Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
27. November , 2024, 14:39:44
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Nahrávame bicie - rady, tipy...  (Prečítané 5701 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
Dejvo
Hosť
« kedy: 25. Marec , 2009, 09:59:45 »

Dufam, ze tu nezakladam duplicitnu temu, ale myslim, ze nie.

Chcem sa opytat ludi co maju sksuenosti...hlavne nasledovne.

Je ziaduce prehnat aj bicie stopy cez lampovy preamp ? Mam ART TUBE MP Studio V3, na nastroje a spevy to pouzivam, ale na bicie nie. Mam nahrate stopy bicih a chcel by som to cez to prehnat, teda ak to ma zmysel/nejaky pocutelny posun...

Dakujem.
Zaznamenané
Dejvo
Hosť
« Odpoveď #1 kedy: 25. Marec , 2009, 10:07:52 »

Kym mi dosiel ten preamp, tak som pouzival Antares Tube, ale to som daval na bicie v FL Studiu...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #2 kedy: 25. Marec , 2009, 10:34:15 »

ak vies dobre sejmut a vymixovat bicie, nejake prehananie lampovym cimsi moze azda cosi pozitivne priniest... ja bicie az tak dobre sejmut a zmixnut neviem, takze prehananie lampovym cimsi povazujem vo svojej situacii za zbytocnu operaciu navyse.

respektive... podla mojho nazoru si mal to lampove cosi pouzit uz pri nabere. dodatocna DA/AD vs. prinos toho lampoveho cohosi je uz na Tvojom zvazeni (napriklad ake mas prevodniky, ci nejake lepsie alebo uplne consumer, atd...)
« Posledná zmena: 25. Marec , 2009, 10:36:53 od rastis » Zaznamenané
Dejvo
Hosť
« Odpoveď #3 kedy: 25. Marec , 2009, 11:20:20 »

ak vies dobre sejmut a vymixovat bicie, nejake prehananie lampovym cimsi moze azda cosi pozitivne priniest... ja bicie az tak dobre sejmut a zmixnut neviem, takze prehananie lampovym cimsi povazujem vo svojej situacii za zbytocnu operaciu navyse.

respektive... podla mojho nazoru si mal to lampove cosi pouzit uz pri nabere. dodatocna DA/AD vs. prinos toho lampoveho cohosi je uz na Tvojom zvazeni (napriklad ake mas prevodniky, ci nejake lepsie alebo uplne consumer, atd...)

No sak prave, osobne si myslim, ze ich nejak moc dobre neviem sejmut, ale tak zasa zle to nie je. Myslel som skor, ci by to pomohlo dodat bicim taky "objem", vies...

Je teda rozumnejsie pouzit lamp.pream uz pri snimani bicich ? Chcem dodoat tomu taky zivocisnejsi zvuk, objem... 
Ako kartu pouzivam Fast Track Pro od M-Audia.

Alebo este otazka inak polozena, radsej naberat s kompesorom, alebo az dodatocne ?
Dik za rady.
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #4 kedy: 25. Marec , 2009, 11:31:21 »

Dejvo a ty nahravas bicie nazivo Huh!
Zaznamenané
jaywalker
miestny štamgast
Príspevkov: 1531

« Odpoveď #5 kedy: 25. Marec , 2009, 11:46:52 »

Asi najvacii problem co s ktorym som stretol na slovensku je to ze ani jeden zvukar nevie robit paralel/motown/sidechain compression. Skus to a uvidis aky su rozdiely, uz nebudes mat ten 'slovensky demo sound', a nemusis sa susdredit az tak na tube preampy vsade.
Zaznamenané

Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #6 kedy: 25. Marec , 2009, 11:49:40 »

Asi najvacii problem co s ktorym som stretol na slovensku je to ze ani jeden zvukar nevie robit paralel/motown/sidechain compression. Skus to a uvidis aky su rozdiely, uz nebudes mat ten 'slovensky demo sound', a nemusis sa susdredit az tak na tube preampy vsade.

