... z inej temy:
...
Gibson zaciatkom 80-tych rokov vyrabal nejake modely aj z orechu, napriklad The Paul byvaval z orecha (nie vsetky verzie, robili ten model aj z mahagonu)....
Gibson THE Paul 1979, SG, Firebrand..boli orechove gitary. Vsetky hrali horsie ako magagonovy Les Paul. Pacil sa mi pocit z toho dreva, je to ako kamen, zvukovo take no kadejake pod dekou
Firebrand boli mahagonove a fajn znejuce. Ako pises, tie orechove The Paul su take nijake a dost huhlaky.
fakt ze uplnou nahodou som bol vcera u kamosa, ze si kupil nejaky Gibson. kukam 70tkovy kofor a vybral odtial The Paul v luxusnom nehranom stave. kamos ale ze to nie je The Paul, ale Firebrand - to bolo napisane aj na zvonceku. vsetko nachlp jak The Paul, ale celomahagonove telo, z troch rozne sirokych kusov zlepene, trojkusovy norlinacky mahagonovy krk, klasicky kazdy kus inac siroky, volute, siroka hlava so zvlastne prerdlzenymi rohmi, ako takymi usami, Schaller HW. a ebenovy hmatnik s gulickou aj na prvej polohe. logo na hlave akoby vypalene do dreva.
inac velmi pekne spravena gitara, pohodlna, povodne nizucke prazce, neuveritelny sustain. fakt zaujimavy nastroj za doslova par susnov...
som si googlil co to je to Firebrand. aspon podla obrazkov co som vygooglil, tak to Firebrand je len akoby taka zvlastna edicia, pod ktorou vyrabali aj SG, aj The Paul, aj este nejake dalsie cuda. teda aspon tak tomu chapem (?). nasiel som aj take fotky, ze tam bol na tom zvonceku napisane Firebrand - The Paul Deluxe