Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 17:03:21
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: 2.4.2009 collegium musicum banska bystrica  (Prečítané 18520 krát)
0 užívateľov a 7 Hostí prehliada túto tému.
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #60 kedy: 17. Apríl , 2009, 11:39:19 »

uplne mimo si. Bratislavsky koncert bol po vsetkych strankach fantasticky.

Marian regulerne zahral vsetko co trebalo, a zahral to maximalne dobovo a autenticky - realny Hammond, vsetky zvuky ako mali byt, ziadne nehrazky... Marian bol vzdy Marian, vzdy ho tak trebalo brat, aj za mladi, aj teraz. reci o jeho "podradnom" vykone svedcia o tom, ze niekto absolutne nepochopil koncert Collegium Musicum.

Griglak - tak dobre a uvolnene  som ho uz dlho nepocul, z jeho zvuku gitary nechapem a to uz z gitar a gitaristov dlhu dobu neucvrkavam

Freso - standardne dobre, Hiwatt bol skvely napad, ta basa mu znela jedovatejsie, ako na povodnych platnach

Valihora je fenomen, udrzal kapelu dokonale pokope a este to navyse aj fasa slapalo, co som naozaj necakal a v porovnani pred 12 rokmi s Hajekom, ktory uz roky nebubnuje tam bol jednoznacne prinos a malo to skratka gule.

zacali Mikrokozmos - ten bol taky trosku rozpacitejsi, zhruba vstyle comebacku 97, ale uz dalsia sa vydarila a nakoniec cely koncert nebol "nejako zahraty", ale doslova odpaleny.

milo potesila aj "posledna veta" koncertu - mini solicko mladuckeho Griglaka z Konvergencii :)

jedine ze by sa od bystrickeho koncertu varga naucil hrat  Zdravíčko
Zaznamenané
brano_
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 90

Gibson, negibson, Jolana je Jolana. :)

« Odpoveď #61 kedy: 17. Apríl , 2009, 11:43:35 »

jedine ze by sa od bystrickeho koncertu varga naucil hrat  Zdravíčko

Toz ked v BB hrali po n-rokoch zas spolu, tak to bola asi viac skuska ako koncert ... co sa zas aj dalo cakat.
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #62 kedy: 17. Apríl , 2009, 11:44:15 »

Neviem teda, aky bol koncert v BB ale v BA to bolo uplne fajn. Ani raz som nemal dojem, ze by sa kapela rozsypala. A k tomu Vargovi - vy viete urcit, kedy spravi chybu a kedy hra, to co ma hrat? Lebo tie linky su vacsinu casu tak narocne a psycho, ze by som si absolutne nedovolil tvrdit, ze "tu alebo tam to dodrbkal".  Na zdravie!
Zvuk bol velmi citatelny, super sa ich pocuvalo. Griglakov zvuk/ton/hra ako vzdy na jednicku. Valihoru som videl prvykrat a je to jeden z naj bubenikov, akych som kedy videl. Bez mihnutia oka hral vsetko ako robot. Krasne cinkacky, prechody, praca s dynamikou.  Bravooo
Kazdopadne sedenie v PKO bolo podla mojho odhadu zaplnene tak na 90% a toto je dolezite a nie ci Varga semtam bol nepresny alebo nie. V jeho veku a stave by som bol rad, kebyze trafim do PKO.  Žmurk
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #63 kedy: 17. Apríl , 2009, 11:46:43 »

cubo - nenaucil - hra uz 20 rokov rovnako. a ? vsak ale vypocuj si jeho preludovanie na druhom live s gitarou... on nikdy nebol virtuoz, to len taka aura sa o nom vytvaralav ceskych casopisoch, ze "fenomenalni varhanik ze Slovenska".  on hral vzdy svojsky - tak ako aj na sucasnych koncertoch... takisto nebudes po koncerte Rolling Stones picovat, ako nevie hrat Keith Richards...
Zaznamenané
cubo
inventár podniku

« Odpoveď #64 kedy: 17. Apríl , 2009, 11:50:37 »

