myso
|
|
« kedy: 09. Január , 2009, 09:16:30 » |
|
Ked sa prelozi napr. hrube E tak, ze ho chytis prstom na prvom a poslednom prazci (skratka pritlacim strunu vodorovne k hmatniku, strati sa sklon ku kobyle), tak by mal byt vzdy aspon trochu luk, alebo by sa pri dobre nastavenej gitare mala struna cca dotykat vsetkych prazcov, resp. skoro dotykat?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 09. Január , 2009, 09:28:48 » |
|
hmatnik by mal byt rovny
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
myso
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 09. Január , 2009, 09:37:00 » |
|
hmatnik by mal byt rovny to je seriozna otazka
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 09. Január , 2009, 09:37:57 » |
|
mierny luk, ak drncia prazce pri uplne pravitkovom krku. ja vacsinou nastavujem tak, ze ked chytis strunu na 1. a 19. prazci, tak medzi 9.prazcom a strunou je cca 0.5-1mm medzera +/- podla potreby. zatial sa nikto nestazoval
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 09. Január , 2009, 10:20:51 » |
|
mierny luk, ak drncia prazce pri uplne pravitkovom krku. ja vacsinou nastavujem tak, ze ked chytis strunu na 1. a 19. prazci, tak medzi 9.prazcom a strunou je cca 0.5-1mm medzera +/- podla potreby. zatial sa nikto nestazoval Podobne, to je optimum.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
dusky
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 09. Január , 2009, 10:24:25 » |
|
aleneexistuje na to ziadna norma ani pravidlo, je to individualne. poznam gitariastov co nechcu nizky dohmat ani za nic...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 09. Január , 2009, 10:28:13 » |
|
aleneexistuje na to ziadna norma ani pravidlo, je to individualne. poznam gitariastov co nechcu nizky dohmat ani za nic...
Tu nejde az tak o nizky dohmat, skor o komfort a nedrncanie strun.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
misofg
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 09. Január , 2009, 10:42:12 » |
|
Presne tak. Napríklad ja nemám rád nízky dohmat. Tón potom už nie je taký fajnový.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
myso
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 09. Január , 2009, 11:17:41 » |
|
mierny luk, ak drncia prazce pri uplne pravitkovom krku. ja vacsinou nastavujem tak, ze ked chytis strunu na 1. a 19. prazci, tak medzi 9.prazcom a strunou je cca 0.5-1mm medzera +/- podla potreby. zatial sa nikto nestazoval Tu vysku nastavujes iba vystuhou? Vystuha vlastne robi ten mierny luk?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Radomír
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 09. Január , 2009, 11:19:52 » |
|
Ešte šípy nakupit
|
|
|
Zaznamenané
|
Nečum-uč sa,cvič a hraj!Nech si dobrý ako VAI
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 09. Január , 2009, 11:22:05 » |
|
Tu vysku nastavujes iba vystuhou? Vystuha vlastne robi ten mierny luk?
bacha, treba rozlisovat prehnutie krku. to je to, o com sa bavime. a vyska strun, dohmat, je zase iny pojem. to prehnutie, ked je pri strune stlacenej na 1. a 19. prazci medzera cca 0.5-1mm sa nastavuje vyztuhou v krku. vyska strun, dohmat, sa nastavuje na kobyle. mozno sa to niekomu zda, ze to zbytocne to vysvetlujem, ale uz som napraval "pokrivene" (nie do vrtule) krky, ked mi chalan povedal, ze "snazil som sa znizit si dohmat vyztuhou v krku"
|
|
« Posledná zmena: 09. Január , 2009, 11:22:43 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 09. Január , 2009, 14:20:07 » |
|
.....nastavenie dohmatu, alebo výšky strún to je vždy laborácia aj s výstuhou krku a aj výškou kobylky.....to ide spolu ako ruka v ruke, a krk nemusí byť bezpodmienečne do luku, môže byť kludne málinko prehnutý naopak (nie do luku) kobylka sa dá trošku vyššie a je to v pohode, ale neradno to preháňať......
|
|
|
Zaznamenané
|
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 09. Január , 2009, 14:28:40 » |
|
.....nastavenie dohmatu, alebo výšky strún to je vždy laborácia aj s výstuhou krku a aj výškou kobylky.....to ide spolu ako ruka v ruke, a krk nemusí byť bezpodmienečne do luku, môže byť kludne málinko prehnutý naopak (nie do luku) kobylka sa dá trošku vyššie a je to v pohode, ale neradno to preháňať......
jj niektore myslim Caparisony maju opacny luk.. nie Ucko ale Dcko vlastne, ale je to tam nejako poriesene s osadenim krku ako takeho cize je to jedno vlastne :D
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mcmaros
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 09. Január , 2009, 14:49:01 » |
|
Nastavujem prehnutie iba kolko treba. Bezne iba okolo 0,5mm. Zalezi v akom stave mas prazce, ci su zarovnane, aky dohmat, ake hrube struny, ...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ff
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 09. Január , 2009, 14:51:54 » |
|
jj niektore myslim Caparisony maju opacny luk.. nie Ucko ale Dcko vlastne, ale je to tam nejako poriesene s osadenim krku ako takeho cize je to jedno vlastne :D
To si moc neviem predstaviť,ale zasa dneska je možné všetko
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|