co je prekvapenie, tak Goldtop 57 hra vyrazne inac, ako Standard 58 / 59 / 60. kde tam bol vyrobny rozdiel ? vsat by to mali byt cca totozne gitary, aj snimace, aj vsetko ...
57 PAFka su udajne slabsie vystupom a mali by byt menej agresivne. Co sa tu uplne nepotvrdzuje.
druhe prekvapenie je, ze jak boli T-topy na 70-tkach slabe, potom to v porovnavani vyzera, ze jak nahovno tie gitary hraju. zaujimave by bolo, keby sa dorovnali gainy, ako by to potom v porovnani vyzeralo. ak ked je jasne, ze by to bolo dost komplikovane a mnohymi napadane ze "neobjektivitu".
Toto som si aj ja inak x krat vsimol, ze T-Topy cca v roku 71/72 vystupom zoslabli a stali sa vyskovejsimi a ostrejsimi (zeby to spolu suviselo)? Lebo prisaham, ze vsetky Customy 69-71 co som mal alebo skusal maju viac stredov a viac tahaju ako 72 a neskorsie. Takisto teraz v tom porovnani u 67 a 73 335 to bolo velmi evidentne. Tie late 60s snimace su prekvapivo odlisne ako post 71, pocut to dost aj v tejto ukazke, si porovnaj o kolko silnejsie hraju 69 Customy (su to obe 69, zle to typek datoval).
dalsie prekvapenie, ze napriek legendam a cenovym rozdielom, 76 Custom nehral nijak zasadne inac, ako 73 / 74, v podstate to bolo o tom istom, napriek javorovemu krku.
Ano, tu je inak ten 73 Standard nejaky divny, ma podla mna nejaky problem so snimacom alebo elektronikou, hra strasne tenucko a slabo. 76 Custom tu je inak prekvapivo dobry, moje 77 a najma 79 co som mal hrali teda o dost horsie (toto este asi bude Kalamazoo model, mozno stale s niektorymi early 70s specs a nie Nashville, ktore isli dost dolu vodou postupne).
a je fakt k neuvereniu, o kolko tlstejsie hrali 58 / 59 / 60 Bursty
Tlstejsie a zaroven dynamicky a citatelne, to je idealna kombinacia.