Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
28. November , 2024, 06:47:18
Strán: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 44 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Je počet poslucháčov merítkom kvality  (Prečítané 88833 krát)
0 užívateľov a 22 Hostí prehliada túto tému.
Radomír
stály hosť
Príspevkov: 980

« Odpoveď #420 kedy: 03. Marec , 2009, 15:46:55 »

Merítkom umenie sú peniaze.......ak to stojí veľa penazí tak je to umenie  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Mojsej ich má dost-to je umelec Si píš!!! a platí ho jedna posluchačka-jeho milovaná žena  ha ha ha
« Posledná zmena: 03. Marec , 2009, 15:54:19 od Radomír » Zaznamenané

Nečum-uč sa,cvič a hraj!Nech si dobrý ako VAI :)
Jimi Cimbala
miestny štamgast
Príspevkov: 1705

« Odpoveď #421 kedy: 03. Marec , 2009, 17:02:36 »

Aby sa mohlo na povodne polozenu otazku odpovedat, muselo by sa definovat co znamena pojem kvalitna hudba.Kazdopadne vsak bude za prvorade meritko kvality (nepisem o odbornikoch, ale o "beznom posluchacovi") pokladany prave ten faktor, ktory zohladnuje fanusikovsku zakladnu interpreta a to z jednoducheho dovodu.Je to totiz jediny "meratelny" faktor.Predaj CD, navstevnost na koncertoch atd....toto vsetko sa da zmerat, alebo zratat, ale ako chce niekto zmerat (objektivne) kvalitu hudobneho diela?Takze co ludi  bavi je hudba, ktora plni svoj ucel...hoci znalcov hudby ide roztrhnut od jedu....tu sa dotavame k mensinovym zanrom co je akasi opozicia mainsteramu.Tam sice srdce odbornika, alebo narocnejsieho posluchaca pookreje, ale vacsine to nic nepovie.Ono sa zda, ze z toho nie je cesta von, ale je.Raz za niekolko destroci sa narodi zopar ludi, ktori dokazu svoju hudbu napisat, nahrat a LIVE predviest, ze sa na kvalite zhodnu oba tabory.Napr.Sting, YES, Eric Clapton...takze moj nazor je, ze pocet posluchacov nie je skutocnym meritkom kvality.Osobne za meritko kvality (objektivne posudzovane) povazujem vyrovnane ziskanu posluchacsku zakladnu, ako medzi uplnymi laikmi, tak i medzi  znalcami ci narocnymi posluchacmi.
Zaznamenané

Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #422 kedy: 03. Marec , 2009, 23:37:19 »

desiatky a stovky rokov si stale opatovne uvedomuju, ake to bolo narocne na vytvorenie. + sa to vseobecne paci vacsine ludi = nazvalo sa to umenim.
skvele napisane. cely cas som v tej debate hladal rovnicu a konecne ju mam. dovolim si iba miniaturnu upravu:

umenie = (desiatky rokov uvedomovane, ake je to narocne na vytvorenie) x (paci sa to vyznamnemu poctu ludi)

- pisem desiatky, lebo povazujem za meritko dlzky ludsky zivot
- pisem vyznamny pocet, lebo vzhladom na tych 6 miliard by som si vobec nebol isty, ze sixtinska sa paci 3+ miliardam, ale urcite je tych ludi "vyznamny pocet

no. a z uvedenej rovnice zistime, ze ked je nieco totalne nenarocne na vytvorenie, tak to nemoze byt umenie. howgh, vyhral som  Beeee  Na zdravie!  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
myso
pravidelný návštevník
Príspevkov: 634

« Odpoveď #423 kedy: 03. Marec , 2009, 23:43:41 »

Merítkom umenie sú peniaze.......ak to stojí veľa penazí tak je to umenie  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele

Temo, kam si dal vysmiateho dedka z avataru? To bolo umenie, nie tento polonahy pajko, co tam je teraz.  Bavím sa skvele  Na zdravie!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #424 kedy: 04. Marec , 2009, 00:28:15 »

