Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
04. December , 2024, 20:51:47
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Vai otazka - know-how?  (Prečítané 6279 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
myso
pravidelný návštevník
Príspevkov: 634

« kedy: 12. Január , 2009, 23:31:08 »

Nazdr,
 tu mate video (najlepsia prog-solovacka gitarova na planete Žmurk) :

To druhe je to iste, len ina rezia ale zrejme lepsi zvuk. Inac sranda, ako aj na rezii a strihu videa zalezi, lebo to prve vdaka rezii vyznie omnoho akcnejsie. Ale k veci.
Na tej druhej verzii to az tak nevidno, no na prvej zjavne - prechody od cisteho do uplne najskreslenejsieho zvuku robi cisto potakom. Ako je to mozne? Vobec sa mu totiz nic nedeje s hlasitostou, co je na beznom skreslenom kanali nerealne. Dosahuje to nejakym kompresorom zapojenym za skreslenim? Alebo nejake ine ideas? Co myslite borci a borecky?
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #1 kedy: 12. Január , 2009, 23:34:42 »

Na mojej Ibaneze ked dam prostredny singel, tak dostanem presne taky cisty zvuk aj z najskreslenejsieho kanalu. Je to prax, da sa to.  Žmurk
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #2 kedy: 12. Január , 2009, 23:36:18 »

Na mojej Ibaneze ked dam prostredny singel, tak dostanem presne taky cisty zvuk aj z najskreslenejsieho kanalu. Je to prax, da sa to.  Žmurk

RG470 tovarensky singel? :) ten mam aj ja :D povedzme ze mas cca pravdu
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #3 kedy: 12. Január , 2009, 23:37:03 »

RG470 tovarensky singel? :) ten mam aj ja :D povedzme ze mas cca pravdu
Mam ho dost nizko od humbuckerov, takze dajme tomu, ze mam pravdu.  Na zdravie! Na zdravie!

Zaznamenané

myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #4 kedy: 12. Január , 2009, 23:37:56 »

Kua, cize musi byt singel? Na hambaci sa to asi neda... A vobec ti neklesne hlasitost, ked schadzas zo skresleneho na cisty?
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #5 kedy: 12. Január , 2009, 23:39:56 »

Kua, cize musi byt singel? Na hambaci sa to asi neda... A vobec ti neklesne hlasitost, ked schadzas zo skresleneho na cisty?

Nie, neklesne. Uz velmi dlho tak pouzivam takyto sposob, ak nemam footswitch pri nohe.   ha ha ha
A ano, je potrebny singel, aby aspon trosku vynikol ten cinkot cisteho zvuku. Vai to tak isto pouziva vo svojom videu, ktore si poslal.
Na konci videa to je pekne vidiet.  Žmurk
Zaznamenané

myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #6 kedy: 12. Január , 2009, 23:44:24 »

Mhm, ale ten singel som spominal len v suvislosti s hlasitostou, nie s farbou. Teda rozumiem, ze si doplnil, ze je to dolezity aj pre zvuk. Ale ja som to skusal na hambacoch a vzdy mi klesla hlasitost. Takze cisto po technickej stranke to uzavrieme tak, ze musi byt singel, aby neklesla hlasitost?

Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #7 kedy: 12. Január , 2009, 23:46:36 »

Mhm, ale ten singel som spominal len v suvislosti s hlasitostou, nie s farbou. Teda rozumiem, ze si doplnil, ze je to dolezity aj pre zvuk. Ale ja som to skusal na hambacoch a vzdy mi klesla hlasitost. Takze cisto po technickej stranke to uzavrieme tak, ze musi byt singel, aby neklesla hlasitost?

