Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
04. December , 2024, 20:48:01
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: krabicky a ich poradie v signalovom retazci  (Prečítané 16975 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #75 kedy: 11. Október , 2008, 14:00:55 »

chcel som dosiahnut priblizne asi takyto zvuk aj ked je to trocha ina hlava..

on tam pise ze na TS9 mal gain vypnuty akurat level ma pridany a equalizer v slucke. a mesa bedna tiez urobi svoje.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #76 kedy: 11. Október , 2008, 14:04:15 »

jj priblizne tak som to aj robil.. ze na tom maxone som dal len volume hore, ziadne skreslenie a tone podla potreby..  ta bedna urcite spravi mnoho, o tom nepochybujem..
Zaznamenané

musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #77 kedy: 11. Október , 2008, 14:09:09 »

jj priblizne tak som to aj robil.. ze na tom maxone som dal len volume hore, ziadne skreslenie a tone podla potreby..  ta bedna urcite spravi mnoho, o tom nepochybujem..

potom mas jedno aka krabicka je na vstupe.  tam vyuziva len to ze prida zosilnenie cisteho signalu zo snimaca. ten equalizer v slucke s mesa bednou to bude robit ten zvuk  Na zdravie!
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #78 kedy: 11. Október , 2008, 14:10:17 »

potom mas jedno aka krabicka je na vstupe.  tam vyuziva len to ze prida zosilnenie cisteho signalu zo snimaca. ten equalizer v slucke s mesa bednou to bude robit ten zvuk  Na zdravie!

tak.. mesa bednu mam aj ja.. sice 2X12 a s C90tkami ale predsa :D
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #79 kedy: 11. Október , 2008, 14:59:11 »

tak.. mesa bednu mam aj ja.. sice 2X12 a s C90tkami ale predsa :D

Musim povedat, ze presne ten isty link som tu dal aj ja, myslim, ze v teme JSX, ze taky sound sa mi paci. Ak si pozries dalsie videa toho pouzivatela, tak mi spadla sanka. Toto uz fakt hra husto.  Na zdravie! Na zdravie!
Mame rovnaky vkus Kaolko  Žmurk

Pridavam link Chrisa Feenera... chlapec ma 16 Huh!, mozno 17. ale Peavey, toto, co mas ty. 

Inak, Mesa bednu chcem aj ja. 4*12 stiletto B
 Zdravíčko
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #80 kedy: 11. Október , 2008, 15:05:03 »

Musim povedat, ze presne ten isty link som tu dal aj ja, myslim, ze v teme JSX, ze taky sound sa mi paci. Ak si pozries dalsie videa toho pouzivatela, tak mi spadla sanka. Toto uz fakt hra husto.  Na zdravie! Na zdravie!
Mame rovnaky vkus Kaolko  Žmurk

Pridavam link Chrisa Feenera... chlapec ma 16 Huh!, mozno 17. ale Peavey, toto, co mas ty. 

Inak, Mesa bednu chcem aj ja. 4*12 stiletto B
 Zdravíčko

som si ani nevsimol ze si sem uz daval ten link :) inak ja ti neviem ale na tvojom mieste kebyze mam ten triaxis tak fakt uz len MB koncak k tomu a mas vystarane..
sikovny chalan a aj mu to fajne zneje, trochu inak ako by som si predstavoval este ale to uz je fakt len otazkou vkusu..
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #81 kedy: 11. Október , 2008, 15:12:42 »

som si ani nevsimol ze si sem uz daval ten link :) inak ja ti neviem ale na tvojom mieste kebyze mam ten triaxis tak fakt uz len MB koncak k tomu a mas vystarane..
sikovny chalan a aj mu to fajne zneje, trochu inak ako by som si predstavoval este ale to uz je fakt len otazkou vkusu..

Sak ja sa nehnevam, ze si si nevsimol, a neber to ako to, ze to vycitam... proste, chcel som len povedat tym, ze mame rovnaky vkus :)  Na zdravie!
K TriAxisu: Je to fakt super masinka, nemam ZIADNY problem s nim, ale paci sa mi JSX, a zaroven chcem pouzivat triAxis do slucky Peavey JSX. Kamos ma QUAD (btw, musicman1411 - ak som sa nepomylil v nicku) a vraj ho dal do slucky Peavey 5150, a hralo to MASAKRAAAALNE dobre. Porovnatelné s MESA koncakom.Mam momentalne doma 50/50, tak pojdeme skusit s tym quadom, ze ako to hra. Tak pevne verim, ze aj ten TriAxis bude hrat v slucke JSX vynikajuco.  Na zdravie!
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #82 kedy: 11. Október , 2008, 15:52:02 »

mne tie modernisticke ampy hraju vsetky na jedno kopyto, v nahravke ich nerozoznam. nehovorim, ze zle, ale unifikovane urcite. najvacsi rozdiel do nahravky spravi sposob odsnimania a EQ na stopach pri mixazi - podla mojho nazoru samozrejme...
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #83 kedy: 11. Október , 2008, 21:58:07 »

Mas to tak nahlas ako Semish?

