Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
24. November , 2024, 23:40:48
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Vplyv starnutia dreva na zvuk - gitary, husle, klavír (debata)  (Prečítané 23339 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #60 kedy: 27. Október , 2008, 21:44:40 »

presne tak dobra gitara hra dobre odjakživa ...je to len legenda že stare su super hral som aj na starej a nebolo to nič moc
moja prva gitara bola vtedy nova 79" a bola hned dobra už v tej dobe mudraci hovorili že je na hovno a mam zhanat stary kus
dnes sa na tom smejem
« Posledná zmena: 27. Október , 2008, 21:50:21 od joe » Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #61 kedy: 27. Október , 2008, 22:24:40 »

Ja mám rád koniec sedemdesiatych rokov. Pamätám si na tie gitary ešte keď boli nové, už vtedy hrali dobre! Takže to bol dobrý ročník! Ťažko posúdiť, či hrali už vtedy tak, ako dnes, rozhodne dnes nehrajú horšie ako pred tridsiatimi rokmi!

Zaujimave, prave to je era Fendrov s asi najhorsou povestou. Ja som tiez mal 1979 Strat. Bolo to tazke lajdacky ofrezovane monstrum z tazkeho jasena a s hrubym polyesterovym lakom ako sklo. Ale div sa svete hral velmi dobre a mal na Strat neskutocny sustain.
« Posledná zmena: 27. Október , 2008, 22:24:58 od Progrocker » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
pejso
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 139

« Odpoveď #62 kedy: 27. Október , 2008, 22:32:22 »

Zaujimave, prave to je era Fendrov s asi najhorsou povestou. Ja som tiez mal 1979 Strat. Bolo to tazke lajdacky ofrezovane monstrum z tazkeho jasena a s hrubym polyesterovym lakom ako sklo. Ale div sa svete hral velmi dobre a mal na Strat neskutocny sustain.

to je presne to, čo spomínal Joe. Pre mna má tento ročník absolútne typický stratocastrový, (resp. telecastrový, resp jazzbasový atd.)  zvuk. Držal som ich už hodne. Všetky sú také a neviem prečo??? Vlastne to ani neriešim, som len rád, že sú na svete také gitary.
Zaznamenané

Gibson Les Paul 1995, Fender Stratocaster z r. 79, Fender Jazz bass z r 72, Precision z r. 78 ... , Marshall 1987 Plexi, VOX AC-30 orig. r.v. 1964, Fender Blues Junior, VOX AC-15 handwired Herritage, 1936 Marshall box s Greenback, Marshall Class 5 ...
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #63 kedy: 29. Október , 2008, 10:46:56 »

Presne taketo poleno som mal, aj farbu. Dobre to hralo, idealne na rockovu muziku. Zvuk trebars S.R.Vaughna z toho ale nedostanes.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #64 kedy: 29. Október , 2008, 10:48:43 »

Zavaruj..to by som ani nechcel... Na zdravie!
Zaznamenané
pejso
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 139

« Odpoveď #65 kedy: 29. Október , 2008, 11:36:53 »

Ahojte. Mám možnosť kúpiť 79 Standard hardtail v orig. stave, Peťo poznáš to ? koľko by sa oplatilo aby sa to oplatilo ?.. Na zdravie! Díkes...

to je presne to, čo sa mi páči, prelom ´70 a ´80  (jasenové telo). mna to vyšlo v USA 1400 dollars plus dovoz. Za kolko sa to oplatí ti povie skôr  Joe  ha ha ha, ja stým neobchodujem  Na zdravie!
Zaznamenané

Gibson Les Paul 1995, Fender Stratocaster z r. 79, Fender Jazz bass z r 72, Precision z r. 78 ... , Marshall 1987 Plexi, VOX AC-30 orig. r.v. 1964, Fender Blues Junior, VOX AC-15 handwired Herritage, 1936 Marshall box s Greenback, Marshall Class 5 ...
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #66 kedy: 29. Október , 2008, 12:44:10 »