... ze ked je nieco totalne nenarocne na vytvorenie, tak to nemoze byt umenie...

nenarocne na vytvorenie ale zaroven nevylucuje, ze je nieco narocne na vymyslenie - vsak ? dopln do rovnice :)
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #425 kedy: 04. Marec , 2009, 00:32:02 »

no. a z uvedenej rovnice zistime, ze ked je nieco totalne nenarocne na vytvorenie, tak to nemoze byt umenie. howgh, vyhral som  Beeee  Na zdravie!  Bavím sa skvele
V jednoduchosti je krasa a +/- aj umenie, kedze napr. song, ktory je jednoduchy moze byt umenie - vysiel zo srdca, hned, v danom momente to tak citis...atd.

Vyhral si aj ty nic, po cenu si nemusis chodit...  Bavím sa skvele
 Na zdravie!
Zaznamenané

bara
pravidelný návštevník
Príspevkov: 417

« Odpoveď #426 kedy: 04. Marec , 2009, 07:40:30 »

Temo, kam si dal vysmiateho dedka z avataru? To bolo umenie, nie tento polonahy pajko, co tam je teraz.  Bavím sa skvele  Na zdravie!

... a to mi sľuboval, že si ho nikdy nevymení... a hneď, ako sa tu zjavila Bebbenka, na svoj sľub zabudol...  Smútim

asi nechcel, aby si Bebbenka myslela, že je to jeho fotka...   Nechajte ma vydýchať
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #427 kedy: 04. Marec , 2009, 07:43:08 »

Hm..chapem, ze pojem "umenie" je zlozity, ale nie je to take abstraktne ako si myslime. Umenie sa studuje, existuje vela oborov, ktore su predmetom analyz, ved existuju odbornici na dejiny umenia, na estetiku, kulturne trendy. Nemam pocit, ze by to bolo predmetom iba "hmly" a "subjektivnych pocitov", umenie ma svoje parametre a da sa hodnotit.

To, s cim mam ja problem je to, ze vec, ktora je umenim sa automaticky (trhovo) nepresadzuje, naopak, je presadzovane nieco, co ma od toho daleko, alebo je v principe protikladom kvality, ci umenia. Media manipuluju, to vieme vsetci, len nejako sa tu o tom mlci. Napriklad, urcite mi to tu niektori budu vediet potvrdit, lebo su to verejne tajomstva, ze neiktori producenti, ci vydavatelia "vedia vybavit hranost v mediach". Cize, ak niekto "vybavuje" hranost, aku mame zaruku, ze to, co media prezentuju ma byt to "lepsie"? Ja hovorim, ze ZIADNU. Cize kdesi, ktosi prijme rozhodnutie, ze urcita vec sa bude hrat a ze nejaka ina vec sa hrat nebude. Az potom nastupi masirovanie mozgov, ktoreho vysledkom moze byt, ze sa dana skladba dostane do hitparad. Tento moment je podstatny v "osude" umelca, ci "umelca". Zdravíčko
Zaznamenané
temo
miestny štamgast
Príspevkov: 1928

LONG LIFE ROCK,N,ROLL

« Odpoveď #428 kedy: 04. Marec , 2009, 08:02:22 »

... a to mi sľuboval, že si ho nikdy nevymení... a hneď, ako sa tu zjavila Bebbenka, na svoj sľub zabudol...  Smútim

asi nechcel, aby si Bebbenka myslela, že je to jeho fotka...   Nechajte ma vydýchať
To nie je pravda,....iba som nechcel byť anonymný  Bavím sa skvele
Zaznamenané

LET´S GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #429 kedy: 04. Marec , 2009, 08:16:35 »

Hm..chapem, ze pojem "umenie" je zlozity, ale nie je to take abstraktne ako si myslime. Umenie sa studuje, existuje vela oborov, ktore su predmetom analyz, ved existuju odbornici na dejiny umenia, na estetiku, kulturne trendy. Nemam pocit, ze by to bolo predmetom iba "hmly" a "subjektivnych pocitov", umenie ma svoje parametre a da sa hodnotit.

