Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 18:48:33
Strán: 1 ... 280 281 [282] 283 284 ... 430 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Teoretizovanie o Gibsonoch  (Prečítané 915081 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4215 kedy: 04. Máj , 2013, 18:44:55 »

Progi niekedy by si sme sa uz mohli stretnut s nejakym starym dobrym Gibsonom Custom LP nech viem ci sa mam po takej gitare niekedy poobzerat, alebo skoncim definitivne u Fender stratu.  Na zdravie!

No neviem, Ty si bluesovy hrac, tie 70s Les Pauly su skor na rockove az hardrockove veci vhodne. A co Ti nesedi ani R8?
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Stano
stály hosť
Príspevkov: 833

Daj tónu dušu !!!

« Odpoveď #4216 kedy: 05. Máj , 2013, 07:34:13 »

No neviem, Ty si bluesovy hrac, tie 70s Les Pauly su skor na rockove az hardrockove veci vhodne. A co Ti nesedi ani R8?

Vsetko mi sedi akurat chcem zistit ci mi z nejakeho dovodu bude vyhovovat vintage Gibson LP Custom. Ak ano tak si ho niekedy kupim ale ak nie tak viem ze sa po takych gitarach nemusim obzerat.  Na zdravie!
Zaznamenané

Sivcak 56 stratocaster, Keller 70 custom ash strat, Klema SJ200, HOT Amps, JT-Amps Screamer 808
kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #4217 kedy: 05. Máj , 2013, 12:20:13 »

Mam rad tento zvuk 70s LP s fender kombami.

Zaznamenané
tibor7
stály hosť
Príspevkov: 962

« Odpoveď #4218 kedy: 05. Máj , 2013, 12:41:50 »

Súhlasím, super - tu je to tiež:        - sólo od 4:00
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4219 kedy: 05. Máj , 2013, 12:44:02 »

Pekny zvuk a dost nadpriemerne znejuca 76ka inak, vacsina nezneje takto drevene.
« Posledná zmena: 05. Máj , 2013, 14:09:13 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Stano
stály hosť

Daj tónu dušu !!!

« Odpoveď #4220 kedy: 05. Máj , 2013, 13:20:25 »

Zaujimavy zvuk, hlavne sa mi paci americky zvuk - Fender amps. Inak je tam aj video s inymi snimacmi a pre mna su dost zaujimave aj na tomto PRSku z Korei
Zaznamenané

Sivcak 56 stratocaster, Keller 70 custom ash strat, Klema SJ200, HOT Amps, JT-Amps Screamer 808
Juraj_T
pravidelný návštevník
Príspevkov: 623

« Odpoveď #4221 kedy: 05. Máj , 2013, 15:58:26 »

vcera som bol s kamaratom v klangfarbe, zobral som so sebou svoj silverburst les paul custom. Chlapci nas nechali 2 hodiny v custom shop miestnosti stylom - berte si co chcete, len davajte pozor. Les paul customy co tam boli hrali vyrazne horsie ako ten moj - ale vsetko to boli tie bezne customy s dierami, kratkym spojom atd. Niektore boli dokonca tazsie, na margo toho ze norlin gitary su vraj prilis tazke
Pri standardoch,  R7 - R0 custom shopy neboli velmi konzitentne, niektore hrali super, niektore tak fadne.  R9 hrali vsetky velmi dobre, R7 a R8 mozno iba 2 gitary boli fakt fajn a ani tie sa nechytali na R9, ostatne mi pripadali velmi obycajne, nudne.
Doteraz som bol v tom ze rozdiel medzi R8 a R9 je len v tom tope, ale su to velmi rozdielne hrajuce gitary tak neviem no.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4222 kedy: 05. Máj , 2013, 16:01:22 »

vcera som bol s kamaratom v klangfarbe, zobral som so sebou svoj silverburst les paul custom. Chlapci nas nechali 2 hodiny v custom shop miestnosti stylom - berte si co chcete, len davajte pozor. Les paul customy co tam boli hrali vyrazne horsie ako ten moj - ale vsetko to boli tie bezne customy s dierami, kratkym spojom atd. Niektore boli dokonca tazsie, na margo toho ze norlin gitary su vraj prilis tazke

Tiez moje skusenosti.

