Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 23:37:02
Anketa
Otázka: aké drevo na telo elektrickej gitary je the best?
jaseň
javor
mahagón
jelša
lipa
topoľ
agatis
iný
preglejka
drevotrieska

Strán: 1 [2] 3 4 ... 15 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Odkiaľ drevo???  (Prečítané 41368 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Ďu-FFO
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 135

« Odpoveď #15 kedy: 03. Február , 2009, 14:23:27 »

tak to máš pravdu ja som si začal stavať pred dvoma rokmi jedu elektriku a telo som urobil z 15-20 ročného javora ale vtedy som o tom nemal takmer ani poňatia ako sa to robí a urobil som telo hrubé 42mm stálo mi to rok v dielni a potom som to vyrezal a teraz mi to zas stojí a zisujem že tremolo na to mi nepasuje tak idem spraviť telo asi z jaseňa. preto je aj táto aanketa aby som zistil či sa dá dobre drevo kúpiť len u sivčáka alebo aj niekde inde
Zaznamenané

tenson LP, Kustom Quad100 HEAD, Kustom 4x12
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #16 kedy: 03. Február , 2009, 15:05:52 »

tak to máš pravdu ja som si začal stavať pred dvoma rokmi jedu elektriku a telo som urobil z 15-20 ročného javora ale vtedy som o tom nemal takmer ani poňatia ako sa to robí a urobil som telo hrubé 42mm stálo mi to rok v dielni a potom som to vyrezal a teraz mi to zas stojí a zisujem že tremolo na to mi nepasuje tak idem spraviť telo asi z jaseňa. preto je aj táto aanketa aby som zistil či sa dá dobre drevo kúpiť len u sivčáka alebo aj niekde inde

.....ach jaj......dobrý kus vyzretého javora takto znivočiť.....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
Sammko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 625

muck :-*

« Odpoveď #17 kedy: 03. Február , 2009, 16:16:49 »

ta preglejka a drevotrieska v ankete nema chyby :-D
Zaznamenané

lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516

lenivy cvicit

« Odpoveď #18 kedy: 03. Február , 2009, 16:28:15 »

Ja len dodam, ze drevo musi byt aj spravne vysusene, nestaci len zohnat.
To s tou b.c.rich ma dost zaskocilo...
Zaznamenané

Hi Bender! Hi Fender!
Racius
pravidelný návštevník
Príspevkov: 243

« Odpoveď #19 kedy: 03. Február , 2009, 16:35:54 »

redšie drevá na vyššie a hlbšie tóny, hustejšie drevá na stredové tóny :)
Ako základ môžme zobrať fender-rodinu gitár, to je jelša a jaseň,
gibson-rodina gitár, to je mahagón.
no a ibanez rodina, to je často-krát lipa :)

No a aké drevo je najlepšie ? všetky sú super, až na tú preglejku a drevotriesku Bavím sa skvele preto je uplne najlepšie mať viac gitár z rôznych drevín Bavím sa skvele

Drevo sa dá všelijako zohnať, najlepšie to ide na dedinách kde sú starí a najlepšie aj menej chytrí stolári, s ktorými sa to dá vykšeftovať za inú pomoc alebo úplatok. Na zdravie!
Zaznamenané
Ďu-FFO
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #20 kedy: 03. Február , 2009, 19:33:26 »

....ach jaj......dobrý kus vyzretého javora takto znivočiť.....
>>to mi došlo až po roku ked som pozrel aj na ďalšie 2 kusy toho dreva ktore sme neporezali a s hrôzou som zistil že "pošiel ten najlepší" a to ma dosť zamrzelo....

Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #21 kedy: 03. Február , 2009, 19:36:06 »

ako Ti na to nepasuje tremolo ? trci blok von, ked je telo 4mm tensie ? ci aj ine problemy si na tom narobil ? lebo 42mm hrubka este sama o sebe az taka zla byt nemusi, Gibson SG je este tensia.
Zaznamenané
Racius
pravidelný návštevník

« Odpoveď #22 kedy: 03. Február , 2009, 19:41:28 »

....ach jaj......dobrý kus vyzretého javora takto znivočiť.....
>>to mi došlo až po roku ked som pozrel aj na ďalšie 2 kusy toho dreva ktore sme neporezali a s hrôzou som zistil že "pošiel ten najlepší" a to ma dosť zamrzelo....

