Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
21. November , 2024, 23:28:35
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 18 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako vlastne nahravat?  (Prečítané 60937 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Michal.K
nováčik
*
Príspevkov: 47

« Odpoveď #30 kedy: 10. September , 2009, 09:24:40 »

Nemyslím si, že by nebola ochota ti poradiť, ale ja osobne z toho čo si písal som nepochopil, o čo ti vlastne išlo?
Však ak nejaké potenciometre boli inak nastavené ako sú teraz, tak ich vrátim do pôvodného stavu.
Ale asi som niečo nepochopil...

« Posledná zmena: 10. September , 2009, 09:29:26 od Michal.K » Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #31 kedy: 10. September , 2009, 10:45:21 »

vobec nechapem tvoj popis a navyse zla tema  Žmurk
Zaznamenané

bodom
pravidelný návštevník
Príspevkov: 386

« Odpoveď #32 kedy: 03. Máj , 2010, 20:14:25 »

mam otazku ohladom nahravania skladby... sme v zlozeni gitara basa bicie a zaujima ma ako nahravat gitaru... ci ju nahrat len raz a dat ju dostredu alebo nahravat to iste dva krat a dat do stran alebo uplne ina kombinacia... snat som sa vyjadril dostatocne jasne  Žmurk
Zaznamenané

Zomrieš na lavičke, k...t
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #33 kedy: 03. Máj , 2010, 20:15:57 »

vobec si sa nevyjadril jasne, podla teba je jedno ze o aky styl sa jedna a o ake gitary?
Zaznamenané
bodom
pravidelný návštevník
Príspevkov: 386

« Odpoveď #34 kedy: 03. Máj , 2010, 20:18:08 »

oka styl ozzy cosi ako bark at the moon...
Zaznamenané

Zomrieš na lavičke, k...t
Doldy
Hosť
« Odpoveď #35 kedy: 04. Máj , 2010, 07:44:21 »

...nahravat to iste dva krat a dat do stran...

toto si neviem ani predsavit...podla mna normalne raz nahrat a nechat tak, pripadne to zdvojit a rozdelit 50% na 50% do kanalov a mas z toho tazke stereo...(som zvedavy, kto ma za toto zjebe  Bavím sa skvele)
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #36 kedy: 04. Máj , 2010, 07:49:41 »

toto si neviem ani predsavit...podla mna normalne raz nahrat a nechat tak, pripadne to zdvojit a rozdelit 50% na 50% do kanalov a mas z toho tazke stereo...(som zvedavy, kto ma za toto zjebe  Bavím sa skvele)

Preboha, co si nevies ani predstavit? Zahrat dva krat po sebe to iste? Ved takto sa to predsa robi, castokrat nie ze dva krat po sebe to iste, ale kludne aj styrikrat.

To co je ze 50 a 50 do kanalov a mas tazke stereo? Ked to tam je proste raz, tak je to stale tazke mono :).
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #37 kedy: 04. Máj , 2010, 07:53:39 »

ano, do kanalov sa to da rozdelit, napr. cez delay (cize originalny signal prejde cez opozdenie, ktore sa nahra na inu stopu), ale odporuca sa nahrat to znovu, aby to neznelo prilis rovnako (nakolko drobne odchylky voci prvej nahravke/stope z toho vlastne robia stereo, ktore neznie prilis strojovo a umelo). Technici v studiach odporucaju nahravat znovu do druhej stopy a maju pravdu, aj podla mojich skusenosti je to tak lepsie, ako opakovat s opozdenim.
Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #38 kedy: 04. Máj , 2010, 07:59:15 »

vsak dobre dobre nic nic....ja nahravam prevazne len akustiku a co viem to sa nahrava vacsinou bud stereo cez 2 mikraky, alebo mono a obcas sa toto zdvojuje. a nahravat to iste dvakrat? mate na mysli napriklad aj nejake solo? lead by som pochopil ale nejake komplikovane solicko si neviem predstavit nahravat 2x 
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #39 kedy: 04. Máj , 2010, 08:10:43 »

vsak dobre dobre nic nic....ja nahravam prevazne len akustiku a co viem to sa nahrava vacsinou bud stereo cez 2 mikraky, alebo mono a obcas sa toto zdvojuje. a nahravat to iste dvakrat? mate na mysli napriklad aj nejake solo? lead by som pochopil ale nejake komplikovane solicko si neviem predstavit nahravat 2x 
nie, solo som nemyslel, to ma prave ze zmysel davat do sterea s nejakym jemnym echom, delayom, pripadne sa to zdvojenie nahrava len v zmysle tercii, na dofarbenie nejakej melodickejses casti sola. To som som napisal bolo mienene vo vztahu k sprievodnej gitare
Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #40 kedy: 04. Máj , 2010, 08:15:16 »

tak potom OK, tam sa tie odchylky stratia, chapem
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #41 kedy: 04. Máj , 2010, 08:23:35 »

tak potom OK, tam sa tie odchylky stratia, chapem
jasne,z e stratia...dokonca prave kvoli drobnym odchylkam sa to robi. Druha stopa sa moze o kusok potlacit, pripadne trochu "rozmazat" dostratena nejakymi efektami, moznosti su nekonecne:)
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #42 kedy: 04. Máj , 2010, 09:04:24 »

Preboha, co si nevies ani predstavit? Zahrat dva krat po sebe to iste? Ved takto sa to predsa robi, castokrat nie ze dva krat po sebe to iste, ale kludne aj styrikrat.

A načo? Možeš nahrávat do viacerych stop naraz.  Na zdravie! Možeš si stopu skopírovat .  Na zdravie!  A potom stopy dalej upravovat.
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #43 kedy: 04. Máj , 2010, 09:18:24 »

A načo? Možeš nahrávat do viacerych stop naraz.  Na zdravie! Možeš si stopu skopírovat .  Na zdravie!  A potom stopy dalej upravovat.

co ti pomoze ze nahras jeden part do cojaviem dvoch stop? je to stale ten isty part a z neho stereo nespravis. ako ked je gitarista rad ze to nahra aspon raz tak sa potom musi carovat a editovat aby vznikalo nejake pseudo vrstvenie, to je jasne.
Zaznamenané

o-yep sro
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #44 kedy: 04. Máj , 2010, 09:22:02 »

to je hovadina.. proste to musi clovek nahrat viackrat po sebe kvoli tomu ze ked hra nieco postupne za sebou tka nikdy to nezahra uplne presne na tisicinu milisekundy (nezamienat s ceskym myli se kundy)   a o to cele ide.. vytvara sa tym efekt tucneho zvuku.. ked niekto ponahrava aj 4 stopy len jedneho riffu tak to je uplne nieco ine jak ked nahram jedenkrat to iste do dvoch stop a rozhodim to
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 18 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.102 sekund, 23 otázok.