Pozeral som akurat v skusobni a pregain mam na 4 a post vacsinou na 3, alebo tesne pod 3.

Inak sranda, dnes som to po mesiaci co som nebol v skusobni zapol, pohral sa s korekciami, konecne som vyriesil aby mi G-system prepinal kanaly na zosilovaci a nejako to cele podozrilo hralo strasne dobre, chalani tiez ze nejako to hra uplne vymakane dnes :). Zahrali sme zopar songov a z nicoho nic to cele zrazu zacalo hrat asi tak o polovicu tichsie, gain sice zostal rovnaky, ale stratili sa z toho take tie gule a nerv. Lampy svietia vsetky, tak ozaj netusim ze co s tym je.

Nepomoze niekto nejakou radou? Asi bude najlepsie to niekomu zaniest kto sa v tom vyzna.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #84 kedy: 11. Október , 2008, 22:08:05 »

Asi bude najlepsie to niekomu zaniest kto sa v tom vyzna.
ľaľa, tuto máš brďa za humnom
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #85 kedy: 11. Október , 2008, 22:08:38 »

Pozeral som akurat v skusobni a pregain mam na 4 a post vacsinou na 3, alebo tesne pod 3.

Inak sranda, dnes som to po mesiaci co som nebol v skusobni zapol, pohral sa s korekciami, konecne som vyriesil aby mi G-system prepinal kanaly na zosilovaci a nejako to cele podozrilo hralo strasne dobre, chalani tiez ze nejako to hra uplne vymakane dnes :). Zahrali sme zopar songov a z nicoho nic to cele zrazu zacalo hrat asi tak o polovicu tichsie, gain sice zostal rovnaky, ale stratili sa z toho take tie gule a nerv. Lampy svietia vsetky, tak ozaj netusim ze co s tym je.

Nepomoze niekto nejakou radou? Asi bude najlepsie to niekomu zaniest kto sa v tom vyzna.

zeby niektora preampova lampa pomaly dosluhovala?  alebo niekde blby kontakt medzi gsystemom a hlavou a bohviecim.. to len tak zrazu pri hrani sa stalo?
« Posledná zmena: 11. Október , 2008, 22:14:07 od kaolko » Zaznamenané

Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #86 kedy: 11. Október , 2008, 22:18:21 »

Konecne som sa dokopal k tomu aby som sa pustil do zapajania pedalboardu a preto sa chcem poradit ako pozapajat jednotlive krabicky. Zatial to je provizorne pozapajane a budem s tym urcite este hodne experimentovat , ale velmi rad si necham poradit.

Takze krabicky su nasledovne: EHX Soul Preacher (compressor), EHX Small stone, EHX Small clone, EHX Pog (octaver- zatial ho nemam, ale bude), Whammy 4, wah (bud Dunlop DB 01 , alebo Morley Bad Horsie 2, este neviem ktory budem pouzivat), Ibanez LF7 LoFi (filter), Ibanez Phase Modulator, T.C. Electronics VPD1 (vintage predrive), BBE Sonic stomp (sonic maximizer), HUSH stompbox (noise gate). Aby to nebolo tak jednoduche v signalnej ceste je este zapojeny aj T.C. Electronics G-system ktory funguje v podstate ako dva procesory naraz (signal ide najskor z gitary do G-system, odtial do vstupu na zosilovaci, zo sendu naspat do G-system a odtial naspat do returnu efektovej slucky) a zaroven ma 4 dalsie vypinatelne loopy (v tychto sluckach mam teraz VPD1, LF7 filter, noisegate a BBE sonic maximizer (tento loop je stale zapnuty)). Chapem ze to asi znie trosku chaoticky, v pripade otazok rad vysvetlim a som vdacny za akukolvek radu ktora mi pomoze to pozapajat tak aby to bolo co najmenej problemove.
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #87 kedy: 11. Október , 2008, 22:19:46 »

zeby niektora preampova lampa pomaly dosluhovala?  alebo niekde blby kontakt medzi gsystemom a hlavou a bohviecim.. to len tak zrazu pri hrani sa stalo?

Kable su v poriadku, gitarou to nie je, nie je to ani G-systemom, zapojil som gitaru aj priamo do zosilovaca pri vypnutej efektovej slucke. Tiez mi napadlo ze preamp, ale ja sa fakt nevyznam do lampovych aparatov. Stalo sa to vlastne v pauze medzi songami, akurat ked Zakky prisiel do skusobne (cize zakonite za to moze on  Bavím sa skvele ).
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #88 kedy: 11. Október , 2008, 22:36:43 »

(...)
akurat ked Zakky prisiel do skusobne (cize zakonite za to moze on  Bavím sa skvele ).

tak to je jasne, nepocul si o negativnej energii Bavím sa skvele
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
udry
Hosť
« Odpoveď #89 kedy: 11. Október , 2008, 22:53:53 »

K zapojeniu tej "elektrarne" . Pohladaj na nete gear dakych gitaristov čo použivaju vela krabičiek /a možno použivaju aj tie tvoje/ a podla toho skus "vykoumat" približne čo a ako.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.095 sekund, 22 otázok.