Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 16:26:05
Strán: 1 ... 281 282 [283] 284 285 ... 430 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Teoretizovanie o Gibsonoch  (Prečítané 915055 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #4230 kedy: 05. Máj , 2013, 22:35:03 »

Presne tak. Ja som inak nikdy dosť dobre nepochopil, keď môžem mať vyhratý Les Paul, prečo by som si mal kupovať nejaký custom shop...podobne Strat...mal som 94 Strakáč, prvú naozajstnú gitaru a asi do roku 2002 plnila všetky moje priania až kým mi nechýbali money na poslednú splátku bytu...potom zaznela na Letenskej pláni v songu o bielych teniskách a nikto neriešil, že tam nebol custom shop...dnes ju má chalan z bývalých Love for money a nedá ju za nič...chcel som ju z nostalgie, nechce počuť  Smútim ....ale ako relax a vášeň je striedanie gitár super, no na prvom kšefte kde zvukár povie, nezdržuj s tým a dám korekcie na stred je po custom shop zvuku...ale na druhej strane pocit z hry zostáva  ha ha ha Na zdravie!
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4231 kedy: 05. Máj , 2013, 23:38:20 »

Nehante tie Custom Shop Gibsony tolko, fakt dnes robia co mozu (aj sa z toho patricne snazia vytlct prachy). :) Mnohe z nich su super a napriklad R8 2011 rocnik bol najlepsie znejuci LP Standard aky som mal cest. Dovolim si tvrdit, ze dnesna produkcia Custom Shopu je to najlepsie v priemere co Gibson robi od roku 1969 pripadne 1985. Minimalne co sa tyka opracovania a vizualnej stranky. Plus mnohe (nie vsetky) tie gitary vedia celkom slusne napodobnit originaly z 50tych rokov, najma po vymene snimacov.

Lespooly zo 70tych rokov su uplne ina kapitola, hraju inak, bol aj zamer aby hrali inak a hlavne tie gitary nahrali nespocetne mozstvo rockovej hudby. Pozor - rockovej, jazzrockovej, progrockovej a hardrockovej. Proste v 70tych rokoch tie gitary zapadli a vela z nich ma v sebe citelne nieco z tej ery, jednak pocitovo a aj zvukovo. Mali kopu odlisnosti od povodnych 50s kusov, preto ich vela najma bluesovych puristov a tradicionalistov nemalo rado a zavrhovalo (dodnes sa to nejako uchovalo ako kvazi Norlin stigma). Uchytili sa v novych zanroch a uspokojili rastuci dopyt po Gibsonoch, ked prave masovo rastla popularita rockovej hudby (uz nie bluesovej) a tomu sa prispobila aj vyroba. Nebyt Norlin ery, tak Gibson by uz dnes asi ani neexistoval, kedze prave 70te roky boli synonymom Gibsonov a najma Les Paul Customov a to najma vtedy novych kusov. Cize nema vyznam porovnavat dnesnu Custom Shop produkciu a 70s Gibsony, dnesny Gibson sa od Gibsonu v 70tych rokoch takmer distancuje. Pritom hadam najviac klasickej rockovej az 80 metalovej muziky bolo nahratej prave na 70s alebo early 80s Gibsonoch - paradox.  :)
« Posledná zmena: 05. Máj , 2013, 23:48:31 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #4232 kedy: 06. Máj , 2013, 00:02:43 »

Mam rad tento zvuk 70s LP s fender kombami.

toto je presne ten moj rocnik co som mal, aj s tymi snimacmi a zvuk ozaj sedi  Som frajer
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4233 kedy: 06. Máj , 2013, 00:09:21 »

Inak ziaden Custom Shop nezahra takto

alebo aj takto 

Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #4234 kedy: 06. Máj , 2013, 00:13:49 »

ked Norliny, tak toto je 78 Custom s DiMarzio Dual Sound, dnes ma tu gitaru uz cele veky Peci U.

Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4235 kedy: 06. Máj , 2013, 00:18:26 »

ked Norliny, tak toto je 78 Custom s DiMarzio Dual Sound, dnes ma tu gitaru uz cele veky Peci U.

Co tento?
 :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #4236 kedy: 06. Máj , 2013, 00:21:04 »

tam mam vyraznu pochybnost, co je to za gitaru a ci to nebola (a dodnes nie je) len taka do telky... lebo nikdy som u jeho nahravok nemal pocit, ze by to znelo nejak extra zaujimavo
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4237 kedy: 06. Máj , 2013, 00:23:19 »

tam mam vyraznu pochybnost, co je to za gitaru a ci to nebola (a dodnes nie je) len taka do telky... lebo nikdy som u jeho nahravok nemal pocit, ze by to znelo nejak extra zaujimavo

Mne to celkom pride ako uplne klasicky dobovy LP zvuk s neskorsimi Marshall JCM800.
Zaznamenané

Mlha
pravidelný návštevník
Príspevkov: 169

« Odpoveď #4238 kedy: 06. Máj , 2013, 02:14:22 »

Na druhej strane aj ja ako mizerny gitarista dokazem zobrat 2 gitary, par sekund na tom pohrat a pocujem ktora je lepsia. A to nie je subjektivna zalezitost, ked ma niekto kusok vytrenovany sluch tak hned vie rozlisit co hra plocho a co hra zvukovo bohato.
:) Z relatívne dlhodobého sledovania gitarových fór som nadobudol pocit, že takýto názor bol vždy zatracovaný, aj keď som ho vyznával aj vtedy, aj dnes. Zdá sa, že tentokrát bol prijatý bez väčších problémov  Na zdravie!
Zaznamenané

Rock it!
Stano
stály hosť
Príspevkov: 833

Daj tónu dušu !!!