to sa mi nechce verit ze nevedia.  to je uplne zakladna vec a nic zlozite.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
jaywalker
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 25. Marec , 2009, 11:57:53 »

Viem, ale dost casto sa bojia to robit lebo to nepoznaju (starsie zvukary myslim), multiband compressor je ovela lepsie ako EQ alebo series compression. Problem sa stava potom ze to musis pouzivat vsade potom lebo vsetko sa strati oproti drumsami! :)
Zaznamenané

Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #8 kedy: 25. Marec , 2009, 12:06:58 »

Viem, ale dost casto sa bojia to robit lebo to nepoznaju (starsie zvukary myslim), multiband compressor je ovela lepsie ako EQ alebo series compression. Problem sa stava potom ze to musis pouzivat vsade potom lebo vsetko sa strati oproti drumsami! :)

tak parallel, LA kompresia je uplne nieco ine ako sidechain ale keby im to niekto ukazal uz by to vedel kazdy lebo princip je uplne lahky. staci aspon basu s kopakom a uz to zneje ok.  ale slovensky "demo" sound je znamy pojem :) 
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #9 kedy: 25. Marec , 2009, 12:09:36 »

Asi najvacii problem co s ktorym som stretol na slovensku je to ze ani jeden zvukar nevie robit paralel/motown/sidechain compression.

Mohol by si to v tejto téme trochu viac opísať.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 25. Marec , 2009, 12:11:01 »

...
Alebo este otazka inak polozena, radsej naberat s kompesorom, alebo az dodatocne ?
Dik za rady.

ak mas fakt dobry HW kompresor a skusenosti, mozes si trufnut pouzit kompresor uz pri nabere. pokial mas nejkay bezny obyc. kompresor, nevidim ziadnu vyhodu pouzit ho uz pri nahravani...
Zaznamenané
jaywalker
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 25. Marec , 2009, 12:13:28 »

tak parallel, LA kompresia je uplne nieco ine ako sidechain ale keby im to niekto ukazal uz by to vedel kazdy lebo princip je uplne lahky. staci aspon basu s kopakom a uz to zneje ok.  ale slovensky "demo" sound je znamy pojem :) 

Prensne tak. pouzivam to uz 20 rokov, neexistuje ze by som nahraval bicie bez compressed to fuck motown paralel.
 Pouzivam to aj na ambient mics na combo/amp ked nahravam delay a reverb cez aparat tiez, nadherny zvuk, velmy U2.
Zaznamenané

Dejvo
Hosť
« Odpoveď #12 kedy: 25. Marec , 2009, 13:21:26 »

Dejvo a ty nahravas bicie nazivo Huh!

No nahrali sme v skusobni nieco, take pokusy, uvidime ako to pojde...  Zdravíčko
Zaznamenané
Dejvo
Hosť
« Odpoveď #13 kedy: 25. Marec , 2009, 13:23:29 »

ak mas fakt dobry HW kompresor a skusenosti, mozes si trufnut pouzit kompresor uz pri nabere. pokial mas nejkay bezny obyc. kompresor, nevidim ziadnu vyhodu pouzit ho uz pri nahravani...

No jo, uvidim. Buduci tyzden si poziciavam JoeMeek Compresor tak to chcem vyskusat. Len nebudem mat vela casu s tym laborovat, budem to mat len na dva dni...

Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #14 kedy: 25. Marec , 2009, 13:25:06 »

No jo, uvidim. Buduci tyzden si poziciavam JoeMeek Compresor tak to chcem vyskusat. Len nebudem mat vela casu s tym laborovat, budem to mat len na dva dni...

hlavne treba mat v hlave jasny plan - co chcem s tym kompresorom presne dosiahnut, ake mam moznosti a potom sa Ti samo ujasni, ci a ako ho pouzijes.
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.043 sekund, 23 otázok.