Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
21. November , 2024, 15:23:23
Strán: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 31 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Kubove bordelotvoriče  (Prečítané 99255 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #360 kedy: 12. Apríl , 2012, 10:20:24 »

Vsetky vintidzoviny maju uz dost dlho renesanciu, to si si este nevsimol? Preco potom tak vyleteli ceny plesnivich gitar aj ampov? Ved si VS vzdelany, to vas ani zaklady mikroekonomie neucili? Nechajte ma vydýchať Bavím sa skvele

progy ty to mas cele dopletene. ked sme pri nejakej kvazi hodnote a vyletenych cenach, tak sa chod pozriet na .com bublinu napriklad.
a na druhej strane, to ze je nieco stare a drahe neznamena ze to je dobre - to ze sa kupuju storocne vina za strasne peniaze nehovori nic o ich chuti - dtto to mas s gitatami a aparatmi. to ze ich niekto kupuje ako uchovavatela hodnoty nehovori nic o renesancii - skor by som predpokladal ze ak je uz nejaka renesancia, tak by ich mali byt plne podia bez ohladu na zaner.
Zaznamenané

o-yep sro
floydak
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #361 kedy: 12. Apríl , 2012, 10:22:04 »

ked tato vintage bublina raz splaskne budeme tu mat dalsiu krizu  Nezahrávaj sa
Zaznamenané

jednoducho som ignoroval axiomu
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #362 kedy: 12. Apríl , 2012, 10:22:59 »

a na druhej strane, to ze je nieco stare a drahe neznamena ze to je dobre - to ze sa kupuju storocne vina za strasne peniaze nehovori nic o ich chuti - dtto to mas s gitatami a aparatmi. to ze ich niekto kupuje ako uchovavatela hodnoty nehovori nic o renesancii - skor by som predpokladal ze ak je uz nejaka renesancia, tak by ich mali byt plne podia bez ohladu na zaner.

Iste, ale uvedom si, ze vsetko ma nejaky zaklad a aj to chovanie spotrebitelov je niecim sposobene. Preco sa pomaly najviac z Gibsonov predavaju drahe Custom Shopy, reedicie starych? Nie je to tiez konieckoncov dosledok akejsi vintage manie? Proste je v tom aj ten akysi romanticky faktor "nenahraditelnosti a vynimocnosti" tych starych veci. Ci je realny alebo nie, to je na velmi dlhu a este zabavnejsiu debatu.  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 12. Apríl , 2012, 10:26:52 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #363 kedy: 12. Apríl , 2012, 10:30:49 »

ja som si chlapci myslel, ze vy vintidzaci si robite srandu, ale vidim, ze je to vsetko myslelne uplne vazne  Fuuha zíram ... na to sa pytam, nejebe Vam ?  Bavím sa skvele
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #364 kedy: 12. Apríl , 2012, 10:31:54 »

ja som si chlapci myslel, ze vy vintidzaci si robite srandu, ale vidim, ze je to vsetko myslelne uplne vazne  Fuuha zíram ... na to sa pytam, nejebe Vam ?  Bavím sa skvele

Nie.  Bavím sa skvele Na zdravie!
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #365 kedy: 12. Apríl , 2012, 10:33:51 »

Iste, ale uvedom si, ze vsetko ma nejaky zaklad a aj to chovanie spotrebitelov je niecim sposobene. Preco sa pomaly najviac z Gibsonov predavaju drahe Custom Shopy, reedicie starych? Nie je to tiez konieckoncov dosledok akejsi vintage manie? Proste je v tom aj ten akysi romanticky faktor "nenahraditelnosti a vynimocnosti" tych starych veci. Ci je realny alebo nie, to je na velmi dlhu a este zabavnejsiu debatu.  Bavím sa skvele
skor by som povedal, ze je to sposobene tym, ze ked sa uz najde nejaky blazon co si kupi gibson za 4-5k dolarov ci kolko to stoji, tak v prvom rade nechce mat deravu gitaru
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #366 kedy: 12. Apríl , 2012, 10:37:11 »

skor by som povedal, ze je to sposobene tym, ze ked sa uz najde nejaky blazon co si kupi gibson za 4-5k dolarov ci kolko to stoji, tak v prvom rade nechce mat deravu gitaru

No a zaroven chce mat poctivu gitaru "ako sa robili kedysi". Nie? Cize zas je tam ten faktor starych casov, na ktory poukazujem. Žmurk
« Posledná zmena: 12. Apríl , 2012, 10:37:49 od proghoper » Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #367 kedy: 12. Apríl , 2012, 10:37:40 »

grogy hadam mne ides nieco vycitat ked hram na zosiku postavenom na plesnivine a bedni ktora je rovnaka odkedy ju vymysleli  Bavím sa skvele

mn to presne vystihol  Na zdravie!
Zaznamenané

o-yep sro
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #368 kedy: 12. Apríl , 2012, 10:39:28 »

grogy hadam mne ides nieco vycitat ked hram na zosiku postavenom na plesnivine a bedni ktora je rovnaka odkedy ju vymysleli  Bavím sa skvele

