Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
24. November , 2024, 14:00:32
Strán: 1 [2] 3 4 ... 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: otázka ohladne ,,tuningu" tremola  (Prečítané 17066 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #15 kedy: 25. Január , 2009, 02:58:25 »

tak rob ako myslis, ale tento "problem" co tu riesis by som ti vyriesil za 2 minuty s jednym srobovakom, pripadne s kuskom dreva.. a netreba zvolavat vsetkich gitararov sveta.     o niecom takom som rozpraval:

* rrrrr.jpg (36.33 KB, 500x375 - prehliadnuté 308 krát.)
Zaznamenané
m0noLiTh
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 147

cover gitarista s záujmom pracovať na sebe ďalej

« Odpoveď #16 kedy: 25. Január , 2009, 03:07:16 »

tak rob ako myslis, ale tento "problem" co tu riesis by som ti vyriesil za 2 minuty s jednym srobovakom, pripadne s kuskom dreva.. a netreba zvolavat vsetkich gitararov sveta.     o niecom takom som rozpraval:

pravda, netreba riešiť zbrklo a cez najdrahšie riešenia...
ešte nemám nič objednané...ale vylepšenia gitarky začnem až tak o mesiac...a inak díki za ten obrazok, som si to stále troška nevedel predstaviť, len sa mi zdá, že ja mám to tremolo, alebo čo to je...tam ako tie pružiny do toho lezú o niečo šikmejšie dané, ale to je jedno...niečo s tým určite vymyslím v blízkej dobe
Zaznamenané

SCHECTER HELLRASIER C-1 FR, Ibanez GRG 170dx, zoom G2.1u, Damage control - SOLID METAL Dual vacum tube Distortion, black heart little giant. kustom arrow 16w - proste také študentske hračky na papučový metal :)
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #17 kedy: 25. Január , 2009, 09:43:24 »

ale vsak to som mu tu uz pisal, ze tam je fat10, jednozvratne tremolo  Zdravíčko to sa bud vobec neblokuje maximalne sa dotiahnu pruziny nadoraz alebo ked chce mat clovek lepsi pocit, tak tam odpili kus dreveneho hranola ako dal krtko obrazok.

monolith: vseobecne mam pocit, ze si prilis posadnuty tuningom gitary a prve na co narazis na nete by si aj do tej svojej gitary najradsej pchal :) s tym sustainom je to dane tym, ze kobyla neplava a je akoby pevne spojena s talom gitary ale ci to spravis tak alebo onak a hlavne na tvojej gitare s jednozvratnym tremolom, tak vysledok bude +/- ten isty. Eurace si odloz na horsie casy  Na zdravie!

edit: ako tak pozeram, tak som mu to pisal asi v nejakej inej teme, kto sa ma vyznat v tych monolithovych tuningovacich temach  ?§!. (monolith: nechces si zalozit radsej jednu vseobecnu temu, kde budes riesit svoju gitaru a jej tuning? )

edit2: uz som si spomenul, kde som mu to pisal - http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,73542.msg240436.html#msg240436
« Posledná zmena: 25. Január , 2009, 09:49:48 od styrioci » Zaznamenané
m0noLiTh
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #18 kedy: 25. Január , 2009, 10:42:24 »

ale vsak to som mu tu uz pisal, ze tam je fat10, jednozvratne tremolo  Zdravíčko to sa bud vobec neblokuje maximalne sa dotiahnu pruziny nadoraz alebo ked chce mat clovek lepsi pocit, tak tam odpili kus dreveneho hranola ako dal krtko obrazok.

monolith: vseobecne mam pocit, ze si prilis posadnuty tuningom gitary a prve na co narazis na nete by si aj do tej svojej gitary najradsej pchal :) s tym sustainom je to dane tym, ze kobyla neplava a je akoby pevne spojena s talom gitary ale ci to spravis tak alebo onak a hlavne na tvojej gitare s jednozvratnym tremolom, tak vysledok bude +/- ten isty. Eurace si odloz na horsie casy  Na zdravie!

