Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 16:48:36
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: hmatnik - ma byt vzdy tak trochu luk??  (Prečítané 3469 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #15 kedy: 09. Január , 2009, 14:55:54 »

ten mierny luk, co doporucuju vyrobcovia je teoria pri fakt kvalitnych a dobre prazcami osadenych krkoch... napriklad Americke Fendre sa naozaj daju pekne vystelovat podla doporuceni v navodoch... v praxi zalezi od vselicoho, takze poucky o miernom luku netreba brat ako dogmu a treba to nastavit skratka tak, "aby to bolo co najlepsie" :). niektore odflaknuto osadene krky na lacnych gitarach obcas vyzaduju naopak zamerne trochu krk presponovat a zdvihnut viac kobylu... ale je to idnividualne.
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #16 kedy: 18. Jún , 2010, 11:18:28 »

ja len pre istotu sa spytam, ked chcem vyrovnat trosku krk z luku, tak sa to tiahlo ma uvolnovat, cize v protismere hodinovych ruciciek, ze? ako sa to spravne ma merat, ze chytim strunu na 1. a 19. prazci a pozerat na polohe v 9. prazci? Lebo takto tam vidim trosku viac ako milimeter medzeru, zdaju sa mi tie struny kus daleko v strednych polohach. skusil by som povolit luk nech sa v tej polohe zmensi medzera o takych 0,20 - 0,25 mm  kolko treba cca povolit z tiahla aby mi to kleslo o tolkoto?
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #17 kedy: 18. Jún , 2010, 11:37:29 »

ja len pre istotu sa spytam, ked chcem vyrovnat trosku krk z luku, tak sa to tiahlo ma uvolnovat, cize v protismere hodinovych ruciciek, ze? ako sa to spravne ma merat, ze chytim strunu na 1. a 19. prazci a pozerat na polohe v 9. prazci? Lebo takto tam vidim trosku viac ako milimeter medzeru, zdaju sa mi tie struny kus daleko v strednych polohach. skusil by som povolit luk nech sa v tej polohe zmensi medzera o takych 0,20 - 0,25 mm  kolko treba cca povolit z tiahla aby mi to kleslo o tolkoto?
musíš tiahlo pritiahnut  Na zdravie!  ked povolíš,tak sa ti medzera zvačší.
Zaznamenané
jjaannkkoo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 460

« Odpoveď #18 kedy: 18. Jún , 2010, 12:23:11 »

ja len pre istotu sa spytam, ked chcem vyrovnat trosku krk z luku, tak sa to tiahlo ma uvolnovat, cize v protismere hodinovych ruciciek, ze? ako sa to spravne ma merat, ze chytim strunu na 1. a 19. prazci a pozerat na polohe v 9. prazci? Lebo takto tam vidim trosku viac ako milimeter medzeru, zdaju sa mi tie struny kus daleko v strednych polohach. skusil by som povolit luk nech sa v tej polohe zmensi medzera o takych 0,20 - 0,25 mm  kolko treba cca povolit z tiahla aby mi to kleslo o tolkoto?
Tak ako vravi udry dotiahnut, pretoze struny tahaju krk do jednej strany, tiahlo do druhej :) Cize hrubke strun a ladeniu musis prisposobit tah tiahla. A radsej sa neponahlaj, kusok dotiahni, skotroluj, pohraj...a znovu ak treba. Niekde pisu ze mas schytit strunu na 1. a 14. a sledovat na 7. ...niekde inac. V podstate to treba chytit niekde pred "pripojenim" krku do tela
« Posledná zmena: 18. Jún , 2010, 12:24:16 od jjaannkkoo » Zaznamenané

garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #19 kedy: 18. Jún , 2010, 12:33:58 »

....o koľko neviem, ale poradím Ti rátaj otáčky....celá, štvrť, pól trištvrte....aby si sa lepšie vedel orientovať....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
udry
Hosť
« Odpoveď #20 kedy: 18. Jún , 2010, 13:01:01 »

Povol trošku struny,pritiahni štvrt otáčky /niekedy stáčí aj menej/, nalad gitaru a pohraj.  Uvidíš kolko sa to zrovnalo.
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #21 kedy: 18. Jún , 2010, 13:16:01 »

diki, uz to mam nastavene, sice som to najprv nezne  (uplne) uvolnil dufajuc ze sa krk narovna  ha ha ha  ale dal som to dokopy  Na zdravie!
Zaznamenané
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.037 sekund, 23 otázok.