Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
22. November , 2024, 16:48:21
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 8 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: 2.4.2009 collegium musicum banska bystrica  (Prečítané 18505 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #30 kedy: 09. Apríl , 2009, 14:44:58 »

len ci si nemal velke ocakavania... nikto predsa od Marianka necaka, ze bude hrat tak, ako je to na platniach z pred 30 rokov. ja sa na ten koncert tesim, presne viem, ako to bude vyzerat a vobec mi to nevadi :) keby tam mal hrat miesto Mariana bars aj Emerson, celkom urcite by som sa na taky koncert vykaslal.
Zaznamenané
bara
pravidelný návštevník
Príspevkov: 417

« Odpoveď #31 kedy: 09. Apríl , 2009, 15:00:16 »

stavalo sa ze valihorovi usiel az o jednu dobu, alebo nastupil do doprovodu uplne vedla...

lenže on si to môže dovoliť, prečo by sa mal prispôsobovať kapele? asi to chcel urýchliť  :) všetci hudobníci, ktorí s ním hrávajú, vedia, že si ide po svojom, a itak s ním chcú hrať. tak si mal Valihora o tú jednu dobu švihnúť.  Bavím sa skvele
Zaznamenané
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #32 kedy: 09. Apríl , 2009, 15:06:59 »

bol som tiez ... ja to vidim trochu  inak - griglak bol uplne mimo kapelu (hlavne) modernym zvukom a rychlymi onaniami ktore do collegia nesedeli ani za hovno . zato ked som zavrel oci a mal dajaku pasaz varga + freso bol som o 30 rokov spet . dokonale to bolo .

varga mal hammondy ako uz bolo pisane spolu s leslie boxom co bola supa a hiwatt fresov nemal chybu ked sa do toho poriadne oprel tak som sa siel posrat . total zvuk

valihora makal
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #33 kedy: 09. Apríl , 2009, 15:09:50 »

co zhruba hrali ?
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #34 kedy: 09. Apríl , 2009, 15:11:18 »

na zaciatok dali nejake covery od metallicy na ktorych sa ako mladi trasheri zohravali a potom to trocha zvolnili a hrali len standardny big beat..
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #35 kedy: 09. Apríl , 2009, 15:12:27 »

lepsie, jak keby hrali len sach
Zaznamenané
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #36 kedy: 09. Apríl , 2009, 15:14:59 »

vacsinu z konvergencii ... so spevom bola iba jedna piesen strange theme . spieval freso ale  taky hlas vystruhal presne ako z nahravky
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #37 kedy: 09. Apríl , 2009, 15:15:39 »

bol aj Mikrokozmos ?
Zaznamenané
Radomír
stály hosť
Príspevkov: 980

« Odpoveď #38 kedy: 09. Apríl , 2009, 15:25:51 »

Po koncerte iste bol  Žmurk
Zaznamenané

Nečum-uč sa,cvič a hraj!Nech si dobrý ako VAI :)
yesfan
miestny štamgast
Príspevkov: 1564

Skratfštrku, Parom, Klokotor, Ambient Shrine

« Odpoveď #39 kedy: 10. Apríl , 2009, 08:12:39 »

bol aj mikrokozmos.

ja som tiez bol v BB a moje dojmy by som zhrnul takto. Collegium Musicum bola kedysi vyborna kapela a stale je viac nez dobre, ked sa ludia na nu (alebo to co z nej ostalo) idu pozriet aj dnes. u nas proste nie je velka sanca vidiet nazivo tento typ muziky, pocut hammond organ v akcii, pocut co i len dlhsiu skladbu na podiu, nebodaj s vyssou ambiciou ako len vytvorit zvukovu kulisu pod zatancovanie si. cize maximalne chvalyhodny pocin od usporiadatelov aj kapely.

myslim, ze zvuk bol dobry, vadilo mi len trosku akoby vela vysok na zvuku hammondu, sem tam udieral do takych menej prijemnych frekvencii, ale mohlo to byt len miestom, kde som sedel. celkovo sound bol super, vyvazeny, vsetko uplne jasne a citatelne.

