Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
24. November , 2024, 23:39:01
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Odkial sa mam naucit teoriu?  (Prečítané 6148 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
tommy321
pravidelný návštevník
Príspevkov: 330

« kedy: 19. Október , 2008, 21:00:24 »

nazdar vsetci,
2 roky hram na gitare, cvicim stupnice a arpegia rad by som sa vypracoval tak ze budem schopny dobre a rychlo improvizovat sola...
snad by bolo pomali sa zoznamit s teoriou ze? tolko viem s cim som sa stretol v ramci toho co som cvicil, ale rad by som tu teoriu naucil, je to nevyhnutne ak by som svoje hranie chcel pozdvihnut na vyssi stupen.

teraz otazka, nepoznate nejaku knihu odkial by som sa to naucil... veci typu rozdiel medzi harmonickou a melodickou stupnicou, modalne stupnice, arpegia, jake styli pouzivaju ake stupnice a preco, a take veci.
moje terajsie vedomosti su asi take ze ked mi ucitel nieco vysvetluje, tak viem zhruba o com rozprava, ale...

diki moc.
Zaznamenané

(Gitary:Ibanez RGT42DX, California (Strat kopia),M.Parker Akustika),(Aparat: Peavey 6505, Randall RX412M, Randall RG15XM) ,(Nahravanie:Tascam US-122MKII, Rode M3, Cubase 5)
tommy321
pravidelný návštevník

« Odpoveď #1 kedy: 19. Október , 2008, 21:06:23 »

taktiku "horsa do hudobnin" urcite skusim, sem som napisal, bo mozno niekto pozna konkretnu knihu ktora sa osvecila a ktora je dobra, ( a ktoru potom ani za boha nikde nezozeniem)
Zaznamenané

(Gitary:Ibanez RGT42DX, California (Strat kopia),M.Parker Akustika),(Aparat: Peavey 6505, Randall RX412M, Randall RG15XM) ,(Nahravanie:Tascam US-122MKII, Rode M3, Cubase 5)
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #2 kedy: 19. Október , 2008, 21:09:05 »

taktiku "horsa do hudobnin" urcite skusim, sem som napisal, bo mozno niekto pozna konkretnu knihu ktora sa osvecila a ktora je dobra, ( a ktoru potom ani za boha nikde nezozeniem)

Excelentna kniha hudobnej teorie je Rockova gitara od V.Stefla. Zdravíčko
Hovoria nadseni studenti gitary, tiez sa z nej vela naucili sucasne hviezdy slovenske a ceskej popmusic.
« Posledná zmena: 19. Október , 2008, 21:11:34 od Zeck » Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #3 kedy: 19. Október , 2008, 21:15:25 »

Mrkni - http://webhouse.cz/kurz-harmonie/HarFunk.htm

V hudobninách zoženieš kadečo o teórii a harmónii. Napríklad Učebnicu harmónie od Kofroňa. Pre gitaristov je dobrá škola od Andršta.

Pozri aj tu na fóre témy o modoch, intervaloch, stupniciach a pod..  Je tu toho tiež už dosť.
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #4 kedy: 19. Október , 2008, 21:21:25 »

Ak má niekto tú škola Rocková gitara (mrkol by som si všetky diely) od Štefla, rád by som si ju pozrel niekde na pive napr. Či ju mám odporúčať ľuďom alebo nie. Zatiaľ ju nepoznám, aspoň si teda nie som istý, či som niekde dávno nevidel prvý diel.
Niektoré školy sa mi moc nepozdávajú, zbytočné vyhadzovanie peňazí za rozťahané a slabé informácie.
Zaznamenané

tommy321
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5 kedy: 19. Október , 2008, 21:22:09 »

diki ta stranka je uzastna,  Zdravíčko

Pomoooc! asi blba otazka ale existuje nieco ako hudobnicka slovnik, bo tie vyrazi (septakord, subdominanta, atd) pouzite na tej stranke su mi sice povedome ale i tak nezname, ak mi ma byt uzitocna musim vediet co sa tam pise... preto enem zhanam knihu, taku kde by bolo vsetko vysvetlene.
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #6 kedy: 19. Október , 2008, 21:27:43 »

diki ta stranka je uzastna,  Zdravíčko

Pomoooc! asi blba otazka ale existuje nieco ako hudobnicka slovnik, bo tie vyrazi (septakord, subdominanta, atd) pouzite na tej stranke su mi sice povedome ale i tak nezname, ak mi ma byt uzitocna musim vediet co sa tam pise... preto enem zhanam knihu, taku kde by bolo vsetko vysvetlene.

