Kimlo
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 29. Január , 2009, 15:19:43 » |
|
strata casu citanim podobnych dristov.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Cundo
nováčik
Príspevkov: 38
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 29. Január , 2009, 16:10:58 » |
|
Autor clanku na svoju skodu nikdy nepochopil a asi nikdy nepochopi,ake velke bohatstvo sa skryva v slovenskom folklore.Paradoxom zostava,ze svet obdivuje slovensky folklor,hudobna veda ho analyzuje a prichadza na jeho zlozite zakonitosti,vazna hudba z neho cerpa,rock sa nim inspiruje,ale ujo-odbornik na vsetko-bol na jedinom,mozno nevydarenom vystupeni FS a usudi,ze cely folklor je hovadina....Skoda sa rozculovat...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 29. Január , 2009, 16:26:02 » |
|
ja nas slovensky folklor nemusim.. neviem preco, proste je to tak.. aj som tomu chcel prist na chut, ale nedalo sa.. este tak cimbalovu hudbu zvladam (nemyslim Metropolis), ale to uz nie je ani slovensky folklor
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 29. Január , 2009, 16:45:02 » |
|
Autor clanku na svoju skodu nikdy nepochopil a asi nikdy nepochopi,ake velke bohatstvo sa skryva v slovenskom folklore.
Ja som na tom zrejme podobne. Ale tanecnicky su pekne a rajcovne vacsinou ako roztomilo ujukaju a ako cudne cupitaju.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 29. Január , 2009, 17:58:28 » |
|
pre mna je stredoeuropsky folklor absolutny zaklad, je mi to najblizsie a velmi ma to inspiruje
|
|
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
palii
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 29. Január , 2009, 18:20:13 » |
|
pre mna je stredoeuropsky folklor absolutny zaklad, je mi to najblizsie a velmi ma to inspiruje aj mna ved som predsa slovak! rodeny, slovanska krv mi v zilach vrie! slovanska zivelnost mi v kazdej bunke tkvie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 29. Január , 2009, 18:23:48 » |
|
aj mna ved som predsa slovak! rodeny, slovanska krv mi v zilach vrie! slovanska zivelnost mi v kazdej bunke tkvie
ja nie
|
|
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 29. Január , 2009, 18:24:46 » |
|
Prave folklor by nas mal inspirovat v nasej tvorbe. Tu sme sa narodili, odtial mame cerpat. Ostatne je nam cudzie. Tak ako Andrej Seban povedal. Je to tak.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Kimlo
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 29. Január , 2009, 19:11:00 » |
|
mam rad Irsky folklor... respektive irsku tradicnu muziku...
slovensky folklor si doma nidky asi nepustim, ale ked ma clovek vypite, dobre sa vie pri nom zabavit.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
polarized
náhodný pocestný
Príspevkov: 94
Hell is full of musical amateurs...
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 29. Január , 2009, 19:51:48 » |
|
nechapem autora toho blogu-naco sa vobec trepal na nejaky "ludovkovy vecer" do kulturaku ked mal od zaciatku k tomu odpor? ved o com to je ze idem niekam kde hraju hudbu ktora sa mi vobec nepaci a potom pisem ake to tam bolo na p...?! ja ludovky znesiem maximalne tak raz do roka na babkinej oslave
|
|
|
Zaznamenané
|
R.I.P. Miika (6.3. 1974 – 19.2. 2009) Hell is full of musical amateurs: music is the brandy of the damned.
|
|
|
marianguitar
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 29. Január , 2009, 20:02:25 » |
|
Poviem tak, pre zacinajuceho hudobnika by ako vychodisko mohol folklor sluzit /aspon v zakladoch/ ako odrazovy mostik k melodike, harmonii a kontrapunktu...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
koktavyalojz
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 29. Január , 2009, 20:16:29 » |
|
vo folklore sa da najsť vela dobrych veci... ale je to dost tazke, lebo sa tomu dnes venuju tusim len uplny sedlaci bez umeleckeho citenia, spravia z toho bud tuc-tuc na varhanoch, alebo potom ti Terchovsky fidlikanti, ktorych fakt nemusim. Ich husle skor pripominau perkusie ako hudobny nastroj. a prekrikovat sa jeden cez druheho kto dalej doreve, alebo skor doručí, tiez nepovazujem za kulturne dedicstvo, na ktore by som bol hrdy...
|
|
« Posledná zmena: 29. Január , 2009, 20:17:11 od koktavyalojz »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Kimlo
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 29. Január , 2009, 20:36:27 » |
|
najviac obdivujem cibmalistov... ako nastroj samotny, tak sposob hry a hru samotnu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pachotronic
nováčik
Príspevkov: 58
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 29. Január , 2009, 21:41:36 » |
|
vo folklore sa da najsť vela dobrych veci... ale je to dost tazke, lebo sa tomu dnes venuju tusim len uplny sedlaci bez umeleckeho citenia, spravia z toho bud tuc-tuc na varhanoch, alebo potom ti Terchovsky fidlikanti, ktorych fakt nemusim. Ich husle skor pripominau perkusie ako hudobny nastroj. a prekrikovat sa jeden cez druheho kto dalej doreve, alebo skor doručí, tiez nepovazujem za kulturne dedicstvo, na ktore by som bol hrdy...
Chod do Terchovej s tymto nazorom a asi s tade odides s inym.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 29. Január , 2009, 22:03:39 » |
|
Chod do Terchovej s tymto nazorom a asi s tade odides s inym.
Pripadne odide s inym xichtom Ja mam absolutne najradsej travnice a je to velky problem zohnat na CD nieco take.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|