Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
28. November , 2024, 15:31:43
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Robin Trower  (Prečítané 2284 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
the rocker
Hosť
« kedy: 28. December , 2008, 11:07:15 »

Dalsi vynikajuci gitarista, niekdajsi clen legendarnych Procol Harum:

Zaznamenané
Zvuk
stály hosť
Príspevkov: 957

...hudba je zmysluplne prerušované ticho...

« Odpoveď #1 kedy: 31. December , 2008, 21:03:24 »

Poznam , vyborny hrac. Dal by som si jeho hru nazivo.  Zdravíčko
Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
joey
miestny štamgast
Príspevkov: 1808

« Odpoveď #2 kedy: 03. Jún , 2013, 21:30:07 »

sranda ze tu ma 2 prispevky tento clovek  Bavím sa skvele
pre mna cislo jeden pri stratoch, neuveritelne tucny zvuk:

Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #3 kedy: 03. Jún , 2013, 21:37:51 »

Nikdy ma popravde moc neoslovil, ani este v Procol Harum. Taky ako tarbavejsi oneskoreny pozabudnuty Hendrix.
Ani to, ze dost hraval na hajvotoch mu u mna nepomoze. Smútim

* procol3.jpg (136.16 KB, 524x521 - prehliadnuté 192 krát.)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
joey
miestny štamgast

« Odpoveď #4 kedy: 03. Jún , 2013, 21:46:21 »

Nikdy ma popravde moc neoslovil, ani este v Procol Harum. Taky ako tarbavejsi oneskoreny pozabudnuty Hendrix.
Ani to, ze dost hraval na hajvotoch mu u mna nepomoze. Smútim

sranda, ja si ho pamatam skor s plexinami  :)
mna osobne v Procol tiez prilis nebavi, a s Hendrixom by som ho asi uz vobec neporovnaval. vyslovene tarbavym by som ho nenazval, ale prave to ma bavi ze je taky tazkopadnejsi a vyslovene ide po tom tucnom tone. najma album bridge of sighs je pre mna top.
« Posledná zmena: 03. Jún , 2013, 21:48:26 od joey » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5 kedy: 03. Jún , 2013, 21:49:10 »

ale prave to ma bavi ze je taky tazkopadnejsi a vyslovene ide po tom tucnom tone.

To hej, zo Strata vzdy vydoloval riadne tlsty zvuk. Dost pouzival asi aj fuzzy rozne. Tu je jeho dost typicky zvuk aj hra

Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
joey
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 03. Jún , 2013, 21:50:17 »

To hej, zo Strata vzdy vydoloval riadne tlsty zvuk. Dost pouzival asi aj fuzzy rozne. Tu je jeho dost typicky zvuk aj hra

ale toto nema este LPcko??
btw skusil by som ten jeho sig strat  :)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #7 kedy: 03. Jún , 2013, 21:52:30 »

ale toto nema este LPcko??
btw skusil by som ten jeho sig strat  :)

Neviem, ja ho mam so Stratom vacsinou zafixovaneho, aspon co som videl aj fotky este s Procol Harum. Tu ma tiez taky tlsty zvuk.

Zaznamenané

joey
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 03. Jún , 2013, 21:54:46 »

Neviem, ja ho mam so Stratom vacsinou zafixovaneho, aspon co som videl aj fotky este s Procol Harum. Tu ma tiez taky tlsty zvuk.

praveze:

v procol este pouzival Lpcka, k stratom sa dostal tusim nejakou nahodou neskor a potom hned pochopil "o co go" pri stratoch
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #9 kedy: 03. Jún , 2013, 21:55:48 »

Your guitar sound on all the Procol Harurn albums seems right on the edge of distortion. How did you get that?
It's difficult to pin down when I started to get into distortion, but it was definitely before my Procol Harum days. I used to play through a Selmer Little Giant valve (tube) amp which had one tiny speaker in it, and I ran a jack lead off the speaker points into a small Fender. That way, I got some of the hardness above it from the Fender and all my distortion sort of smoothness from overloading the Selmer. But, unfortunately, when it came to playing bigger places needing a bigger sound, I tried running the Selmer through a Marshall, and it didn't work. When you start to wind up the wick a bit it used to start whistling; therefore, I had to break down and start all over again to get the sound I liked. But on songs like Repent Walpurgis [Procol Harum], that's the Little Giant with the Fender, and I used my Chet Atkins solidbody.

How did you work out a solo such as the one in Repent Walpurgis?
[Brooker] knew that if he wanted a guitar solo, it would have to be something that could be played in the blues scale. So if there were changes, they had to be mostly blues things. I didn't have a lot of input, really, except for certain fills and other little parts I wrote. We'd sit around and learn the song for about one hour and then record it. I'd jam a solo; there was nothing worked out. It was just get up and wail, and that was it. I think that's basically why I didn't start to improve as a musician until I got well into my own group. But in a way it was a good thing because it's given me the style I've got today.

What guitars did you use on the other Procol Harum LPs?
For Shine On Brightly I had a '68 Gibson SG, and on A Salty Dog that was a '60s Les Paul Special run through an old, brown Gibson amp. I had another old Les Paul something or other on Home, and on Broken Barricades I played a '62 Strat. It wasn't really until I came into contact with that Strat that I settled down with one instrument. On the latter album I used it in Song For A Dreanier and Poor Mohammed.

Cize na tom Broken Barricades je uz Strat.
« Posledná zmena: 03. Jún , 2013, 21:56:29 od proghoper » Zaznamenané

joey
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 03. Jún , 2013, 22:01:21 »

Cize na tom Broken Barricades je uz Strat.

jo, a tusim to je aj posledny album kt s procol nahral
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #11 kedy: 03. Jún , 2013, 22:03:43 »

http://www.guitar.com/articles/robin-trower-guitar-icon-returns-form
Zaznamenané

Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.084 sekund, 23 otázok.