitary je v sposobe hry a v celkovom aranzma.
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.1 sekund, 22 otázok.