traktor
|
|
« kedy: 29. Január , 2009, 20:06:28 » |
|
Chcem sa opytat ci sa ma byt nulty prazec volny (ked niesu natiahnute struny) alebo tam ma byt napevno ...bo mne sa hybe a aj ked mam natiahnute struny tak sa niekedy pohne a rozladi sa mi gitara
pripadne ..cim ho tam prilepit
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marianguitar
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 29. Január , 2009, 20:11:30 » |
|
Chcem sa opytat ci sa ma byt nulty prazec volny (ked niesu natiahnute struny) alebo tam ma byt napevno ...bo mne sa hybe a aj ked mam natiahnute struny tak sa niekedy pohne a rozladi sa mi gitara pripadne ..cim ho tam prilepit
No zle je uz ze sa ti to posuva. Parkrat som taky problem riesil, kvapol som sekundoveho lepidla /ale predtym perfektne zamerat kam to presne prilozis, hlavne po stranach/ a to staci. Chvilku pockat a je to... Teda dufam, ze tam nemas taky bocny tah ze by to nestacilo...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Kimlo
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 29. Január , 2009, 20:12:12 » |
|
Chcem sa opytat ci sa ma byt nulty prazec volny (ked niesu natiahnute struny) alebo tam ma byt napevno ...bo mne sa hybe a aj ked mam natiahnute struny tak sa niekedy pohne a rozladi sa mi gitara
pripadne ..cim ho tam prilepit
v akom smere sa ti hybe ? ja ked nemam na gitare struny, tak sa mi nulty prazec da lahko vybrat (na mojej Ibaneze), osobne mi to vobec nevadi... aspon ked fotra chyti chut hrat na gitare, tak otoci nulty prazec, natiahne struny opacne a moze hrat... je totizto lavak.
|
|
« Posledná zmena: 29. Január , 2009, 20:12:56 od Kimlo »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marianguitar
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 29. Január , 2009, 20:15:10 » |
|
v akom smere sa ti hybe ? ja ked nemam na gitare struny, tak sa mi nulty prazec da lahko vybrat (na mojej Ibaneze), osobne mi to vobec nevadi... aspon ked fotra chyti chut hrat na gitare, tak otoci nulty prazec, natiahne struny opacne a moze hrat... je totizto lavak.
Ked ten prazec otocis, ladi ti to potom? Jedine ze by obidve strany boli rovnake, co vacsinou nie su.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Kimlo
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 29. Január , 2009, 20:20:40 » |
|
Ked ten prazec otocis, ladi ti to potom? Jedine ze by obidve strany boli rovnake, co vacsinou nie su.
rozdiel v ladeni je zanedbatelny... respektive, nie tak tragicky, aby bolo nutne stelovat kamene... a pri hrani akordov to v podstate ladi. ale zatial som tie struny otacal len raz... foter ma akustiku, tak hrava este na tej. inac aj Seban ma na svojom fendri odnimatelny nulty prazec, a sam si obcas otoci struny. Gitaru drzi normalne, ale s otocenymi strunami a tak hra... vraj je to dost haluz
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
traktor
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 29. Január , 2009, 20:21:38 » |
|
pohybuje sa smerom hore (smerom k najhrubsim strunam) ,ale to musim vytahovat 2 struny naraz v 2 polohe(proste dost velky tlak) ...a nikedy sa mi pohne aj ked ju prenasam a este hore(hrube E) ho mam presne zarovno s vrchnou stranou hmatika ale zospodu je trosicku (ani nie pol milimetra) vnutry
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marianguitar
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 29. Január , 2009, 20:23:50 » |
|
rozdiel v ladeni je zanedbatelny... respektive, nie tak tragicky, aby bolo nutne stelovat kamene... a pri hrani akordov to v podstate ladi. ale zatial som tie struny otacal len raz... foter ma akustiku, tak hrava este na tej. inac aj Seban ma na svojom fendri odnimatelny nulty prazec, a sam si obcas otoci struny. Gitaru drzi normalne, ale s otocenymi strunami a tak hra... vraj je to dost haluz SEBAN JE PAN GITARISTA ale ostatnym "nešebanom" by som doporucil nechavat nulty prazec ako je a nehaluzit... Radsej viacej cvicit zo vsetkym, tak ako to je...
|
|
« Posledná zmena: 29. Január , 2009, 20:24:13 od marianguitar »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marianguitar
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 29. Január , 2009, 20:26:44 » |
|
pohybuje sa smerom hore (smerom k najhrubsim strunam) ,ale to musim vytahovat 2 struny naraz v 2 polohe(proste dost velky tlak) ...a nikedy sa mi pohne aj ked ju prenasam a este hore(hrube E) ho mam presne zarovno s vrchnou stranou hmatika ale zospodu je trosicku (ani nie pol milimetra) vnutry
No to potom mas ten prazec kratky od vyroby, co nemusi akutne vadit, skor opticky. Inak vacsinou sa nezalepene sedla tahaju do strany na basove struny, je to logicke,lebo basove struny vyvijaju vasci tah...
|
|
« Posledná zmena: 29. Január , 2009, 20:29:04 od marianguitar »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Kimlo
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 29. Január , 2009, 20:33:39 » |
|
pohybuje sa smerom hore (smerom k najhrubsim strunam) ,ale to musim vytahovat 2 struny naraz v 2 polohe(proste dost velky tlak) ...a nikedy sa mi pohne aj ked ju prenasam
a este hore(hrube E) ho mam presne zarovno s vrchnou stranou hmatika ale zospodu je trosicku (ani nie pol milimetra) vnutry
a to bezne pri hrani vyvyjas velky tlak na 2 struny naraz v 2 polohe ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Kimlo
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 29. Január , 2009, 20:34:29 » |
|
SEBAN JE PAN GITARISTA ale ostatnym "nešebanom" by som doporucil nechavat nulty prazec ako je a nehaluzit... Radsej viacej cvicit zo vsetkym, tak ako to je... myslim, ze viem co so svojou gitarou robim, a ake to ma dosledky aj ked niesom seban
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
traktor
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 29. Január , 2009, 20:39:01 » |
|
a to bezne pri hrani vyvyjas velky tlak na 2 struny naraz v 2 polohe ?
nie ale proste mam taky zly pocit, ze sa mi to moze stat na koncerte
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Kimlo
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 29. Január , 2009, 20:43:33 » |
|
nie ale proste mam taky zly pocit, ze sa mi to moze stat na koncerte
tak ho prilep sekundovym, a hotovo
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
traktor
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 29. Január , 2009, 20:44:26 » |
|
tak ho prilep sekundovym, a hotovo
asi to tak urobim
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marianguitar
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 29. Január , 2009, 20:48:32 » |
|
myslim, ze viem co so svojou gitarou robim, a ake to ma dosledky aj ked niesom seban Hmm,zobral si to osobne. Ja som to skor myslel vseobecne
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Kimlo
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 29. Január , 2009, 21:08:24 » |
|
Hmm,zobral si to osobne. Ja som to skor myslel vseobecne jasne ze osobne, hovorim za seba, nie za ostatnych vo vseobecnosti
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|