edit: ako tak pozeram, tak som mu to pisal asi v nejakej inej teme, kto sa ma vyznat v tych monolithovych tuningovacich temach  ?§!. (monolith: nechces si zalozit radsej jednu vseobecnu temu, kde budes riesit svoju gitaru a jej tuning? )

edit2: uz som si spomenul, kde som mu to pisal - http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,73542.msg240436.html#msg240436

že díki, že kto sa ma vyznať v mojich tuningových témach, to som si neprečítal  Popiskujem si a to s tou jednou témou o mojej gitare a jej tunovaní ma nenapadlo...ale zas neberte to tragicky  Na zdravie!

podľa mňa je rozdiel medzi tým, keď som sa pýtal na výhodne zohnanie tremol-no, kedže s sk distribútorom je to bieda...
a iné, keď som sa pýtal ešte tu o tuningu tremola, keď som o tremol no nevedel...a ja som to bral tak, že to je otázka skôr na inzerciu riešiť distribútora a tak...
a tá téma o snímačoch čo som dal najnovšie tak pozor na to, že ja som sa pýtal predovšetkým na metalové snímače ich schopnosť hrať čisto....a to že som podcenil svoj amp, je už moja chyba, že neviem, to beriem  Zdravíčko 

a som to proste rozdelil na viac tém podľa nálady a snahy držať tému a v každej som chcel dačo troška iné...
tak nehovorím, že som neni posadnutý myšlienkou zlepšiť si zvuk...ale to snaď neni zle, či?
Keby očakávam, že mi tu nikto neporadí tak nič nezakladám...tak si dám teda pozor v budúcne na podobné témy  Žmurk
Zaznamenané

SCHECTER HELLRASIER C-1 FR, Ibanez GRG 170dx, zoom G2.1u, Damage control - SOLID METAL Dual vacum tube Distortion, black heart little giant. kustom arrow 16w - proste také študentske hračky na papučový metal :)
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #19 kedy: 25. Január , 2009, 10:48:08 »

vseobecne ludovo povedane "upliect z hovna bic" je strata penazi a casu... zas ta tvoja gitara ani efekt, kombo nepoznam, nie je tragedia pre zaciatocnika na nejake sa rozkukanie, ale vrazat do toho dalsie peniaze, to aspon podla mna, radsej nie...odloz do prasiatka, bude na lepsiu gitaru/aparat...  Žmurk
Zaznamenané
marianguitar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 382

« Odpoveď #20 kedy: 25. Január , 2009, 10:49:44 »

vseobecne ludovo povedane "upliect z hovna bic" je strata penazi a casu... zas ta tvoja gitara ani efekt, kombo nepoznam, nie je tragedia pre zaciatocnika na nejake sa rozkukanie, ale vrazat do toho dalsie peniaze, to aspon podla mna, radsej nie...odloz do prasiatka, bude na lepsiu gitaru/aparat...  Žmurk
Mam rovnaky nazor ako 4oci  Na zdravie!
Zaznamenané

dusky
miestny štamgast
Príspevkov: 2219

« Odpoveď #21 kedy: 25. Január , 2009, 10:54:32 »

Mam rovnaky nazor ako 4oci  Na zdravie!

tak potom naco tunovat cinske kombo? treba si odlozit do prasiatka......
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #22 kedy: 25. Január , 2009, 11:00:29 »

tak potom naco tunovat cinske kombo? treba si odlozit do prasiatka......
myslim, ze je rozdiel, ked nejaky student/zaciatocnik rozmysla nad tym ako vylepsit svoje doterajsie vybavenie za usetrene vreckove a ked ostrielany veteran skusa nieco len tak z pasie  Na zdravie!
Zaznamenané
marianguitar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 382

« Odpoveď #23 kedy: 25. Január , 2009, 13:17:19 »

myslim, ze je rozdiel, ked nejaky student/zaciatocnik rozmysla nad tym ako vylepsit svoje doterajsie vybavenie za usetrene vreckove a ked ostrielany veteran skusa nieco len tak z pasie  Na zdravie!
To je fakt a som prekvapeny, ze to dusky nepochopil...
Zaznamenané

m0noLiTh
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #24 kedy: 28. Marec , 2009, 17:34:03 »

troška doplnim tuto temu  Na zdravie!

tremol-no som nakoniec nekupil...ale pevnu kobylu sa mi podarilo získať vďaka Marianovi. Bol som si do LidlMusic kúpiť nove kombo.