Pri standardoch,  R7 - R0 custom shopy neboli velmi konzitentne, niektore hrali super, niektore tak fadne.  R9 hrali vsetky velmi dobre, R7 a R8 mozno iba 2 gitary boli fakt fajn a ani tie sa nechytali na R9, ostatne mi pripadali velmi obycajne, nudne.
Doteraz som bol v tom ze rozdiel medzi R8 a R9 je len v tom tope, ale su to velmi rozdielne hrajuce gitary tak neviem no.

Tie rozdiely R8 a R9 boli podla mna skor nahoda. To kolisanie kus od kusu je bohuzial u Gibsona pomerne typicke stale...
Zaznamenané

Juraj_T
pravidelný návštevník

« Odpoveď #4223 kedy: 05. Máj , 2013, 16:11:10 »

tak presli sme aj vsetky CS telecastre co tam boli a tiez to bolo take, ze nocaster co tam bol tak ten bol uplne super. Potom zvysok take obycajne gitary, jeden telecaster s palisandrovym hmatnikom bol este zaujimavy. A potom tam maju telecaster deluxe 72 a to bola vyslovene zle hrajuca gitara. Takze ani pri tom fendri to nie je uplne ze kazda CS gitara je popici
Zaznamenané
Juraj_T
pravidelný návštevník

« Odpoveď #4224 kedy: 05. Máj , 2013, 16:12:37 »

a vlastne jedine konzitentne gitary co tam maju tak to bolo PRS, len to mne osobne nepasuje charakterom do ziadnej hudby, ale verim ze na tie moderne veci to musi byt super. Pohodlne perfektne spracovane gitary. Kazda jedna hrala cca rovnako a velmi vyrovnane a pekne
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4225 kedy: 05. Máj , 2013, 16:14:59 »

a vlastne jedine konzitentne gitary co tam maju tak to bolo PRS, len to mne osobne nepasuje charakterom do ziadnej hudby, ale verim ze na tie moderne veci to musi byt super. Pohodlne perfektne spracovane gitary. Kazda jedna hrala cca rovnako a velmi vyrovnane a pekne

Ja tiez tu znacku nemusim, ale to je o nich vseobecne zname, ze su konzistentne. Zaujimave, cim to je...
Zaznamenané

RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #4226 kedy: 05. Máj , 2013, 16:44:31 »

Presne tento feeling teraz mám zo starým 79 Stratocasterom. Vyfajčil CUSTOM SHOP 56 čo stojí 3 litre. Tá gitara hrá oproti starému drevu ako z bakelitu anebol to vôbec nejaký blbý kus ani blbý hráč ho nemá  ha ha ha hneď ho chcel meniť...už sa teším na 73 CUSTOM čo mi tuná Progáč vybavil... Na zdravie!
Zaznamenané
Stano
stály hosť

Daj tónu dušu !!!

« Odpoveď #4227 kedy: 05. Máj , 2013, 20:33:08 »

Pri standardoch,  R7 - R0 custom shopy neboli velmi konzitentne, niektore hrali super, niektore tak fadne.  R9 hrali vsetky velmi dobre, R7 a R8 mozno iba 2 gitary boli fakt fajn a ani tie sa nechytali na R9, ostatne mi pripadali velmi obycajne, nudne.

Tak ja som tam bol ties pred par dnami ale skusal som ako inak hlavne straty. Hral som ale aj na Gibson LP a ties ma viacej zaujal 59 z 2013 roku. Bol dravejsi a zivsi. Ale po tych stratoch to stale bolo take bez dynamiky. Proste Fender mi sedi viacej. A uz minimalne tu sa s par clenmi tohoto fora nikdy nezhodneme.  Bavím sa skvele

