Branko
|
|
« kedy: 17. Február , 2009, 10:52:12 » |
|
Potreboval by som naozaj surne pomoc. Vypli nam v bloku prud a tym padom aj nahle PC. Myslel som si, ze "sak co, zapnem a pojde..." a nic take sa nedialo. Dal som restart PC, vsetko islo pekne, az pokial mi nevyskocila hlaska typu, ze subor C:windows/system32/config/system - je poskodeny, alebo chyba. Ak chcem dat "repair" tak mam stlacit "r". Dal som boot z CD winXP, dal som repair v setupe, naskocilo mi okno a v nom C:windows/ Zadal som tu cestu a pise, ze this command is not recomnized.... alebo nieco take... Co mam robit, aby mi naskocil win Diky moc za rady.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 17. Február , 2009, 10:56:41 » |
|
Skús dať najskôr súborový systém do poriadku cez chkdsk a potom vrátiť poslednú funkčnú konfiguráciu cez System Restore.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 17. Február , 2009, 10:58:15 » |
|
Skús dať najskôr súborový systém do poriadku cez chkdsk a potom vrátiť poslednú funkčnú konfiguráciu cez System Restore.
Skus mi napisat konkretne postup. V instalackach winu sa moc nevyznam... Diky moc.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 17. Február , 2009, 11:03:04 » |
|
btw, teraz som na Ubuntu. Napadlo ma, ze najdem na disku ten subor, ktory je poskodeny a z CD winu ho skopirujem. Uz som sa aj k nemu dostal, ale mam tu asi tri system.xx subory. A to system.dr_, system.in_ a system.mo_
Da sa to aj tak ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 17. Február , 2009, 11:06:02 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 17. Február , 2009, 14:10:08 » |
|
Fakt nikto nevie bootni XP z instalacneho CD, zapni sa do toho recovery modu a skus zadat v comandline prikaz " bootcfg" malo by to pomoct..
|
|
« Posledná zmena: 17. Február , 2009, 14:10:31 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 17. Február , 2009, 14:12:30 » |
|
bootni XP z instalacneho CD, zapni sa do toho recovery modu a skus zadat v comandline prikaz "bootcfg"
malo by to pomoct..
Daval som. Mal som tam viacero moznosti, vybral som Rebuild. A stale nic. Nejake dva riadky mi dam vyhodilo. Nevpisal som nic do nich, len som preskocil Entrom a dal C:windows/exit
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 17. Február , 2009, 14:14:34 » |
|
Ja by som chcel vyskusat vratit sa "o par dni" dozadu. Len neviem ako sa dostat k tomu. Uz som skusal s tym "last good know...." ale nic sa neudialo. Stale ma vracia do toho isteho stavu.
|
|
« Posledná zmena: 17. Február , 2009, 14:14:50 od Branko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 17. Február , 2009, 14:15:40 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 17. Február , 2009, 14:17:48 » |
|
Ake to bude mat nasledky? co ostane, zmaze, atd.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 17. Február , 2009, 14:22:39 » |
|
Ake to bude mat nasledky? co ostane, zmaze, atd.
citaj co sa tam pise v podstate ide o to, ze poskodene subory nahradis novymi.. nasledky, by nemali byt ziadne a nemalo by sa stat nic s datami na disku..
|
|
« Posledná zmena: 17. Február , 2009, 14:23:46 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 17. Február , 2009, 14:29:24 » |
|
citaj co sa tam pise v podstate ide o to, ze poskodene subory nahradis novymi.. nasledky, by nemali byt ziadne a nemalo by sa stat nic s datami na disku.. Cize mne staci spravit prvy a stvrty krok. vsak?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 17. Február , 2009, 14:39:35 » |
|
Cize mne staci spravit prvy a stvrty krok. vsak?
nie, vsetky... 1. krok - prekopirujes poskodene subory do temp zlozky a skopirujes defaultne subory registrov z "repair" zlozky namiesto nich - to ti umozni rozbehnut win 2. krok - zkopirujes subory registra vytvorene pri poslednom zalohovani systemu do temp zlozky a premenujes ich na prislusne nazvy 3. krok - odstranis defaultne subory registra zo systemovej zlozky a nahradis ich novymi, ktore si si "stiahol" z poslednej zalohy 4. krok - samotna obnova systemu ak budes postupovat presne podla tych popisanych krokov, tak by si nemal mat problem to rozbehat
|
|
« Posledná zmena: 17. Február , 2009, 14:42:37 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|