To, s cim mam ja problem je to, ze vec, ktora je umenim sa automaticky (trhovo) nepresadzuje, naopak, je presadzovane nieco, co ma od toho daleko, alebo je v principe protikladom kvality, ci umenia. Media manipuluju, to vieme vsetci, len nejako sa tu o tom mlci. Napriklad, urcite mi to tu niektori budu vediet potvrdit, lebo su to verejne tajomstva, ze neiktori producenti, ci vydavatelia "vedia vybavit hranost v mediach". Cize, ak niekto "vybavuje" hranost, aku mame zaruku, ze to, co media prezentuju ma byt to "lepsie"? Ja hovorim, ze ZIADNU. Cize kdesi, ktosi prijme rozhodnutie, ze urcita vec sa bude hrat a ze nejaka ina vec sa hrat nebude. Az potom nastupi masirovanie mozgov, ktoreho vysledkom moze byt, ze sa dana skladba dostane do hitparad. Tento moment je podstatny v "osude" umelca, ci "umelca". Zdravíčko
media puštaju to čo považuju za najlepšie pre ludi aby ich počuvalo čo najvačšie množstvo z dovodu takeho aby radio nemuseli zrušit ,ty tu splietaš ako keby si prave vymyslel vysavač,ked vyrastieš a budeš vlastnit radio som zvedavy čo v nom budu puštat ,či mesiac umenie.... Bavím sa skvele
robiš v radiu toho kto o tom rozhoduje Huh! ked všetko tak dobre v vieš?? ono je to vždy trochu inak a každy sa snaži fungovt čo najlepšie nežijeme v LA tak ani tak nefungujeme Zdravíčko
Zaznamenané

yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #430 kedy: 04. Marec , 2009, 08:39:51 »

media puštaju to čo považuju za najlepšie pre ludi aby ich počuvalo čo najvačšie množstvo z dovodu takeho aby radio nemuseli zrušit ,ty tu splietaš ako keby si prave vymyslel vysavač,ked vyrastieš a budeš vlastnit radio som zvedavy čo v nom budu puštat ,či mesiac umenie.... Bavím sa skvele
robiš v radiu toho kto o tom rozhoduje Huh! ked všetko tak dobre v vieš?? ono je to vždy trochu inak a každy sa snaži fungovt čo najlepšie nežijeme v LA tak ani tak nefungujeme Zdravíčko

nevymyslel som ani radio, ani vysavac Bavím sa skvele, len mi to cele nepripada az take ciste a ferove, to je cele. Ze odkial to viem? Nuz, isty cas som mal zmluvu na vydanie nejakych singlov a CD, mal som tu cest nazriet do "kuchyne", kde sa to cele "vari" a vymysla a zakulisne manipuluje. Ze je to tak, je evidentne. Odovodnit to cele tym, ze kazdy musi z niecoho zit a fungovat, to pre mna nie je odpoved, to sa na mna nehnevaj. Vcera som tu uvadzal dalsiu manipulaciu sudruhov z HZDS, ktori spolu so slovenskymi muzikantmi vybavovali hranie slovenskych pesniciek v mediach a to je tiez podla mna neferove. Cize na kazdom rohu nachadzam, ze hra sa skor to, co niekto "vybavi", ako to co sa paci. Ono, ta prax je proste ina a trochu zlozitejsia ako ta znama formulka, ze : hra sa to, co sa paci a ze media musia tak fungovat, lebo by skapali. Je to zhruba tak, ale fakt iba zhruba...no, a spoza tej hrubej zaplaty obcas urcite vypadne aj nieco, co by vypadnut nemalo Na zdravie!
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #431 kedy: 04. Marec , 2009, 09:39:00 »

V jednoduchosti je krasa a +/- aj umenie, kedze napr. song, ktory je jednoduchy moze byt umenie - vysiel zo srdca, hned, v danom momente to tak citis...atd.