Inak co sa tyka stratov moja skusenost je taka ze aj ked som sa sustredil na modely od 59 do 65 s palisandrovim hmatnikom bolo zaujimave ze napr 59 strat s fat 50 snimacmi a 60 strat ktory mal tie iste snimace zneli pri rovnakom zlozeni driev a rovnakom ampe dost rozdielne. Ale netvrdil by som ze jeden bol horsi a druhy lepsi. Kazdy hral svojsky a kazdy mal svoje kvality a to si myslim ze je u vsetkych gitar tejto kvalitativnej a cenovej skupiny takto. Proste niekomu sa paci ostrejsi zvuk, niekomu zase jemnejsi a niekto vobec nemusi Fender a zase naopak. Keby som si mal vybrat len jednu gitaru z celeho sveta tak ani ten najlepsi Gibson si oproti stratu urcite nevyberiem. Je to o preferenciach konkretneho hraca a jeho predstavy o super zvuku.

Mne najviacej na pocudovanie sedel 60 strat s noisless snimacmi a EC aktivnou elektronikov. To som ani netusil ze taketo straty robia v Custom Shope. A este jeden 65 strat s jasenovim havy relic telom, ten bol pre mna asi najlepsi, akurat stal cca 3500eur. Straty s javorovym hmatnikom mi moc nesedia a to urcite zase niekolko clenov len tohoto fora ma na to iny nazor. Aj napriek tomu mam aj straty s javorovym hmatnikom.

Co sa tyka PRS moja skusenost je taka, ze aj SE model po vymene snimacov hral velmi dobre a zase drahy McCarty model s celopalisandovym krkom mi nesedel - zdal sa mi malo dynamicky a taky sterilny. Naproti tomu ten 24 standard v nitrolaku co som mal, hral podla mna uzasne a velmi dynamicky. Ale zase si myslim ze kazda ta gitara je uzasna, akurat je to uz o osobnych preferenciach. Ved kadzy triezvo uvazujuci clovek predsa vie ze najlepsia gitara na svete neexzistuje. Exzistuje len priemerny a nadpriemerny-uzasny gitarista ktory zahra aj na squier gitare za 300e tak ze kazdemu padne sanka dolu. Ked ma ale este aj super nastroj (hociktory z custom shopu) tak to bude o to lepsie.

Je to ale len moj nazor po vyskusani vseliakych a pomerne vela drahych a lacnych gitar/zosilovacov a rokoch overovania si bajok a reality.

Mne osobne najlepsie sedi Fender strat 60 model a Fender zosik - blackface.  Na zdravie!
« Posledná zmena: 05. Máj , 2013, 20:41:44 od Stano » Zaznamenané

RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #4228 kedy: 05. Máj , 2013, 22:02:13 »

tu ani nebola polemika o najlepšom nástroji ale o poznatku Jura T, že jeho 70tkový silverburst hrá lepšie, než moderná produkcia CS. Ja mám s Gibsonom obdobnú skúsenosť, tie staršie gitary proste hrajú lepšie, muzikálnejšie, je to hra o slovách...podobne je na tom Fender. Páči sa mi henryho custom shop strat, lenže už na ňom asi 5x menil pražce a zodral lak na holé drevo, kým sa tá gitara rozohrala..a súhlasím, že na Fokus Strate s dobrou elektrikou spraví gitarista čo má kapelu, vie hrať a reálne viac muziky, než gitarista s custom shopmi a boutique Ampami bez muziky, bez kapely... Na zdravie! Na zdravie!
Zaznamenané
Juraj_T
pravidelný návštevník

« Odpoveď #4229 kedy: 05. Máj , 2013, 22:14:47 »

tak si myslim ze treba rozlisovat medzi tym ako gitara hra pre gitaristu a ako hra v kontexte kapely. Tie drahe gitary su pre vacsinu ludi uplna zbytocnost, to nikto nikdy nerozozna ked sa na to hra v kapele / z nahravky. Na druhej strane aj ja ako mizerny gitarista dokazem zobrat 2 gitary, par sekund na tom pohrat a pocujem ktora je lepsia. A to nie je subjektivna zalezitost, ked ma niekto kusok vytrenovany sluch tak hned vie rozlisit co hra plocho a co hra zvukovo bohato. A taka super gitara je potom velmi inspirativna, to je cele
Zaznamenané
Strán: 1 ... 280 281 [282] 283 284 ... 430 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.116 sekund, 23 otázok.