Jasenove telo davali uz od cca 1974/1975. Akurat cim to islo dalej rokmi, tak bolo tazsie a tazsie a opracovanie bolo viac slendrianske. Ta 79na co som mal vzadu ani vyrez skoro nemala, bola takmer hranata a o nejakom klasickom stratovskom plutvovitom tvare sa moc nedalo hovorit. Vazila vyse 5 kil. Bol to velmi svojsky Strat, ale paradna rockova masina.  Som frajer
« Posledná zmena: 29. Október , 2008, 12:44:47 od Progrocker » Zaznamenané

DominkO
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 91

*1852-still alive

« Odpoveď #67 kedy: 05. November , 2008, 21:15:42 »

http://www.zavaletas-guitarras.com/files/gallery.htm

Na tomto linku si mozete popocuvat kratke ukazky toho ako zneju a tiez ako vyzeraju starsie gitary. Najstarsia z roku 1761 a nehra zle...  Zdravíčko
Zaznamenané

Alvaro 410, Fender Strat HW1, Fender Super Reverb
Radomír
stály hosť
Príspevkov: 980

« Odpoveď #68 kedy: 05. November , 2008, 21:20:53 »

http://www.zavaletas-guitarras.com/files/gallery.htm

Na tomto linku si mozete popocuvat kratke ukazky toho ako zneju a tiez ako vyzeraju starsie gitary. Najstarsia z roku 1761 a nehra zle...  Zdravíčko

No vidíš a mna označili za .....Iste že husle maju vatšiu životnost ked ich ale skladuju ako mumie.Ale pre kvalitnu gitaru je 200 rokov ten najlepší vek.KVALITNU
Zaznamenané

Nečum-uč sa,cvič a hraj!Nech si dobrý ako VAI :)
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #69 kedy: 06. November , 2008, 12:04:55 »

ani jedna z nich nepresla niekolkonasobnou restauraciou ?
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #70 kedy: 06. November , 2008, 12:12:24 »

No vidíš a mna označili za .....Iste že husle maju vatšiu životnost ked ich ale skladuju ako mumie.

blbosť. Husliam práveže neprospieva, keď sa na ne nehrá a sú skladované niekde v bankových trezoroch.

Citácia
Ale pre kvalitnu gitaru je 200 rokov ten najlepší vek.KVALITNU

A toto si zas z čoho vydedukoval? Z ukážok, či?   ?§!.
Zaznamenané

joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #71 kedy: 06. November , 2008, 12:20:24 »

No vidíš a mna označili za .....Iste že husle maju vatšiu životnost ked ich ale skladuju ako mumie.Ale pre kvalitnu gitaru je 200 rokov ten najlepší vek.KVALITNU
to sa daj zmrazit aby si si mohol na niektoru domacu zahrat...
« Posledná zmena: 06. November , 2008, 12:26:44 od joe » Zaznamenané

DominkO
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 91

*1852-still alive

« Odpoveď #72 kedy: 06. November , 2008, 14:30:36 »

ani jedna z nich nepresla niekolkonasobnou restauraciou ?

Predpokladam, ze ano, kedze preprazcovanie, uprava laku a vymeny mechanik su nutnost.
Zaznamenané

Alvaro 410, Fender Strat HW1, Fender Super Reverb
Radomír
stály hosť
Príspevkov: 980

« Odpoveď #73 kedy: 06. November , 2008, 14:39:06 »

blbosť. Husliam práveže neprospieva, keď sa na ne nehrá a sú skladované niekde v bankových trezoroch.

A toto si zas z čoho vydedukoval? Z ukážok, či?   ?§!.

Iste že sa na ne musí hrať ale po koncerte šup do humidoru.A gitary?Prečo potom za tie staré majstrovské kusy pýtaju také nehorazné prachy?Aby neladili,rozpadli sa alebo ako starožitnost ale nehrát?Neviem.Na to by vedel odpovedat niekto kto taký starý kus vlastní a hrá na nom.
Zaznamenané

Nečum-uč sa,cvič a hraj!Nech si dobrý ako VAI :)
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #74 kedy: 06. November , 2008, 14:56:18 »

velmi vela starych veci ma hodnotu aku ma. ide o dopyt a ponuku. ked sa najdu ludia ochotni za to platit, tak to bude drahe. stare vina su zberatelsky artikel a piju sa minimalne, jednak pre cenu a pre to, ze chutia nahovno, 300 rocne vino je uz iba do pivnice a na aukciu.
Zaznamenané

o-yep sro
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.079 sekund, 22 otázok.