« Odpoveď #4239 kedy: 06. Máj , 2013, 06:22:28 »

tu ani nebola polemika o najlepšom nástroji ale o poznatku Jura T, že jeho 70tkový silverburst hrá lepšie, než moderná produkcia CS. Ja mám s Gibsonom obdobnú skúsenosť, tie staršie gitary proste hrajú lepšie, muzikálnejšie, je to hra o slovách...podobne je na tom Fender. Páči sa mi henryho custom shop strat, lenže už na ňom asi 5x menil pražce a zodral lak na holé drevo, kým sa tá gitara rozohrala..a súhlasím, že na Fokus Strate s dobrou elektrikou spraví gitarista čo má kapelu, vie hrať a reálne viac muziky, než gitarista s custom shopmi a boutique Ampami bez muziky, bez kapely... Na zdravie! Na zdravie!

Vsak presne o tom som sa snazil rozpravat ze to povestne "hra lepsie" je dost subjektivna vec. Proste ortodoxny zarity Gibsonak asi tasko povie na Fender strat ze hra lepsie, ako jeho Gibson a naopak. Pritom vsetci vieme ze dobre hra aj Gibson aj Fender.  Na zdravie!

Ale aj tak je najdolezitejsi muzikant - gitarista ako hrac. Ten tvori zvuk, piesen, naladu, melodiu, atd. Nastroj je len jeho vyrobny prostriedok a ten moze menit kolko chce a ako chce, ale jeho hra bude vzdy len jeho jedinecna zalezitost. To je podla mna to na co by sa mal kazdy sustredit. Je to sice podstatne tazsie zahrat dobre a tak aby som nabudil aj zaspavajuceho a unudeneho posluchaca, ako kupa druhej sebelepsej gitary, lebo na kupu takych gitar potrebujem len peniaze a na poctivu dobru hru potrebujem roky poctivej driny, a to uz podla mna kazdemu nevonia. Sak ale to je len moj nazor.  Na zdravie!
« Posledná zmena: 06. Máj , 2013, 06:24:55 od Stano » Zaznamenané

Sivcak 56 stratocaster, Keller 70 custom ash strat, Klema SJ200, HOT Amps, JT-Amps Screamer 808
Stano
stály hosť
Príspevkov: 833

Daj tónu dušu !!!

« Odpoveď #4240 kedy: 06. Máj , 2013, 06:30:32 »

Citácia: Juraj_T
Na druhej strane aj ja ako mizerny gitarista dokazem zobrat 2 gitary, par sekund na tom pohrat a pocujem ktora je lepsia. A to nie je subjektivna zalezitost, ked ma niekto kusok vytrenovany sluch tak hned vie rozlisit co hra plocho a co hra zvukovo bohato.

:) Z relatívne dlhodobého sledovania gitarových fór som nadobudol pocit, že takýto názor bol vždy zatracovaný, aj keď som ho vyznával aj vtedy, aj dnes. Zdá sa, že tentokrát bol prijatý bez väčších problémov  Na zdravie!

Zaujimave ze ja si skor vsimnem pomerne rychlo, ci ten gitarista vie alebo nevie hrat. A dost mi vadi ked nevie hrat a hra dlho.  Bavím sa skvele Na zdravie!
« Posledná zmena: 06. Máj , 2013, 06:32:03 od Stano » Zaznamenané

Sivcak 56 stratocaster, Keller 70 custom ash strat, Klema SJ200, HOT Amps, JT-Amps Screamer 808
RobG
inventár podniku

« Odpoveď #4241 kedy: 06. Máj , 2013, 08:42:49 »

Progi, Randy mal 73ku ?  Na zdravie!
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #4242 kedy: 06. Máj , 2013, 08:48:40 »

nechcem sa porovnavat, ale toto som nahral ja pred x rokmi so 73 customom a fralin pafkami

tie gitary hraju velmi podobne.. ktovie kde ta gitara skoncila.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
RobG
inventár podniku

« Odpoveď #4243 kedy: 06. Máj , 2013, 09:08:22 »

+- ten istý zvuk ako Randy  Na zdravie!
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4244 kedy: 06. Máj , 2013, 09:41:36 »

Progi, Randy mal 73ku ?  Na zdravie!

Udajne 74ku, vtedy az zacali robit biele Customy.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 281 282 [283] 284 285 ... 430 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.118 sekund, 23 otázok.