styrioci
|
|
« kedy: 30. Január , 2009, 11:32:54 » |
|
Pri browseni som narazil na tuto zaujimavu "novinku" (uz je nejaky ten mesiac vonku), ide o novy navrh kobylky, ktoru navrhol Roland Hannes a liecenciu predal firme Schaller - Hannes Bridge. Vyrobca slubuje spojenie tych najlepsich vlastnosti zo vsetkych konstrukcii komercne dostupnych kobyliek a som ochotny tomu verit, lebo z vlastnej skusenosti sa mi celkom pozdavaju: - kamene stylu floyd rose, lebo nech mi je klasicky floyd rose nesympaticky ako chce, musim oznat, ze prave kamene su velmi pohodlne, ak je na nich polozena dlan - ziadne ostre hrany, trciace imbusaky a pod
- string trough body viac ako klasicky zaves strun - ostrejsi attack, o nieco lepsi sustain (ale zalezi od konkretnej gitary)
- nastavenie dohmatu je na tomto vyriesene velmi elegatne
- ladenie oktav, asi najrychlejsi sposob je prave takyto, nic nezavadzia, len nastavujem a netreba nic povolovat ani smatrat srobovakom medzi strunami
- kamene lezia priamo na tele gitary
dalsia vyhoda (suvisi s poslednym bodom) mozno pre tych, ktori by chceli zaexperimentovat s piezom, ze nemusia kupovat zvlast piezo kamene, ale kludne by sa IMHO mohol pouzit aj klasicky tycinkovy piezo snimac pre akusticke gitary, ktory sa vklada pod vlozku kobylky (stacilo by vyfrezovat malu drazku pod kobylkou, do ktorej by sa vlozil) podla mna celkom zaujimave riesenie kobylky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 30. Január , 2009, 11:35:16 » |
|
Fuuha, toto moze byt veru dobra vec. Pripomina mi to Petrucciho kobylku. Toto si isto kupim. Je niekde predbezna cena?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 30. Január , 2009, 11:37:30 » |
|
Fuuha, toto moze byt veru dobra vec. Pripomina mi to Petrucciho kobylku. Toto si isto kupim. Je niekde predbezna cena?
po cene som nepatral, ale treba popozerat nejake shopy, uz sa to predava problem je, ze by som to instaloval do gitary, ktoru si das niekde postavit, pretoze no nevymenis len tak hocijak. mozno s vynimkou gitar s fender style pevnou kobylou alebo na telecastroch
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 30. Január , 2009, 11:38:35 » |
|
Chcel by som to drzat v ruke, ako to vyzera. Zospodu, atd... ako spruziny...a pod.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 30. Január , 2009, 11:41:34 » |
|
Chcel by som to drzat v ruke, ako to vyzera. Zospodu, atd... ako spruziny...a pod.
pruziny? ja som to tak pochopil ze to je pevna kobyla, cize ziadne pruziny, alebo sa mylim?
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 30. Január , 2009, 11:43:02 » |
|
pozri si linky, ktore som ti dal..vyzera to presne ako na obrazku, spodna strana je rovna a lezi na tele gitary, jedine pruziny su tam, ktore vidis zhora, kvoli stelovaniu oktav. homar: ano, pevna kobylka
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 30. Január , 2009, 11:44:12 » |
|
Krasne to je. Chcem to opacit, ako pravacka po tom klze.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 30. Január , 2009, 11:54:07 » |
|
Krasne to je. Chcem to opacit, ako pravacka po tom klze.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mcmaros
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 30. Január , 2009, 12:00:09 » |
|
Zaujimava zlatanina, ale nechcel by som to.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 30. Január , 2009, 12:00:53 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Mlha
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 30. Január , 2009, 12:19:14 » |
|
Nechápem,čo je na tom také úžasne novátorské oproti normálnej kobylke kde sú struny cez telo... Mne žiadne imbusy netrčia ani hrany ma netrápia...
|
|
|
Zaznamenané
|
Rock it!
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 30. Január , 2009, 13:03:13 » |
|
Nechápem,čo je na tom také úžasne novátorské oproti normálnej kobylke kde sú struny cez telo... Mne žiadne imbusy netrčia ani hrany ma netrápia...
tak napriklad na takomto type kamenov mna tie imbusy trapia niekomu zas nevyhovuje tune-o-matic. dal som to len ako zaujimavost pre tych, ktori uvazuju nad pevnou kobylkou, ze existuje dalsia zaujimava a ergonomicky dobre riesena moznost . a zmyslanie typu, ze mne nikde nic nevadi, tak nechapem naco je to dobre, je dost egoisticky pristup. kazdy sme iny a kazdemu vyhovuje nieco ine
|
|
« Posledná zmena: 30. Január , 2009, 13:04:37 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sammko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 625
muck :-*
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 30. Január , 2009, 13:22:08 » |
|
mna by zaujimalo ako sa na tej kobylke nastavi dohmat.....
|
|
« Posledná zmena: 30. Január , 2009, 13:22:59 od Sammko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 30. Január , 2009, 13:25:20 » |
|
mna by zaujimalo ako sa na tej kobylke nastavi dohmat.....
mna by zaujimalo, ci sa aspon niekto unuval kliknut si na linky, ktore som prilozil a pozriet si tu stranku o tom vidis tie sroby pod kazdym kamenom zvlast?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mcmaros
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 30. Január , 2009, 13:34:23 » |
|
Ale na stelovanie dohmatu mi to nepripada moc prakticke. Na tom je lepsie predsa len T-O-M. Ale viem, kazda ma v niecom vyhody a nevyhody.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|