Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Struny z 5-strunovej basy na 4-strunovej

Started by Altair1989, 26. Február , 2009, 21:59:22

pista58

o-yep sro

garde

....tak, tak je tam aktívne EQ....thunderbird všeobecne nemá rád nastavenie EQ do V, má dostatok basov, tie treba skôr uberať, stredy treba pekne vytiahnuť....normálne by jej stačilo pickup balance a tone....v jednoduchosti je krása....
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"

Osiris666

pozor, snimace maju kablik na napajanie, len ako som pisal, stock nie su zapojene, ja som ich oba pripojil k baterke v mojej. na nete su dostat schemy kde sa da zamenit volume potak za push/pull a krasne sa da ich prostym odpajanim spravit active/passive prepinac. to s tymi stredami je uplna pravda, basov a vysok ma az az :)

inak, prave som nahodil tie struny a zneju popici, ako vsetky nove struny, len otazka je ako dlho to vydrzi :D

FakyGrobian

Presne ako písal Garde, z tej elektroniky som mal dojem, že potláča ten zaujímavý charakter zvuku typický pre thunderbird. Osádzanie 2 pásmovej elektroniky do thunderbirdu mi príde ako zbytočné, na laborovanie mi absolútne stačia volume poťáky na jednotlivé snímače a najmä tónová clona ktorá robí s thunderom veľké divy. 3pásmo by mi na tejto base dávalo väčšiu logiku. Ktovie, možno práve to bol zámer - thunderbird look, jemný charakter a univerzálnejší zvuk...neviem... každopádne je to slušná basa ktorá si dobre rozumie s podlaďovaním :drink: 
Fender Custom Shop ´55 Precision Bass Relic / Sivčák TB4 Jazz Custom / Sivčák NDHS5 -> kvantum efektov -> Aguilar Tone Hammer 500 -> GK 410 RBH / Ampeg SVT810

Osiris666

Ona ma dokonca vyfrezovane miesto pre piaty potak dnuka. Mozno by bolo zaujimave prehodit staru elektroniku za trojpasmovu, staci len dierku pre osku vyvrtat novu

edit: s tym napajanim snimacov som nemal pravdu, to je len vyvedeny stred cievok. ked do nho pustite stavu, zacne vol. potak sustat

hatatitlos

caute,

aku hrubku strun by ste odporucili na 4 strunovu basu naladenu do drop Ais?

Osiris666

Quote from: hatatitlos on 28. Október , 2012, 17:26:08
caute,

aku hrubku strun by ste odporucili na 4 strunovu basu naladenu do drop Ais?

zozen si snad najhrubsiu 5-strunovu sadu aku dostanes a pouzi 4 najhrubsie struny, pripadne uprav 0ty prazec

Krtko

aka je optimalna hrubka najhrubsej struny, ak ju chcem ladit do Gis? 120? 130?

miso_kolo

to zalezi do toho, na com si zvyknuty hrat a ako do toho mlatis.

bezne som videl 135 pouzivat na B ladenie a bolo to ok, takze by som sa nebal ani hrubsich
stoka!

Krtko

na base hravam s brnkatkom a nemlatim do toho velke pecky, potrebujem to len na nahravanie na pozicanu cortu. treba mi na nu kupit struny a potrebujem sa nejak trafit do spravnej hrubky.

miso_kolo

no tak tam je daj dalsi faktor a to nulak a ladiace mechaniky, aby ti vobec sadla struna do nulaku a presla cez mechaniku.

ale tak taka 135 by mala byt ok
stoka!

Krtko

vsak ja tiez sa toho bojim a som si toho vedomy, ale ked nemam moznost si pozicat nejaku 5 strunovu aspon kus schopnu a kupovat basu kvoli par songom teraz nemozem  :(

garde

....čo Ti tentokrát zo strunami pošlem aj basu ??? :drink: jedna z nich je na odstrel....
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"