Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
22. November , 2024, 19:53:53
Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 14 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ktoru 4x12 za rozumnu cenu? (Behringer / Marshall / Trace Elliot)  (Prečítané 41563 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
predator
Hosť
« Odpoveď #120 kedy: 22. Február , 2009, 12:36:46 »

Na poslednom našom koncerte minulú sobotu som ja jediný nemal problém so zvukom gitary (podľa vyjadrenia niekoľkých očitých svedkov v hľadisku to vraj bol najpodarenejší gitarový zvuk tohto večera).

Na pódiu boli okrem môjho rackového setu aj dva iné gitarové sety - halfstacky Valveking a Line6 (oba 100W, ja mám len 50W), a u obidvoch boli problémy s čitateľnosťou, samy o sebe zneli dobre, ale v kapele zanikali a huhlali, a to ich majitelia pražili odušu, až ich musel zvukár drbať jak hadov, nech sa stiahnu. Stiahli sa, ale zvuk bol furt taký jak pod dekou, pritom však mal výšky, ale také dajaké oprsklé - chýbala mu prieraznosť, konkrétnosť, agresivita, "punch" ... nehralo to na "tých správnych" frekvenciách, len to hučalo, nech s tým točili jak chceli. A nadávali, že sa dobre nepočujú ...

A čuduj sa svete, používam práve tú bedňu, čo Mišo spomínal - Behringer 4x12 s Jensenmi. Musím konštatovať, že to hraje solídne a napriek značke Behringer sa za ten zvuk nemusí nikto hanbiť. Box je solídne urobený po mechanickej stránke, a Jenseny sú tiež repráky na úrovni - svojho času sa dávali do všetkých starých Fendrov a majú ten typický "fendrácky" zvuk.

Preto - vyserte sa na značky a kupujte podľa ucha. Tá bedňa je jeden z pár vydarených typov výrobkov od Behringeru.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #121 kedy: 22. Február , 2009, 12:45:34 »

Preto - vyserte sa na značky a kupujte podľa ucha.
Veta, ktoru tvrdim od kedy hram na gitare.  Na zdravie!
Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #122 kedy: 22. Február , 2009, 12:56:36 »

Pocul som ten behringer a hralo to pomerne slusne, nie vyborne, ani skvelo.. ale neurazilo ma to a je to zodpovedne spravene (na to co to stoji).
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
predator
Hosť
« Odpoveď #123 kedy: 22. Február , 2009, 13:02:31 »

Pocul som ten behringer a hralo to pomerne slusne, nie vyborne, ani skvelo.. ale neurazilo ma to a je to zodpovedne spravene (na to co to stoji).
Závisí, čo do toho pustíš ... tá istá bedňa môže s niektorými zosíkmi hrať výborne a s niektorými "pod psa" ... isté kombinácie fungujú dobre, isté zasa menej dobre.

Ja som si už za tie roky všimol, že nemá zmysel hľadať ideálny aparát, ideálnu bedňu, ideálnu gitaru ... aj tak v každého rukách to znie ináč. Mne AVTčko nesedí a Joe z toho vyžmýka taký zvuk, že koniec ...

Treba hrať na tom, čo sa najlepšie pozdáva mojim ušiam, nie na tom, čo je najviac vychvaľované reklamou alebo na fórach. Je to vysoko individuálna vec.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #124 kedy: 22. Február , 2009, 13:48:01 »

Veta, ktoru tvrdim od kedy hram na gitare.  Na zdravie!

uvedomujes si, co si teraz napisal ? v predchadzajucich prispevkoch "nadavas" na ostatne znacky a ze nech sa nekupuju alternativy, ale potom napises nech si nakupuje podla ucha, tak ako ?
« Posledná zmena: 22. Február , 2009, 13:49:38 od mario bross » Zaznamenané

Valla
miestny štamgast
Príspevkov: 2227

nikki sixx a palo horvath 4ever :D :D

« Odpoveď #125 kedy: 22. Február , 2009, 13:53:33 »

ked su v bedni dobre repraky tak ta bedna bude hrat aj kebyze si ju stucete doma Zdravíčko
otazka je kvality prace Bavím sa skvele
Zaznamenané

Milujem Marshall Si píš!!!
piesok a strk to je marshalla popici zvuk :D
Chcem žiť, jak viem, v objatí náhod,
Veď celý svet mi leží pri nohách
ja nečakám na žiadny návod
mám svojich síl za celý národ.
 Skončím to trápenie s tou mojou výchovou,
nikdo si nevšimol, čo sa robí so mnou!!!!
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #126 kedy: 22. Február , 2009, 13:55:49 »

uvedomujes si, co si teraz napisal ? v predchadzajucich prispevkoch "nadavas" na ostatne znacky a ze nech sa nekupuju alternativy, ale potom napises nech si nakupuje podla ucha, tak ako ?
:)
Som velmi rad, ze mne sa nepacia alternativy a moje ucho je "nastavene" na kvalitny sound.  :)
 Na zdravie!
Zaznamenané

zakky
Hosť
« Odpoveď #127 kedy: 22. Február , 2009, 13:57:18 »

Na poslednom našom koncerte minulú sobotu som ja jediný nemal problém so zvukom gitary (podľa vyjadrenia niekoľkých očitých svedkov v hľadisku to vraj bol najpodarenejší gitarový zvuk tohto večera).