Vyhral si aj ty nic, po cenu si nemusis chodit...  Bavím sa skvele
 Na zdravie!

Iggy a teraz daj ten o tom, ze hudba je len matika a ze vsetko je len o poctoch  Bavím sa skvele
Zaznamenané

evil
pravidelný návštevník
Príspevkov: 367

« Odpoveď #432 kedy: 04. Marec , 2009, 10:10:23 »

Hudba je o tom nemeratelnom a to je na nej to pekne Zdravíčko
Moja teta vystudovala konzervatorium, uci na ZUS a je zblaznena z Cmorika a Desmod a je to pre nu dobra a kvalitna hudba
Ja si pustim Opeth a je to to, co sa mi paci a naplna ma to...
Kto ma pravdu?Nikto a vsetci...Kazdy pocuva, co sa mu paci a to je dobre...Su ludia, ktorym sa pacia umelo vyprodukovane produkty a pre nich su dobre...
Su kapely a mena, co uz nieco znamenaju v historii a aspon z casti ich pozna kazdy(ABBA,Metallica,Nirvana,Beatles), ale tiey to nie je doklad kvality...
A cela debata ma jednu velku chybu...pocet posluchacov je meritkom kvality, ale nie je jedinym a to, ze je jedine meratelne, neznamena, ze ine nie su...
Zaznamenané

GODIN RULEZ!!!
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #433 kedy: 04. Marec , 2009, 10:25:32 »

Hudba je o tom nemeratelnom a to je na nej to pekne Zdravíčko
Moja teta vystudovala konzervatorium, uci na ZUS a je zblaznena z Cmorika a Desmod a je to pre nu dobra a kvalitna hudba
Ja si pustim Opeth a je to to, co sa mi paci a naplna ma to...
Kto ma pravdu?Nikto a vsetci...Kazdy pocuva, co sa mu paci a to je dobre...Su ludia, ktorym sa pacia umelo vyprodukovane produkty a pre nich su dobre...
Su kapely a mena, co uz nieco znamenaju v historii a aspon z casti ich pozna kazdy(ABBA,Metallica,Nirvana,Beatles), ale tiey to nie je doklad kvality...
A cela debata ma jednu velku chybu...pocet posluchacov je meritkom kvality, ale nie je jedinym a to, ze je jedine meratelne, neznamena, ze ine nie su...
takze pred par rokmi do zblbnutia hrani Kelly Family boli kvalitni? To len ako priklad... Ved to bol len infantilny a strasne gycovity pokus. Pocet posluchacov nie je meradlom kvality. Obcas ide ruka v ruke s kvalitou, niekedy sme ale s takymto hodnotenim uplne vedla. Pocet posluchacov je meradlom obratu, zisku a neviem coho vsetkeho. Je to ekonomicka velicina. A to, ze sa k hudbe, ci vseobecne k umeniu spravaju ti, co dokazu ovplyvnovat verejny vkus, ako k ekonomickej hodnote, to robi z hudby to, cim je. Uplne rovnaka analogia je aj v sporte. Zo sportu je tiez velky biznis, ale vytraca sa to, co v nom vzdy malo zostat: ferovost, radost a podobne. Ostali drogy, zahadne umrtia sportovcov prianmo na travniku, obrovske platy, zisky. V oboch veciach ide o "vyliatie dietata spolu s vodou z vanicky"...
Zaznamenané
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #434 kedy: 04. Marec , 2009, 10:32:41 »

V čom boli nekvalitní Kelly Family ?  Spievali falošne ? nemali pesničky ? nevedeli hrať ?
« Posledná zmena: 04. Marec , 2009, 10:32:59 od RobG » Zaznamenané
Strán: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 44 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.075 sekund, 22 otázok.