Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
21. November , 2024, 23:33:12
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako zachrániť starý magický črep alebo pokus o glorifikáciu zaživa  (Prečítané 30949 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #60 kedy: 28. Október , 2008, 22:22:35 »

Tak ako hrá teraz hrala +- aj nová. (vyhraté drevo je len bonus)

co je to vyhrate drevo ?  je nejak vedecky podlozene ze to drevo je ine ked je vyhrate nieco sa v nom zmeni, alebo zase je tam len gitarovy duch ?  
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #61 kedy: 28. Október , 2008, 22:26:19 »

Čítal som veľké polemiky na túto tému, kde polovica ľudí tvrdila, že hlavné je drevo a druhá polovica, že gitara je organický celok, spolu s lakom, zostárnutými snímačmi a všetkým. Ja obdivujem túto mravenčiu robotu, ale trochu sa prikláňam aj k názoru, že čo ak......  Na zdravie!
ono vsetko je dolezite. osobne si myslim, ze rozdiel predtym a teraz by asi zistil malokto. jasne, ze povrchova uprava vplyva na zvuk. je rozdiel polyuretan, nitro, vosk a pod, ale rozdiel nitro vs nitro je uz asi tako, ze ci mi pivo nacapovali tesne nad alebo tesne pod ciaru. aj tak najdolezitejsie je nieco ine :)

skromne si myslim, ze ak kvalitna gitara hrala predtym dobre, tak teraz nemoze hrat horsie  Na zdravie!
« Posledná zmena: 28. Október , 2008, 22:27:05 od styrioci » Zaznamenané
yngsteen
stály hosť
Príspevkov: 1006

« Odpoveď #62 kedy: 28. Október , 2008, 22:48:38 »

co je to vyhrate drevo ?  je nejak vedecky podlozene ze to drevo je ine ked je vyhrate nieco sa v nom zmeni, alebo zase je tam len gitarovy duch ?  

Poďme sa tváriť ze si si nechcel len rypnúť.  Žmurk
Vyhraté drevo by mohlo byť synonymum vyhratej gitary. Tento pojem ti už je snaď jasný.
Nejako často sa v poslednej dobe oháňaš vedeckými zdôvodneniami v prudko subjektívnych vodách.
Príklad - napíš do Line6 a  pošlu ti pol tony materiálov výsledkami výskumu kde bude ich zosilovač mať vybrané charakteristiky také isté ako lampová hlava toho či onoho výrobcu a predsa to tak nehrá. Ale keď to bude vedecky podložené tak si to kúpiš a budeš to používať ?

Pre niekoho hrá fungláč z hondurasu takisto ako 40čný používaný nástroj a pre niekoho nie.   
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #63 kedy: 28. Október , 2008, 22:56:11 »

Je nejako vedecky podlozene, ze Mac je lepsi na hudbu ako PC? :)
Zaznamenané

yngsteen
stály hosť

« Odpoveď #64 kedy: 28. Október , 2008, 23:00:18 »

Inak čo sa týka modifikácii raritných kúskov tak málokto sa chytá na Bucketheada:

"Gibson Les Paul - 1959 heavily modified, with all white hardware and covered DiMarzio pickups
Gibson Les Paul - 1969 heavily modified, all white hardware, killswitch, and uncovered DiMarzio pickups"

http://www.digitalburn.org/the-complete-list-of-bucketheads-guitar-gear/

---------
Tiež zostalo pôvodné len drevo :) .
« Posledná zmena: 28. Október , 2008, 23:02:38 od yngsteen » Zaznamenané
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #65 kedy: 28. Október , 2008, 23:02:17 »

Poďme sa tváriť ze si si nechcel len rypnúť.  Žmurk
Vyhraté drevo by mohlo byť synonymum vyhratej gitary. Tento pojem ti už je snaď jasný.
Nejako často sa v poslednej dobe oháňaš vedeckými zdôvodneniami v prudko subjektívnych vodách.
Príklad - napíš do Line6 a  pošlu ti pol tony materiálov výsledkami výskumu kde bude ich zosilovač mať vybrané charakteristiky také isté ako lampová hlava toho či onoho výrobcu a predsa to tak nehrá. Ale keď to bude vedecky podložené tak si to kúpiš a budeš to používať ?