Na pódiu boli okrem môjho rackového setu aj dva iné gitarové sety - halfstacky Valveking a Line6 (oba 100W, ja mám len 50W), a u obidvoch boli problémy s čitateľnosťou, samy o sebe zneli dobre, ale v kapele zanikali a huhlali, a to ich majitelia pražili odušu, až ich musel zvukár drbať jak hadov, nech sa stiahnu. Stiahli sa, ale zvuk bol furt taký jak pod dekou, pritom však mal výšky, ale také dajaké oprsklé - chýbala mu prieraznosť, konkrétnosť, agresivita, "punch" ... nehralo to na "tých správnych" frekvenciách, len to hučalo, nech s tým točili jak chceli. A nadávali, že sa dobre nepočujú ...

A čuduj sa svete, používam práve tú bedňu, čo Mišo spomínal - Behringer 4x12 s Jensenmi. Musím konštatovať, že to hraje solídne a napriek značke Behringer sa za ten zvuk nemusí nikto hanbiť. Box je solídne urobený po mechanickej stránke, a Jenseny sú tiež repráky na úrovni - svojho času sa dávali do všetkých starých Fendrov a majú ten typický "fendrácky" zvuk.

Preto - vyserte sa na značky a kupujte podľa ucha. Tá bedňa je jeden z pár vydarených typov výrobkov od Behringeru.

a kedy uz pride tato vychodoslovenska legenda do BA ja vas fakt uz chcem vidiet!!!
Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #128 kedy: 22. Február , 2009, 13:59:37 »

to je pravda aj ja som počul hrat dobre aj behriger kombo akurat ked vedla toho postavim marshall box tak hento je sračka proti tomu ale nakrutit počuvatelny zvuk sa da aj z regenta a to že hentym hrali aparaty zle je hlavne ich neschopnost nastavit nejaky zvuk,ale vačšina z tohoto fora nastavy nepoužitelny a nepočutelny huhlak,ja ked hram aj na avt tak za mnou behaju a nechapu ako to hra,ale ja mavam vyšky na trištvrte,stredy naplno a basy tak napolke
ta bedna je pre vačšinu len na chvilku,ale nemusi to nieje hlavny problem ten je v prstoch Zdravíčko
« Posledná zmena: 22. Február , 2009, 14:02:21 od joe » Zaznamenané

Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #129 kedy: 22. Február , 2009, 14:11:08 »

na hardrock nakrutis aj z regenta dobry zvuk, ale chcel by som vidiet jak by ten zazrak marshall hral v nejakom krutom metale - respektive videl som a dakujem, uz viac neprosim.. jediny marshall v metale co sa mi paci maju insense, ale oni nehraju na higain ale maju skor chrunchovy zvuk, jcm800 miesaju s mesa recto
Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #130 kedy: 22. Február , 2009, 14:11:59 »

cazares nahraval na upravenu jcm800ku kym mu ju neujebali  Popiskujem si
Zaznamenané
joe
inventár podniku

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #131 kedy: 22. Február , 2009, 14:21:17 »

na hardrock nakrutis aj z regenta dobry zvuk, ale chcel by som vidiet jak by ten zazrak marshall hral v nejakom krutom metale - respektive videl som a dakujem, uz viac neprosim.. jediny marshall v metale co sa mi paci maju insense, ale oni nehraju na higain ale maju skor chrunchovy zvuk, jcm800 miesaju s mesa recto
ale na ten metal je skutočne jednoduche urobit zvuk a z barzčoho aj z regenta,vyber si vhodnu krabičku a je to,ja mam napr black star distortion a to ked pichnem do regenta lahneš,neviem prečo si niekto mysli že na metal je problem zvuk,len si ho musiš vediet predstavit a spravne natavit nie bez stredov  Zdravíčko
« Posledná zmena: 22. Február , 2009, 19:24:44 od joe » Zaznamenané

joe
inventár podniku

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #132 kedy: 22. Február , 2009, 14:23:02 »

milujem tie frazy,hard rock metal a čo ja viem ake sračky...pre mna je len jeden nazov a to muzika,neschovavam sa za pičovske slovička Bavím sa skvele
Zaznamenané

Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #133 kedy: 22. Február , 2009, 14:30:34 »

frazy ako hardrock, metal su pre tich ostatnich ludi, ktori este neprisli na to ze vseliek na kazdy tip muziky je marshall a stale veria v iluziu ze aj nieco ine existuje a dokonca niektori aj veria v iluziu ze sa im paci nieco ine ako marshall
Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #134 kedy: 22. Február , 2009, 14:35:10 »

ale na ten metal je skutočne jednoduche urobit zvu a z barzčoho aj z regenta,vyber si vhodnu krabičku a je to,ja mam napr black star distortion a to ked pichnem do regenta lahneš,neviem prečo si niekto mysli že na metal je problem zvuk,len si ho musiš vediet predstavit a spravne natavit nie bez stredov  Zdravíčko

ale tu sa nebavime o metale ze z roku 88  Bavím sa skvele a este napis ze aj ty mas podladenu gitaru, ale do Eb a normalne ti uverim ze natocis na jcm900 moderny metal  Bavím sa skvele
Zaznamenané
Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 14 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.106 sekund, 23 otázok.