Kúp si tú učebnicu harmónie od Kofroňa.

A na tej stránke máš tiež tieto výrazy vysvetlené. Choď len pekne postupne po kapitolách. Žmurk
« Posledná zmena: 19. Október , 2008, 21:29:51 od Pitu » Zaznamenané

mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #7 kedy: 20. Október , 2008, 18:17:26 »

Kofroňa mam. Je to celkom dobre, ale treba poznat noty a nie je to zamerane na gitaru, ale vseobecna teoria.
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #8 kedy: 20. Október , 2008, 23:29:24 »

nie je to zamerane na gitaru, ale vseobecna teoria.

veď jasne, o to išlo.
Zaznamenané

tommy321
pravidelný návštevník

« Odpoveď #9 kedy: 21. Október , 2008, 16:36:28 »

ehm...noty??? Pomoooc!

neviete nejaku knihu odkial by som sa trebars naucil citat noty? doteraz my bohate stacilo citat taby, ale myslim ze nemam pravo nazivat sa muzikantom ak neviem citat noty... a ja chcem byt riadnym muzikantom
Zaznamenané

mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #10 kedy: 21. Október , 2008, 19:04:09 »

Na to ani knihu netreba. Trochu pogoogluj a pochopis to. Aj z guitar pro sa to da trochu pochopit, mas tam notovy zapis.
Zaznamenané

killya182
pravidelný návštevník
Príspevkov: 483

« Odpoveď #11 kedy: 21. Október , 2008, 21:21:32 »

nech sa paci

http://img385.imageshack.us/my.php?image=osnovaco0.gif

k tomu sa nauc este vsetky tie plne bruska, polo plne bruska a chvostiky na palickach, co su pripojene na noty a tie divne krive pomlcky, co su pred notami...nie je to nic tazke, na ZUSke ma to na klaviri naucili asi za 3-4 posedenia, takze ked som to zvladol ja, zvladne to kazde decko...
dobra stranka je
http://www.warmup.szm.sk/noty.html
dufam, ze som ti trocha pomohol a vela stastia...ak to myslis s notami vazne, tak super...pre mna stratili vyznam, ked som odbehol od klaviru k punku Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 21. Október , 2008, 21:31:34 od Pitu » Zaznamenané

Kto do teba kamenom, ty donho rockom.
http://www.mkmb.sk/thebagofbones/

Max for President!

« Odpoveď #12 kedy: 21. Október , 2008, 21:37:32 »

Celkom dobra pomocka pre zaciatok je, ze medzi linajkami su noty "face". To sa da zapamatat. :) A nizsie su na pomocnych "fac" a hore "ace".
Zaznamenané

tommy321
pravidelný návštevník

« Odpoveď #13 kedy: 23. Október , 2008, 13:28:29 »

diky, notovy zapis poznam... ako cdefgahc,  aj taby viem po dlhej dobe a vypocitavani previest na noty (system, schitim taby, zistim ake su to noty a postupne zapisem, robil som to ked som chcel aby mi segra hrala doprovod na klavir, trebars zaciatok Fade to Black od metallici), len z nich neviem hrat...
nepoznate nejaku lahku piesen na gitaru zapisanu v notach? myslim ze co potrebujem najviac je cvik...
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #14 kedy: 23. Október , 2008, 14:33:02 »

Na nete nájdeš plno jednoduchých skladbičiek v notách. Posťahuj všetko možné a hraj dokola.
Za 2 dni som sa naučil čítať noty v 14-tich na gitaru aj potom asi v 23 na flautu. Noty som už predtým poznal z huslí, to mi to uľahčilo síce, ale každý sa je schopný to naučiť za maximálne pár týždňov, keď sa tomu bude intenzívne venovať. Ale samozrejme prax sa potrebuje budovať podstatne dlhšie.

Takže nevykecávať sa a makať.  Žmurk
Zaznamenané

Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.064 sekund, 22 otázok.