Pre niekoho hrá fungláč z hondurasu takisto ako 40čný používaný nástroj a pre niekoho nie.   

line6 je digital a lampa je analog. to su dve uplne rozdielne veci.

vyhrate drevo vyhrata gitara ? na vyhratej gitare mas zodrany lak a zodrane prazce a je otlcena, ale neviem co to ma spolocne s drevom vo vnutri. ulozi si do pamati co si hral alebo ako.

Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #66 kedy: 28. Október , 2008, 23:03:18 »

Je nejako vedecky podlozene, ze Mac je lepsi na hudbu ako PC? :)

jasne na PC nie su ovladace na Apogee.
Zaznamenané

yngsteen
stály hosť

« Odpoveď #67 kedy: 28. Október , 2008, 23:07:02 »

vyhrate drevo vyhrata gitara ? na vyhratej gitare mas zodrany lak a zodrane prazce a je otlcena, ale neviem co to ma spolocne s drevom vo vnutri. ulozi si do pamati co si hral alebo ako.

Vyhratá nerovná sa bez servisu :D .  A skoro si to trafil viackrát sa tu preberalo že drevo sa hraním "mení" . S určitým nadsadením by sa dalo povedať že si pamätá Žmurk .
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #68 kedy: 28. Október , 2008, 23:08:04 »

ja cely zivot verim nie na vyhrate drevo, ale na usadenu geometricku sustavu. nemyslim si, ze gitara, na ktorej neboli struny 50 rokov sa nejako zmeni od toho, ako zliezla z pasu. ale myslim si, ze gitara, na ktoru sa bezne hravalo, ako celok pod vlastne neustalim tahom strun casom dospeje do cohosi ako konstrukcny ideal, ked vsetko spolu v "dobrom" geometricky spolupracuje...
Zaznamenané
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #69 kedy: 28. Október , 2008, 23:08:27 »

niekde tu na fore koluje odkaz na firmu, ktora za tazke prachy (tisice euro) ponuka "vyhranie" noveho nastroja (gitara, husle). Maju na to nejaku technologiu, nieco na sposob pustania "spravnych" frekvencii do dreva. Nie ze by som bol takejto veci nejako extra nakloneny, ale nieco na tom bude
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #70 kedy: 28. Október , 2008, 23:08:37 »

drevo je organicky material, stale pracuje. dovolim si vyslovit domnienku, ze kedze je to organicky material, tak neustale rozvibrovavanie strunami, sa nejako tiez podpise na tom, ako drevo zapracuje
Zaznamenané
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #71 kedy: 28. Október , 2008, 23:09:41 »

ASFG..to môžem ponúknuť aj ja a za polovicu... ha ha ha Na zdravie!..tiež sa mi zdá Rastisov názor ako dosť logický...
« Posledná zmena: 28. Október , 2008, 23:10:44 od RobG » Zaznamenané
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #72 kedy: 28. Október , 2008, 23:10:04 »

ja cely zivot verim nie na vyhrate drevo, ale na usadenu geometricku sustavu. nemyslim si, ze gitara, na ktorej neboli struny 50 rokov sa nejako zmeni od toho, ako zliezla z pasu. ale myslim si, ze gitara, na ktoru sa bezne hravalo, ako celok pod vlastne neustalim tahom strun casom dospeje do cohosi ako konstrukcny ideal, ked vsetko spolu v "dobrom" geometricky spolupracuje...

tak tomuto verim aj ja. ale to je nieco ine ako to co tu prezentuju niektori mystici.
Zaznamenané

yngsteen
stály hosť

« Odpoveď #73 kedy: 28. Október , 2008, 23:15:49 »

tak tomuto verim aj ja. ale to je nieco ine ako to co tu prezentuju niektori mystici.

Ale pi*u, proste ti skončila fáza. Je to len iný názov pre to isté ... bežná vec vo svete ... ľudia sa kvôli tomu roky zabíjajú (Alah,Budha ...) .  Žmurk
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #74 kedy: 28. Október , 2008, 23:17:12 »

To su mi veci Fuuha zíram. Ja som minule gitaru ujebal remeňom a hned hrala lepšie. Zdravíčko
Zaznamenané
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.109 sekund, 23 otázok.