Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
24. November , 2024, 22:02:23
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Tony MacAlpine  (Prečítané 6937 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
kuker
stály hosť
Príspevkov: 885

« kedy: 22. Január , 2009, 21:50:24 »

pozeral som ci sa tu uz nahodou nenachadza tema o tomto genialnom gitaristovi a nenasiel som.... tak teda vytvaram.
Co povedat viac ako to, ze ide o skutocneho virtuoza! Bol relativne znamy uz v 80.- tych rokov.... Jeho albumy su take
klasicke solovky, podobne mozno mnohym inym gitaristom, ale Tony je niecim kusok iny, neviem to definovat, ale to ma
na nom brutalne bavi!

Posobil aj v progrockovej kapelke Planet X

zopar videii

(Tony MacAlpine - 100s Of 1000s)

(Tony a Steve Vai)

(Tony s Planet x)
Zaznamenané
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #1 kedy: 22. Január , 2009, 22:00:19 »

mam album freedom to fly
popicovka a to nejako nemam rad tento typ solistov
Zaznamenané

dusan uk
pravidelný návštevník
Príspevkov: 247

« Odpoveď #2 kedy: 22. Január , 2009, 22:09:07 »

Zhruba tak pred dvoma rokmi som tuto temu zalozil,vzhladom na to ze patri aj k mojim oblubencom.Co dodat,genialny virtuoz.A to mu ide na klavir asi este aj lepsie  Žmurk
Zaznamenané
kuker
stály hosť

« Odpoveď #3 kedy: 22. Január , 2009, 23:06:41 »

Zhruba tak pred dvoma rokmi som tuto temu zalozil,vzhladom na to ze patri aj k mojim oblubencom.Co dodat,genialny virtuoz.A to mu ide na klavir asi este aj lepsie  Žmurk

stym klavirom si nemyslim
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4 kedy: 23. Január , 2009, 01:13:39 »

Planet X je veru poriadny narez, mam nejake koncertne video od nich.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
kuker
stály hosť

« Odpoveď #5 kedy: 23. Január , 2009, 07:54:37 »

Planet X je veru poriadny narez, mam nejake koncertne video od nich.

ja mam jeden album doma a uz asi tyden sa ho neviem nabazit Zdravíčko
Zaznamenané
GHS
Hosť
« Odpoveď #6 kedy: 23. Január , 2009, 09:39:25 »

stym klavirom si nemyslim

Neviem ci som niekde davnejsie necital ze on sa citi byt skor klavirista ako gitarista.Netvrdim na 100% ale tusim som to niekde cital.
Zaznamenané
marianguitar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 382

« Odpoveď #7 kedy: 23. Január , 2009, 09:56:25 »

Neviem ci som niekde davnejsie necital ze on sa citi byt skor klavirista ako gitarista.Netvrdim na 100% ale tusim som to niekde cital.
Vaiovi hral v kapele na keyboardy. Ale povedzme si na rovinu, ak tvrdi ze on je viac klavirista ako gitarista, tak potom bodaj by sme vsetci hrali gitaru ako on  :)
Zaznamenané

yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #8 kedy: 23. Január , 2009, 10:11:18 »

Je to vyborny gitarista a aj klavesista. Podla PR legendy hra vraj melodicky hlavne preto, lebo ked hraval doma, tak ho mama napominala, ze ked uz hra, tak nech hra take veci, ktore si clovek moze potom piskat:-)
Pre zaujimavost: neviem, ako je to teraz, ale predtym mal pravidlo: na kazdom solovom instrumentalnom albume zahral na klaviri jednu skladbu od Schopina. Za jeden z vrcholov jeho metaloveho obdobia povazujem Maximum Security, tusim 1987 je rok vydania.
« Posledná zmena: 23. Január , 2009, 13:04:51 od yngwinier » Zaznamenané
kuker
stály hosť

« Odpoveď #9 kedy: 23. Január , 2009, 10:28:32 »

Je to vyborny gitarista a aj klavesista. Podla PR legendy hra vraj melodicky hlavne preto, lebo ked hraval doma, tak ho mama napominala, ze ked uz hra, tak nech hra take veci, ktore si clovek moze potom piskat:-)
Pre zaujimavost: neviem, ako je to teraz, ale predtym mal pravidlo: na kazdom solovom instrumentalnom zahral na klaviri jednu skladbu od Schopina. Za jeden z vrcholov jeho metaloveho obdobia povazujem Maximum Security, tusim 1987 je rok vydania.

dobre tusis... a to ze ci sa viac citi ako klavirista.. neviem neviem.... preco su jeho albumy na 90 percent gitarova zalezitost? Som metlak
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #10 kedy: 23. Január , 2009, 11:13:59 »

ja nespekulujem o tom, cim sa citi byt viac Žmurk Podla mna je hlavne gitaristom, to je snad jasne
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #11 kedy: 23. Január , 2009, 12:08:51 »

Presne. Gitarista vynikajúci, klavírista možno ešte lepší. Žmurk
Zaznamenané

Radomír
stály hosť
Príspevkov: 980

« Odpoveď #12 kedy: 24. Január , 2009, 00:12:07 »

Mám asi 12 albumov od neho ale priznám sa že som si vypočul 4-5.Nepochybne je to nadupaný virtuoz aj čo sa gitary týka aj klaves.Ale musím sa stotožnit a časom to zistí každý s názorom Vadima 6e je nundný a chýba mu mu niečo.Je super ale to hlavné mu chýba-rukopis.Tonyho by som prirovnal k nášmu henrymu čo sa gitary tyka.Zahra virtuozne ale radšej mám gitaristov ktorý maju rukopis alebo hraju niečo originál-nekomerčné.To čo som od neho počul bolo všetko stejné.Aj ked su to staršie veci.Vyrastol s gitarou ale nič originálne som nezaznamenal.Nepoznám nové veci.
Zaznamenané

Nečum-uč sa,cvič a hraj!Nech si dobrý ako VAI :)
sandmann
pravidelný návštevník
Príspevkov: 180

When it's too loud, you are too old

« Odpoveď #13 kedy: 24. Január , 2009, 13:48:17 »

Ja mam tiez komplet jeho diskografiu plus projekty mna ktorych sa podielal. Suhlasim s Pitu-om je podla mojho osobneho nazoru este lepsi klavirista ale ako gitarista patri k absolutnej spicke vo svete. Radomir, podla mna Tony svoj rukopis ma a dost vyrazny, nikdy som nemal problem ho rozlisit od inych gitaristov. Pekne je to vidiet hlavne na jeho rannej tvorbe, ktora bola dost smerom k neoklasickemu stylu. Myslim, ze s Malmsteenom alebo s takym Vinnie Moorom z tych starsich "neoklasikov"  :) alebo aj ked ho porovnas s terajsimi virtuozmi v tomto style ako Tom Hess, Joe Stump, George Bellas, Matthew Mills tak si ho jednoducho nezmylis ani s jednym z nich pretoze ma svoj rukopis IMO.

moje oblubene z rannej tvorby od T- Maca :)

Zaznamenané

Ibanez co ine? haha
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #14 kedy: 24. Január , 2009, 14:07:13 »

tato mi reze z toho albacu co mam .. stream dream
Zaznamenané

Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.057 sekund, 23 otázok.