Zasa treba povedat, ze inak sa sprava potak typu Fender a inak typu Ibanez a inak Gibson.  Žmurk
Ja napr. nemam problem ani na HB spravit cisty zvuk bez poklesu hlasitosti. To zasa zalezi od ampu a kvality LEAD kanalu.
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #8 kedy: 12. Január , 2009, 23:51:05 »

Ked som mal pozicany Stratocaste (bol to sice Fernandez, ale s jedninecnym tucnym a dravym zvukom), tak som si vsimol, ze aj pri pomerne vysokom skresleni je v tom zvuku nieco, ako keby bol ten zvuk cisty. Mozno single znesu viacej skreslenia a stale zneju pomerne cisto. Mam singel na jednej gitare, ale v strede a uz dlho som ju nebol prevetrat na aparat. Ale skusim.

Druhu mam kvazi LP Greco a tam chodim z velmi skresleneho crunchu az normalneho gainu na skoro cisty len cez poteniometer a som spokojny.
« Posledná zmena: 12. Január , 2009, 23:51:50 od Martinlm » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #9 kedy: 12. Január , 2009, 23:54:18 »

Mozno single znesu viacej skreslenia a stale zneju pomerne cisto.
zrejme to bude dane aj tym, ze single ma slabsi vystup ako HB
Zaznamenané
myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #10 kedy: 12. Január , 2009, 23:56:11 »

Ked som mal pozicany Stratocaste (bol to sice Fernandez, ale s jedninecnym tucnym a dravym zvukom), tak som si vsimol, ze aj pri pomerne vysokom skresleni je v tom zvuku nieco, ako keby bol ten zvuk cisty. Mozno single znesu viacej skreslenia a stale zneju pomerne cisto. Mam singel na jednej gitare, ale v strede a uz dlho som ju nebol prevetrat na aparat. Ale skusim.

Druhu mam kvazi LP Greco a tam chodim z velmi skresleneho crunchu az normalneho gainu na skoro cisty len cez poteniometer a som spokojny.

Ja som na PAFoch na LPcku skusal ist z crunchu na cisty a mam pocit ze klesa hlasitost a ked uz aj to nie, tak minimalne kvalita zvuku, alebo co, taky skaredy cisty alebo jemne skresleny z toho ide.
Zaznamenané
tipek
miestny štamgast
Príspevkov: 2847

tovarne na kolena home made is the king

« Odpoveď #11 kedy: 12. Január , 2009, 23:57:47 »

ak som neni slepi VAi to hra na hambači ved ma prepinač dole šlahnuty a zväčša ked je to dole je to poloha kobylkoveho snimače nie??

podla mna to ma fakt len kompresor vai ma po koko*t efektov neni lama už len z luxuxu ma vela efektov  :)

a lubi sa mi ž v tom druhom videu nema take ramena jak ramno XI  ha ha ha

lebo ked som ho videl tu skoro som umrel smiechom
« Posledná zmena: 12. Január , 2009, 23:59:39 od tipek » Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #12 kedy: 12. Január , 2009, 23:58:59 »

zrejme to bude dane aj tym, ze single ma slabsi vystup ako HB
Ano, ale skreslene to bolo, ale tie vysky boli skratka stale take ako na cistom kusok. Co mam singel na UPG, tak ho mam nastaveny tak, aby daval rovnako hlasny signal, tak skusim.

myso, neviem, mne to v podstate aj cinka, ked stiahnem volume.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #13 kedy: 13. Január , 2009, 00:26:59 »

zalezi to od priebehu a zapojenia samotneho potaku, ako aj sposobu zapojenia tonovej clony a zalezi to aj od aparatu, ako sa sprava pri stahovani volume... ci je to HB / SC zase az taku rolu nehra...
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #14 kedy: 13. Január , 2009, 00:28:47 »

myso, neviem, mne to v podstate aj cinka, ked stiahnem volume.

To sa dá dosiahnuť pridaním nejakého odporu k potenciometru, aby to zachovalo výšky pri stiahnutí hlasitosti.  Letovači budú vedieť, mal som to tak na jednej gitare, asi aj stále mám. :)
Zaznamenané

Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.117 sekund, 22 otázok.