Je mi ukradnute na com hras. Ja som čert.. Bavím sa skvele Ale chcel by som si ten Tvoj amp porovnat s originalom uz ked tak. Priamo vedla seba. Nevies splasit, nikto to tu nema?
Zaznamenané

hyenik
stály hosť
Príspevkov: 1406

« Odpoveď #369 kedy: 12. Apríl , 2012, 10:49:37 »

je to regulerni diagnoza Žmurk
ale ma to co delat s geneticky zakodovanou informaci o "starych dobrych casech" kdy vsechno bylo lepsi i trava zelenejsi. Podobne jako ve starych eposech prastare magicke mece ktere znamely hodnotu nepodlehajici zmenam v tom svete kde se vsechno behem par let zpuchřelo, rozpadlo se, zrezivelo, shnilo. Podobně jako kamenné budovy = stabilní útočiště....
dalsi stripek v mozaice je pouziti techto "zazracnych" nastroju v dobe kdy jine nebyly, takze vytvorily kánon, základ a podstatu určitých stylů (protože na ně bylo nahraných tisice desek, a ucho si na to zvyklo)..... viz napr. klasicky TS midhump, ktery spousta vyrobcu zkousi odstranit a jini na neho prisahaji ze to je presne to ono

Takze teto chimere rado podleha pomerne dost lidi, ale nakonec je to jejich penezenka. Zrovna vcera jsem si v Bratislave povidal s jednim odbornikem na reklamu, co funguje a jak lidi kupuji (napr. drazsi ale za to horsi veci..... cimz nerikam ze Hiwatt je spatny, to ne, akorat ta magicka aura kterou se kolem neho tady nekteri snazi vytvaret je usmevna.)

ze soudku kompresoroveho http://www.ovnilab.com/reviews/wanttotry.shtml
Here are a few that I probably won't review, for other reasons:
Original Ross and Dan Armstrong units: What I've read about them so far indicates they are just noisier, dirtier, and more prone to tone-suck than the newer copies and variants.
Same goes for any of the more ancient and obscure ("vintage and rare") guitar comp pedals that show up on Ebay; with compressor pedals, older is usually not better, and sometimes the reason it's "rare" is that it sucked, so not many were sold.

Zrejme mu testovani tech stovek kompresoru zatemnilo mozek a nechape ze OLDER=BETTER (ALWAYS :)

Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #370 kedy: 12. Apríl , 2012, 10:51:02 »

No a zaroven chce mat poctivu gitaru "ako sa robili kedysi". Nie? Cize zas je tam ten faktor starych casov, na ktory poukazujem. Žmurk
poctivych gitar ako sa robili kedysi je plna prdel. rucnu vyrobu spajat s nejakou vintage renesanciou...to si si len teraz vyfabulov lebo sa ti to hodi do tej tvojej propagandy  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 12. Apríl , 2012, 11:25:20 od styrioci » Zaznamenané
kubog
miestny štamgast
Príspevkov: 2403

« Odpoveď #371 kedy: 12. Apríl , 2012, 10:54:39 »

Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #372 kedy: 12. Apríl , 2012, 10:58:36 »

poctivych gitar ako sa robili kedysi je plna prdel. rucnu vyroba spajat s nejakou vintage renesanciou.

Aku rucnu vyrobu? Spominal som coraz vacsiu oblubu Custom Shop reedicii... Co su to? Reedicie... Ako robene? Akoze tak ako kedysi... Preco ich ludia kupuju? Lebo chcu mat dobre nastroje a mat pocit, ze maju klasiku... Ci? :) Nie je to aj renesancia oblubenosti starych veci?  
« Posledná zmena: 12. Apríl , 2012, 11:02:17 od proghoper » Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #373 kedy: 12. Apríl , 2012, 11:01:51 »

je to regulerni diagnoza Žmurk

Takze teto chimere rado podleha pomerne dost lidi, ale nakonec je to jejich penezenka. Zrovna vcera jsem si v Bratislave povidal s jednim odbornikem na reklamu, co funguje a jak lidi kupuji (napr. drazsi ale za to horsi veci..... cimz nerikam ze Hiwatt je spatny, to ne, akorat ta magicka aura kterou se kolem neho tady nekteri snazi vytvaret je usmevna.)

Reklama tu moc nezabera, kedze tie stariny ju ziadnu oficialnu nemaju. :) Custom Shopy ano, ale nemyslim si, ze si ich kupuju ludia len kvoli reklame. Skor hudobnici, ktori chcu mat seriozne hrajuci klasicky nastroj.

Tomu uplne verim, kupovat stare pedale za tazke prachy je aj podla mna sialenost. Ale uznaj, ze toto ako porovnanie s gitarami a ampami moc neobstoji.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #374 kedy: 12. Apríl , 2012, 11:02:41 »

Aku rucnu vyrobu? Spominal som coraz vacsiu oblubu Custom Shop reedicii... Co su to? Reedicie... Ako robene? Akoze tak ako kedysi... Preco ich ludia kupuju? Lebo chcu mat dobre nastroje a mat pocit, ze maju klasiku... Ci? :) Nie je to renesancia oblubenosti starych veci? 
a kedysi ich robili ako? na cnc strojoch, nie? Bavím sa skvele
Zaznamenané
Strán: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 31 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.064 sekund, 23 otázok.