Znehybnenie tremola sa spravilo tak, že dotiahol vzadu šrouby, čim začalo tremolo klesať k telu a ešte pod to tremolo podložil nejaky pliešok. Vďaka dotiahnutym šrobom pliešok určite nevypadne, to by som skôr gitaru zničil...Mám taky pocit, že sú dotiahnute nadoraz...Ladenie strun drži výborne.

Hore som písal, že som mal vyšši dohmat odkedy prelaďujem na C-čko. Teraz tam mam zas nizky dohmat a gitarka je po Marianovej praci taka ako nikdy nebola  Zdravíčko

ale píšem, pretože
ale dnes som si zmyslel, že si zahram in flames. Takže som sa začal prelaďovať a tu nastal problem. Pliešok, kt. je podloženy medzi tremolom a telom gitary vypadol počas prelaďovania.

Prelaďoval som sa

z C-čka (sorry ak je to zly nazov ladenia)
D(najhrubšia struna) A F C G D

do dropped A#
A# (najhrubšia struna) F C# G# D# A#

Fakt rad bych si skusil konečne zahrať in flames a naďalej mal ,,pevnu kobylku". Je pre mna nejake riešenie tohto problemu? Na zdravie!
Premyšlal som o tom, žeby to chcelo možno riešnie z obrazku v prilohe.
ale ak je to blbosť tak si necham poradiť ak sa niekomu chce  Na zdravie!

* index.jpeg (36.33 KB, 500x375 - prehliadnuté 250 krát.)
« Posledná zmena: 28. Marec , 2009, 17:34:45 od m0noLiTh » Zaznamenané

zakky
Hosť
« Odpoveď #25 kedy: 28. Marec , 2009, 17:48:43 »

jebni tam hentake drevo nejake, inak to C ladenie je skvele  Bavím sa skvele
Zaznamenané
m0noLiTh
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #26 kedy: 28. Marec , 2009, 18:00:02 »

jebni tam hentake drevo nejake, inak to C ladenie je skvele  Bavím sa skvele

yo, je paradne, ale na in flames to znie ako sračka  Bavím sa skvele však bodaj by neznelo ked tolko strun naladim o dosť inak...keby je ten pliešok len malinko vyšši, tak by som asi tento problem nemal no čo už, som rad, že mi v LidlMusic pomohli a mal som aj istotu, že to bude urbene kvalitne  Na zdravie!
« Posledná zmena: 28. Marec , 2009, 18:00:34 od m0noLiTh » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #27 kedy: 28. Marec , 2009, 18:01:56 »

a co tak kupit tvrdsie struny? Žmurk
Zaznamenané
m0noLiTh
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #28 kedy: 28. Marec , 2009, 18:09:12 »

a co tak kupit tvrdsie struny? Žmurk

nebranim sa tomu, keď pôjdem na nove, ale nebude to teoreticky ešte horšie ako teraz??Možno sa mylim, ale tie struny potom budu tremolo ťahať ešte o niečo vyššie ako momentalne a to zrovna nechcem, kedže by mi vypadol zas ten pliešok a budem mať cele ladenie na 2 veci akurat  Bavím sa skvele
Mam 12ky, sedia mi, aj Marianovi sa pačili mimochodom..
Ak mam na najhrbušiu strunu naladenu na D tak pohodička, ale ak ju preladim na  A# tak už pliešok vypadne...tak ho tam vratim a ladim do pôvodneho stavu
« Posledná zmena: 28. Marec , 2009, 18:12:47 od m0noLiTh » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #29 kedy: 28. Marec , 2009, 18:14:20 »

daj fotky toho tvojho jak to mas porobene, bo nechapem, ze aky pliesok a o com vlastne hovoris..

pruzin zozadu mas kolko? su dotiahnute na fest? ked podladis struny, tak maju mensi tah, preco by sa ti mala dvihat kobyla? alebo uz maju tie struny tak slaby tah, ze ti to nedrzi vobec pokope...
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 4 ... 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.086 sekund, 23 otázok.