Horšie by bolo, keby si poslal do faka nejaky vzacny mahagón, satisfakciou je fakt, že javorov rastie len po Slovensku straaašne moc.
Ale tak škoda, drevo vysychá dosť dlho.  Smútim
Zaznamenané
Ďu-FFO
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #23 kedy: 03. Február , 2009, 19:44:10 »

no ale ja som robil telo typu strat a moje tremolo fender american standard mi trčí asi 1 - 2mm von a keby som to zrezal tak mi nebude ladiť gitara kôli nevyváženosti ťahu strún a pružín.  Idem si kúpiť jaseň (ak sami cestou nepritrafí čosi iné) a na to telo čo mám dám pevnú kobylu a humbuckery a bude to fest pecka zvuk gitara bude aj veľmi pohodlná
Zaznamenané

Racius
pravidelný návštevník

« Odpoveď #24 kedy: 03. Február , 2009, 19:46:17 »

no ale ja som robil telo typu strat a moje tremolo fender american standard mi trčí asi 1 - 2mm von a keby som to zrezal tak mi nebude ladiť gitara kôli nevyváženosti ťahu strún a pružín.  Idem si kúpiť jaseň (ak sami cestou nepritrafí čosi iné) a na to telo čo mám dám pevnú kobylu a humbuckery a bude to fest pecka zvuk gitara bude aj veľmi pohodlná
čo takto z toho javoroveho dreva spraviť top ? že budeš mať ten jaseňový masív a naň nalepiť ten javor ? :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #25 kedy: 03. Február , 2009, 19:48:00 »

... a keby som to zrezal tak mi nebude ladiť gitara kôli nevyváženosti ťahu strún a pružín.  ..

to je kravina
Zaznamenané
Ďu-FFO
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #26 kedy: 03. Február , 2009, 19:50:05 »

Horšie by bolo, keby si poslal do faka nejaky vzacny mahagón, satisfakciou je fakt, že javorov rastie len po Slovensku straaašne moc.
Ale tak škoda, drevo vysychá dosť dlho.  Smútim

hm.... o javore je ale strášne veľa literatúry pretože keď pohľadáš na správnych miestach a budeš mať veľa šťastia tak nájdeš aj rezonančný a tie sa dajú predať za ťažké peniaze...a keď to zrežeš v správnu dobu tak môžeš dosiahnúť mnoho priaznivých vlastností toho dreva

Rastis: o tomo som písal zo sivcakom a este jedným chlapíkom. je to tým že páka by bola menšia a tremolo by nebolo vyvážené správne - aspon tak nejak mi to vysvetloval sivcak
« Posledná zmena: 03. Február , 2009, 19:51:53 od Ďu-FFO » Zaznamenané

Racius
pravidelný návštevník

« Odpoveď #27 kedy: 03. Február , 2009, 19:57:00 »

hm.... o javore je ale strášne veľa literatúry pretože keď pohľadáš na správnych miestach a budeš mať veľa šťastia tak nájdeš aj rezonančný a tie sa dajú predať za ťažké peniaze...a keď to zrežeš v správnu dobu tak môžeš dosiahnúť mnoho priaznivých vlastností toho dreva
veru tak, je to alchýmia, treba vedieť kde píliť, ako píliť, KEDY píliť. Nechajte ma vydýchať
to je kravina
tiež si myslím, veď bežne sa to robieva, že sa tremolo zbrúsi, aj na Floyd Rose sa to robí. Napr. taký Floyd Rose Lo-Edge je o tom, že netreba zbrusovať tu kotvu do tenších gitár.
Zaznamenané
Radomír
stály hosť
Príspevkov: 980

« Odpoveď #28 kedy: 03. Február , 2009, 19:57:40 »

Kašli na drevo.Odlej z epoxidu a máš unikát.Alebo ako modelári-pozliepaj zo zápalok  Bavím sa skvele Z akého dreva sa vlastne sirky robia?Asi smrek...
Niet nad olšové!!!
« Posledná zmena: 03. Február , 2009, 19:58:59 od Radomír » Zaznamenané

Nečum-uč sa,cvič a hraj!Nech si dobrý ako VAI :)
Ďu-FFO
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #29 kedy: 03. Február , 2009, 20:05:10 »

o tom zbrusovaní som to asi napísal zle ale. lebo bezne sa robia straty na hrúbku 45-46mm a k tomu sú prispôsobené tremolá - to moje má dĺzku kotvy cca44mm a sivcak mi pisal, že ak by som zbrúsil viac ako po hrúbku 42mm tak by mi gitara prestala ladiť a mne treba zbrúsiť aspoň na 41-40mm čo je už veľa aj na pohľad.

Citácia
čo takto z toho javoroveho dreva spraviť top ? že budeš mať ten jaseňový masív a naň nalepiť ten javor ? :)

nieje to veľmi pekný kúsok dreva a nemám na to technológiu, nakoniec veď posúdte sami
<<ako sa tu vhadzujú obrázky???>>
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 4 ... 15 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.062 sekund, 25 otázok.