hudobnici - marian varga ma stale svoju hlavu na krku a rovnake srdce v hrudi, takze pozriet si ho v akcii, to ako hudobne uvazuje, je vzdy zaujimave a zazitok. je vsak faktom, ze az prilis casto predbiehal celu kapelu o take vzdialenosti, ze skutocne to tu pohodu narusuje, myslim, celkom objektivne. ked raz jeden clovek rytmicky netaha za jeden koniec s kapelou, je to po case utrpenie, ak je toho vela. a u mariana je to ho celkom dost.

griglak - hral pekne, vlastnym originalnym stylom, ale niektore veci jednoducho nemali tu spravnu atmosferu - improvizoval aj tam, kde mozno mohol ostat verny povodnym gitarovym melodiam.

fedor freso odohral podla mna standard nicim neprekvapujuci ani nezaostavajuci. zvuk basy mal charakteristicky, v nasich zemepisnych sirkach a casopriestore zriedkavy :-).
co tiez ocenujem.

martin valihora. perfektny muzikant, ale dovolim si povedat, ze mne v collegiu nezapasoval. bolo tam niekolko zavahani, nedokoncenych prechodov, chybiek (odhliadnuc od tej neistoty, ktoru do celej kapely zasieval marian) co v niektorych momentoch, pre tych co to poznaju trosku poznacilo dojem a vysledok. hral tiez tak trochu akoby podla sablony, tvrde, priamociare techniky, ale aj tvrdym, prilis sustredenym sposobom, co mi tam tiez nejak nepasopvao osobne.

na zaver. videl som aj koncert v 97, tiez v BB a pacil sa mi viac. co sa tyka mariana, bolo to myslim porovnatelne, co sa tyka bicich, bolo to autentickejsie a lepsie, kedze tam hral povodny clen dusan hajek ( a o to viac to bolo collegium) a co sa tyka gitary, dovolim si povedat, ze to bolo o vela lepsie - andrej seban ten koncert v BB odohral jednoducho fantasticky (aspon mne sa tam tym takym psychedelickym uvazovanim hodil lepsie) a ked som potom videl zaznam z BA (ktory vydali aj na cd) bol som sklamany, pretoze podla mna jeho performance v BB bola lepsia, ale o to nejde.

myslim, ze na tothorocnom comebacku vidiet viac ako predtym, ze ide o jednorazovu akciu, privyrobenie si, taku rychlokvasku, ale samozrejme aj o velmi pekne opetovne spojenie kamaratov muzikantov. cize rozhodne nelutujem ze som bol, pozriet si takuto muziku od takych muzikantov a na slovensku za 3 stovky nie je vobec samozrejmost.
Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley

http://martinhuba.bandcamp.com/
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #40 kedy: 11. Apríl , 2009, 11:57:45 »

akurat pozeram toto:

a nic z toho mi napriek hroznemu mobil zvuku nepripadne ako vysloveny pruser...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #41 kedy: 11. Apríl , 2009, 13:12:32 »

Aj by som isiel kuknut. Nemate niekto volny listok v Ba?
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
yesfan
miestny štamgast
Príspevkov: 1564

Skratfštrku, Parom, Klokotor, Ambient Shrine

« Odpoveď #42 kedy: 14. Apríl , 2009, 07:21:45 »

zdar Rastis,

jasne, vysloveny pruser ani nebol. mnoho ludi caka ale aj tak viac. v kazdom pripade ale treba ist pozriet, keby sa zastavili este aj v ZH idem znova
Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley

http://martinhuba.bandcamp.com/
Locksmith
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3186

« Odpoveď #43 kedy: 16. Apríl , 2009, 20:29:38 »

v bratislave to dnes bolo vyborne. som spokojny Zdravíčko
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #44 kedy: 16. Apríl , 2009, 21:08:10 »

v bratislave to dnes bolo vyborne. som spokojny Zdravíčko

Blizsie dojmy nam nezdelis?
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 8 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.048 sekund, 23 otázok.