Semish
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 5879
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 09. Október , 2008, 15:38:30 » |
|
jasneee pomaly sa zacinam prekusavat tymi 26 stranami :D ..
to Semish: ide mi len o to, ci su to take iste 'gitarove' kable ako je aj ten medzi gitarou-ampom vacsinou.. kvoli zemneniu a pod. srandam..
Ano, take iste ... Najlepsie je to este zapojit vsetko do jedneho napatoveho filtra, mne to ozaj radikalne znizilo sum.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 09. Október , 2008, 15:57:14 » |
|
... vies mi cca opisat aky je asi rozdiel ked ho das napriamo do signalovej cesty a ked do slucky? myslim, co sa spravania EQ tyka..
zasadny. ked das EQ pred skreslenie, nebudes robit nic s farbou zvuku, ale s jeho charakterom, kedze tym EQ vlastne urcis, aky signal skreslujes. navyse povytahovanim frekvencii narobis kopec bordelu a sumu, kedze sa to skreslenim zdvihne hore. EQ za skreslenim pracuje tak, ako potrebujes - meni farbu zvuku. preto do slucky. nechapem ovsem, co od neho ocakavas. nie si spokojny s farbou zvuku Tvojho ampu ? nemas tam korekcie ? nie si spokojny s ich priebehom ? Noise Gate za gitaru preto, ze tam mas najvacsi rozdiel medzi uzitocnym signalom a brumom (nie sumom). mozes ho vyskusat hocikde v ceste, ale za tou gitarou to mne vychadza najlogickejsie. teda pokial nechces gateovat samotny sum skresleneho kanala, co sa mi zase vidi divne, ved trochu sumu musi byt, nie ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 09. Október , 2008, 16:51:40 » |
|
tu mi napada jedna otazka.. aky je rozdiel medzi charakterom zvuku a farbou zvuku? to, co potrebujem spravit je, ze upravim trocha este basy stredy vysky (ak sa to da nazvat farba), kedze ten 2X12 MESA Box co mam hra pomerne dost na stredoch, tak aby mi tam nevyvstali dalsie problemy ako nechceny sum a podobne.. preto sa pytam aj na poradie efektov a tak.. charakter skreslenia ovplyvnovat nechcem, to mi vyhovuje
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 09. Október , 2008, 16:56:38 » |
|
zicni si niekde MB Mark alebo Acoustic. tam su korekcie pred skreslenim a upravuju charakter. za skreslenim maju EQ, ktory pracuje uz s farbou. alebo si zicni niekde Plexinu a preval ju na konci. tiez Ti tak zostanu korekcie defacto pred skreslenim... tak to pochopis najlepsie, ako tu vypisovat cosi. alebo si precitaj moju recenziu na Studio Preamp, je to niekde medzi clankami, ta som sa o tom tusim rozkecol podrobnejsie...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 09. Október , 2008, 17:04:06 » |
|
zicni si niekde MB Mark alebo Acoustic. tam su korekcie pred skreslenim a upravuju charakter. za skreslenim maju EQ, ktory pracuje uz s farbou. alebo si zicni niekde Plexinu a preval ju na konci. tiez Ti tak zostanu korekcie defacto pred skreslenim... tak to pochopis najlepsie, ako tu vypisovat cosi. alebo si precitaj moju recenziu na Studio Preamp, je to niekde medzi clankami, ta som sa o tom tusim rozkecol podrobnejsie...
ok uz rozumiem.. aj tak je asi len jedna cesta, skusat a zistovat.. vdaka
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
dusky
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 09. Október , 2008, 17:06:14 » |
|
Uz coskoro bude John pisat clanky o krabickach tak sa teste, ja sa na to tesim. Bude to jasne, odborne a s ukazkami.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jaywalker
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 09. Október , 2008, 18:54:15 » |
|
Potrebujeme len translatora...... Pisat po Johnsky je fajn, ale keby nahodou slota to cital............
|
|
|
Zaznamenané
|
Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
|
|
|
asdfg
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 09. Október , 2008, 19:31:51 » |
|
Potrebujeme len translatora...... Pisat po Johnsky je fajn, ale keby nahodou slota to cital............
Slota sam nevie poriadne po slovensky Ale ak potrebujes prelozit clanok tak napis PM, dohodneme sa
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
damned13
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 10. Október , 2008, 07:17:22 » |
|
No tie články o krabičkách by aj mna potešili Karol, ideme dnes teda skúšať krabičky ??? Daj mi vedieť, celkom sa teším.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 10. Október , 2008, 07:30:49 » |
|
casom uberies gain, zacnes stahovat volume na gitare a zistis, ze ti ziaden noise gate netreba. na pive 6505 su korekcie za skreslenim, takze v slucke ti bude eq fungovat podobne ako korekcie na ampe.. a nakopavac (ktory neskresluje, takze ho netreba brat ako zdroj skreslenia) ti asi tiez velku sluzbu nespravi (mozno pri live ako boost na sola), ten aparat ma plnu rit skreslenia a casom zistis, ze gain mavas niekde okolo polovicky, takze nic nakopavat netreba, ci to chces pouzivat tak, ze gain niekde okolo stvrtky a do toho nakopavac? no a usetril som ti prachy, pozves ma na pivo?
|
|
« Posledná zmena: 10. Október , 2008, 07:31:19 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
much
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 10. Október , 2008, 12:56:06 » |
|
no a usetril som ti prachy, pozves ma na pivo? podla mna si vysluzis len prudko ironicky odjeb jak svojho casu predator
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 10. Október , 2008, 14:09:33 » |
|
casom uberies gain, zacnes stahovat volume na gitare a zistis, ze ti ziaden noise gate netreba. na pive 6505 su korekcie za skreslenim, takze v slucke ti bude eq fungovat podobne ako korekcie na ampe.. a nakopavac (ktory neskresluje, takze ho netreba brat ako zdroj skreslenia) ti asi tiez velku sluzbu nespravi (mozno pri live ako boost na sola), ten aparat ma plnu rit skreslenia a casom zistis, ze gain mavas niekde okolo polovicky, takze nic nakopavat netreba, ci to chces pouzivat tak, ze gain niekde okolo stvrtky a do toho nakopavac? no a usetril som ti prachy, pozves ma na pivo? nie zo mna vintage-ista nebude :D
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 5879
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 10. Október , 2008, 14:10:54 » |
|
nie zo mna vintage-ista nebude :D
To nie je ani o nejakom vintage . Tiez som zistil ze stale uberam z gainu, teraz to mam tak na 4 - 4.5 . S dvoma gitarami v kapele to ma stale gule ale je to podstatne konkretnejsie.
|
|
« Posledná zmena: 10. Október , 2008, 14:19:50 od Semish »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 10. Október , 2008, 14:12:13 » |
|
nie zo mna vintage-ista nebude :D
tak ako vravi semish.. ziaden vintage zvuk mi na um ani neprisiel.. chran (metalovy) boh
|
|
« Posledná zmena: 10. Október , 2008, 14:12:34 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 10. Október , 2008, 14:14:17 » |
|
tak tak, tiez postupne uberam gain. tvrdost, respektive tvrde vyznenie zvuku gitary je v sposobe hry a v celkovom aranzma.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|