daron521
náhodný pocestný
Príspevkov: 75
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 13. Február , 2009, 15:47:27 » |
|
Je. Práve drevotrieska (ak má rozumnú hrúbku) je vhodná na konštrukciu ozvučnice reprosústavy. Má totiž veľkú tuhosť, vysokú zotrvačnú hmotnosť a malú poddajnosť, teda nemá sklony k deformácii kmitaním a rezonanciám, čo spôsobuje nekonkrétny "maglajzový" zvuk. Ideálny materiál pre ozvučnicu by bol mramor, to by sa však dosť ťažko nosilo Takže problém s bukasom by bol vyriešený. Čo si myslíš o tom že box je vyrobený ani nie z 1,3 cm hrubého dreva? Zdá sa mi to nejaké čudné.
|
|
|
Zaznamenané
|
Squier Standard Stratocaster + Seymour Duncan Hot rails Dunlop 535q, Gerhat Golem, True baypass box, Yamaha Magicstomp II Peavey Windsor, Marshall 1936 HM
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 13. Február , 2009, 15:48:55 » |
|
Takže problém s bukasom by bol vyriešený. Čo si myslíš o tom že box je vyrobený ani nie z 1,3 cm hrubého dreva? Zdá sa mi to nejaké čudné.
ved chceli usetrit, tak to urobili z tensieho materialu..
|
|
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 13. Február , 2009, 16:10:26 » |
|
Je. Práve drevotrieska (ak má rozumnú hrúbku) je vhodná na konštrukciu ozvučnice reprosústavy. Má totiž veľkú tuhosť, vysokú zotrvačnú hmotnosť a malú poddajnosť, teda nemá sklony k deformácii kmitaním a rezonanciám, čo spôsobuje nekonkrétny "maglajzový" zvuk. Ideálny materiál pre ozvučnicu by bol mramor, to by sa však dosť ťažko nosilo ten mramor je kua dobry napad...aj by to super vyzeralo, ale vhodnejsi by bol asi nejaky lahsi kamen mozno...
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
Valla
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 13. Február , 2009, 16:39:37 » |
|
ved chceli usetrit, tak to urobili z tensieho materialu.. hodne zalezi aj od hustoty materialu,ta kysna vazi 40kg vazil som ju
|
|
|
Zaznamenané
|
Milujem Marshall piesok a strk to je marshalla popici zvuk :D Chcem žiť, jak viem, v objatí náhod, Veď celý svet mi leží pri nohách ja nečakám na žiadny návod mám svojich síl za celý národ. Skončím to trápenie s tou mojou výchovou, nikdo si nevšimol, čo sa robí so mnou!!!!
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 13. Február , 2009, 17:09:35 » |
|
ja ho mam a som spokojny
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 13. Február , 2009, 17:12:17 » |
|
ten mramor je kua dobry napad...aj by to super vyzeralo, ale vhodnejsi by bol asi nejaky lahsi kamen mozno...
Ono je to totiž tak, že na konštrukciu a materiál reprosústav sú kladené v princípe opačné kritériá ako na konštrukciu akustického nástroja. Ozvučnica reprosústavy má byť tuhá, pevná, nemá nikde rezonovať. Akákoľvek poddajnosť sa okamžite prejaví nepríjemným vŕzgavým skreslením zvuku a deformáciou dynamiky (pridávajú sa parazitné akustické rezonancie). Hlavne je to poznať na zadnej stene, ktorá akonáhle je príliš tenká, alebo ak je prikrútená malým počtom skrutiek, robí zvuk typu "krabica od topánok". Trebárs na bedňu Framus 2x12 sa hodne ľudí sťažovalo, že je moc "krabicová", po pridaní dvojnásobného počtu skrutiek a dodatočnej výstuhy zadnej steny sa zvuk prejasnil, nabral konkrétnosť, pevnosť v basoch a celkovo zmohutnel. Ten mramor, to nie je môj nápad, to sa robilo pri nejakých extra turbo brutál drahých hi-end riešeniach a na rozdiel od pičovín typu "pozlátený kábel s grafitovým jadrom a platinovými kontaktmi" to skutočne prinieslo brutálny rozdiel v kvalite zvuku. A samozrejme, áno, ak má bedňa dobre hrať a nie iba rozmazane hučať, musí niečo vážiť. Preto je u 4x12 z drevotriesky normálne, že má cca 40 kilo. Tak to má byť, vtedy všetko funguje ako má.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
daron521
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 13. Február , 2009, 17:16:55 » |
|
Tak presvedčili ste ma. Ak bude treba tak ju trošku poupravujem (skrutky, lepidlo) a malo by mi to stačiť. Diky moc
|
|
|
Zaznamenané
|
Squier Standard Stratocaster + Seymour Duncan Hot rails Dunlop 535q, Gerhat Golem, True baypass box, Yamaha Magicstomp II Peavey Windsor, Marshall 1936 HM
|
|
|
Gila
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 13. Február , 2009, 19:22:11 » |
|
kup to...za tie peniaze naozaj nic lepsie nezozenies! hrá to v pohode aj v kapele...ja som pre
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 14. Február , 2009, 20:27:47 » |
|
to bude robene v tej istej cinskej fabrike ako kustom, na tvojom mieste by som vzal tento, lebo sa mi paci viac. ta predna mriezka je super.
|
|
« Posledná zmena: 14. Február , 2009, 20:28:05 od Zeck »
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
daron521
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 14. Február , 2009, 20:33:12 » |
|
No je to pekná bedňa, lenže neviem nič o tých reproduktoroch. Pozeral som nejaké ukažky na youtube, hralo to tam pekne ale je mi to na dve veci. Tak by som chcel vedieť či nemá niekto konkrétnu skúsenosť. ta 31 % zľava tvrá len do zajtra Edit: Idem do randallu. Je z 1,9 cm brezovej preglejky, žiadny bukas ani nič podobné. Prinajhoršom vymením repra a hrá sa ďalej.
|
|
« Posledná zmena: 14. Február , 2009, 20:48:43 od daron521 »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Boga
náhodný pocestný
Príspevkov: 79
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 14. Február , 2009, 22:25:39 » |
|
kde jste vzali tu fotku toho randalla? Ja to hledam na netu a nikde nic, vzdycky tam je hadr a ne mrizka pred repro
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
daron521
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 14. Február , 2009, 22:27:09 » |
|
Slabo hľadáš. Daj do googlu názov boxu a hneď prvá strana. Ale je iba takýto maličký.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
daron521
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #29 kedy: 14. Február , 2009, 22:48:43 » |
|
Riadne veľký cenový rozdiel. Myslím, že sa to oplatí za také prachy koľko to stojí na kytary.cz
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|