Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 00:50:40
Strán: 1 ... 391 392 [393] 394 395 ... 430 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Teoretizovanie o Gibsonoch  (Prečítané 914631 krát)
0 užívateľov a 11 Hostí prehliada túto tému.
crespi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 587

« Odpoveď #5880 kedy: 05. November , 2015, 13:58:09 »

vobec nic to neriesi.. clo je tak 3% z tej sumy navyse co platis.. to co je realne zasek do rozpoctu je nasa DPH jenbuta Žmurk a ta ostane..vacsie rozdiely nez clo ti spravi kludne kurzovy listok dnes a zajtra.. 

No dobre, povedzme, ze chcem kupit z US gitaru v hodnote trebars 2500 eur.

Kolko orientacne doplatim za vsetky srandy?
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5881 kedy: 05. November , 2015, 14:05:48 »

No dobre, povedzme, ze chcem kupit z US gitaru v hodnote trebars 2500 eur.

Kolko orientacne doplatim za vsetky srandy?

No podla spravnosti by si mal calovat cca 120 dolarov k tomu za shipping najmenej (USPS) alebo aj 400 (Fedex, UPS). A z celej tejto sumy vratane shippingu (co je uplne absurdne ze mas platit clo a DPH za sluzbu ?§!. ) este 19% DPH plus tusim 3,2 % clo.

Cize 2500 EUR je povedzme 2800 USD, plus 120 postovne najlacnejsie. A z 2920 22,2% percent si vyrataj a prirataj. :)

A este Ta okradne Paypal pri totalne nevyhodnom konverznom kurze aspon o 70 EUR.  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 05. November , 2015, 14:06:45 od proghopik » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
crespi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 587

« Odpoveď #5882 kedy: 05. November , 2015, 14:09:39 »

No podla spravnosti by si mal calovat cca 120 dolarov k tomu za shipping najmenej (USPS) alebo aj 400 (Fedex, UPS). A z celej tejto sumy vratane shippingu (co je uplne absurdne ze mas platit clo a DPH za sluzbu ?§!. ) este 19% DPH plus tusim 3,2 % clo.

Cize 2500 EUR je povedzme 2800 USD, plus 120 postovne najlacnejsie. A z 2920 22,2% percent si vyrataj a prirataj. :)

No kukol som si to este a nasiel som aj celkom uzitocny link: http://www.dutycalculator.com/

Cize orientacne gitara s cenovkou 2500 vychadza vseho vsudi + - 3250 eur.
Zaznamenané
PS1984
stály hosť
Príspevkov: 1039

...

« Odpoveď #5883 kedy: 05. November , 2015, 14:16:26 »

A este Ta okradne Paypal pri totalne nevyhodnom konverznom kurze aspon o 70 EUR.  Bavím sa skvele

pri tomto sa lepšie oplatí vychytiť nejakú lacnú letenku a ísť si kúpiť gitaru priamo do USA. Pri takmer rovnakej cene čo si napísal by pridanou hodnotou bol výlet.
Zaznamenané

Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5884 kedy: 05. November , 2015, 14:17:21 »

Minimalne, plus samozrejme este mozne natahovacky s colnikmi atd.

Skratka dnes sa to neoplati moc. Zalezi co hladas samozrejme, pokial starinu tak tu najdes za dobre kesene v klude aj v EU, len samozrejme inymi sposobmi ako Ebay a obchody.

Pokial nieco nove nacancane, tak to je v EU vacsi problem.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5885 kedy: 05. November , 2015, 14:18:11 »

pri tomto sa lepšie oplatí vychytiť nejakú lacnú letenku a ísť si kúpiť gitaru priamo do USA. Pri takmer rovnakej cene čo si napísal by pridanou hodnotou bol výlet.

A akoze ked s nou potom prides na Slovensko tak si myslis, ze colne konanie nebude? Bavím sa skvele
Zaznamenané

PS1984
stály hosť

...

« Odpoveď #5886 kedy: 05. November , 2015, 14:24:40 »

A akoze ked s nou potom prides na Slovensko tak si myslis, ze colne konanie nebude? Bavím sa skvele

a clí sa vždy a za každých okolností? myslím napr. tak, že keby ju mám ako príručnú batožinu, resp. poviem nejakú báchorku o tom, že mi ju daroval niekto.. alebo som úplne vedľa? Neviem No hanbím sa..
Zaznamenané

RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #5887 kedy: 05. November , 2015, 14:32:16 »

ze si este nikdy nepristal v Europe zo smeru USA  Žmurk Na zdravie!
« Posledná zmena: 05. November , 2015, 14:32:35 od RobG » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5888 kedy: 05. November , 2015, 14:34:23 »

keby ju mám ako príručnú batožinu, resp. poviem nejakú báchorku o tom, že mi ju daroval niekto.. alebo som úplne vedľa? Neviem No hanbím sa..

Ako prirucnu batozinu si ju musis zaregistrovat a uviest aj seriove cislo. Cize zobrat nejaku Jolanu a potom si doviest Gibsona za 10 litrov sa moc takto neda. Bavím sa skvele

S darom to tiez moc nejde, budes musiet mat darovaciu zmluvu.
Zaznamenané

PS1984
stály hosť

...

« Odpoveď #5889 kedy: 05. November , 2015, 14:35:33 »

ze si este nikdy nepristal v Europe zo smeru USA  Žmurk Na zdravie!

do europy z USA ešte nie... známy mi priniesol len set snímačov a tie neclil. neviem, nevyznám sa, pýtam sa. dúfam, že sa niečo dozviem
Zaznamenané

RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #5890 kedy: 05. November , 2015, 14:48:31 »

boli lepsie casy..dnes uz nie su blbi..rozoznaju gibson custom od squieru ;-)
Zaznamenané
bodom
pravidelný návštevník
Príspevkov: 386

« Odpoveď #5891 kedy: 05. November , 2015, 14:53:30 »

Ja som teraz cestoval z USA->london->ba v príručnej telo a v normálnej krk a nikoho som nezaujimal
Zaznamenané

Zomrieš na lavičke, k...t
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5892 kedy: 05. November , 2015, 14:54:21 »

Ja som teraz cestoval z USA->london->ba v príručnej telo a v normálnej krk a nikoho som nezaujimal

Mozes mat stastie a nemusis, to je tak vzdy. :)
Zaznamenané

PS1984
stály hosť

...

« Odpoveď #5893 kedy: 05. November , 2015, 14:56:00 »

boli lepsie casy..dnes uz nie su blbi..rozoznaju gibson custom od squieru ;-)

to verím. ale prekvapilo ma, že by nezožrali to, že je to dar. nap. frajerka má v Ohiu v Clevelande rodinu. bola tam prvý krát v živote na dva mesiace a jej rodina tam býva od 90tych rokov. Žijú si tam celkom slušne čo sa týka financí. Viem si predstaviť, že takto niekto môže ísť pozrieť svoju rodinu a "strýko z ameriky" mu kúpi nejaký genuie USA strat. a to mu k tomu má dať aj darovaciu zmluvu, aby neplatil clo?
Zaznamenané

killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #5894 kedy: 05. November , 2015, 14:59:20 »

Moja draha tak bola v L.A...chcela kupit basu, no shipping vychadzal tolko ze sa jej oplatilo booknut letenku a urobit si vylet :-)
Zaznamenané

Captain SEXXX !!
Strán: 1 ... 391 392 [393] 394 395 ... 430 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.106 sekund, 22 otázok.