Neviem teda, aky bol koncert v BB ale v BA to bolo uplne fajn. Ani raz som nemal dojem, ze by sa kapela rozsypala. A k tomu Vargovi - vy viete urcit, kedy spravi chybu a kedy hra, to co ma hrat? Lebo tie linky su vacsinu casu tak narocne a psycho, ze by som si absolutne nedovolil tvrdit, ze "tu alebo tam to dodrbkal".  Na zdravie!
Zvuk bol velmi citatelny, super sa ich pocuvalo. Griglakov zvuk/ton/hra ako vzdy na jednicku. Valihoru som videl prvykrat a je to jeden z naj bubenikov, akych som kedy videl. Bez mihnutia oka hral vsetko ako robot. Krasne cinkacky, prechody, praca s dynamikou.  Bravooo
Kazdopadne sedenie v PKO bolo podla mojho odhadu zaplnene tak na 90% a toto je dolezite a nie ci Varga semtam bol nepresny alebo nie. V jeho veku a stave by som bol rad, kebyze trafim do PKO.  Žmurk

ano dovolim si tvrdit ze viem kde nieco dodrbal a kde nie... predsa viem co tam zahral na platni, a potom vidim ako sa na koncerte snazi zahrat to iste, paprce ho vsak neposluchaju a tak sa na to vysere a zacne tliachat po klavesnici... dalsia vec je ze nemusim mat 200% ucho aby som pocul ked niekto absolutne nehra v rytme, uteka ako keby tam kapela ani nebola...
inac mne vobec nepridu tie klavesove linky v collegiu nejake hardcore... asi si este nepocul hardcore klavirnu klasiku  Som frajer

v jeho veku a zdravotnom stave (a teda aj hudobnickych schopnostiach) by som sa hanbil vyjst na podium Zdravíčko
ale tak co, ma velke meno takze moze spoliehat na to, ze aj keby sa na podiu vysral a obhadzoval hovnami ludi tak by mu to zrali - Zdravíčko
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #65 kedy: 17. Apríl , 2009, 11:52:57 »

ano dovolim si tvrdit ze viem kde nieco dodrbal a kde nie... predsa viem co tam zahral na platni, a potom vidim ako sa na koncerte snazi zahrat to iste, paprce ho vsak neposluchaju a tak sa na to vysere a zacne tliachat po klavesnici... dalsia vec je ze nemusim mat 200% ucho aby som pocul ked niekto absolutne nehra v rytme, uteka ako keby tam kapela ani nebola...
inac mne vobec nepridu tie klavesove linky v collegiu nejake hardcore... asi si este nepocul hardcore klavirnu klasiku  Som frajer

v jeho veku a zdravotnom stave (a teda aj hudobnickych schopnostiach) by som sa hanbil vyjst na podium Zdravíčko
ale tak co, ma velke meno takze moze spoliehat na to, ze aj keby sa na podiu vysral a obhadzoval hovnami ludi tak by mu to zrali - Zdravíčko

pises ako bulo  Žmurk
Zaznamenané
cubo
inventár podniku

« Odpoveď #66 kedy: 17. Apríl , 2009, 11:53:04 »

cubo - nenaucil - hra uz 20 rokov rovnako. a ? vsak ale vypocuj si jeho preludovanie na druhom live s gitarou... on nikdy nebol virtuoz, to len taka aura sa o nom vytvaralav ceskych casopisoch, ze "fenomenalni varhanik ze Slovenska".  on hral vzdy svojsky - tak ako aj na sucasnych koncertoch... takisto nebudes po koncerte Rolling Stones picovat, ako nevie hrat Keith Richards...

podla mna v 70 rokoch hral uplne popici a skoda ze som vtedy nezil, rad by som to pocul live... skoda je, ze dnes uz z jeho hry zostaly len mozno 2%... Smútim
inak ako ja si vargu velmi cenim za to co spravil, len ma nastval ked takto dodrbal koncert ako v BB... neviem mozno v BA uz nebol taky nervozny a znelo to inac...  Na zdravie!
Zaznamenané
cubo
inventár podniku

« Odpoveď #67 kedy: 17. Apríl , 2009, 11:53:37 »

pises ako bulo  Žmurk

mas pravdu nechal som sa uniest  Bavím sa skvele
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #68 kedy: 17. Apríl , 2009, 12:06:23 »

co si pamatam informacie  v podstate este z detstva, tak Varga bol v obdobi 70. rokov povazovany za europsku spicku, ale prevdupovediac neviem, cim si to vysluzil (ci presnou, technickou hrou, experimentatorstvom, alebo cim vlastne), lebo v podstate v takmer rovnakom case sa sirili aj ine nazory, ze nehra prilis rytmicky presne, ze je proste svojsky...takze bezny clovek ma v tom gulas Smútim
Kazdopadne ma klasicke hudobne vzdelanie, jeho profesorom bol Jan Cikker, v jeho pristupe k hudbe je silne citit toto zazemie a da sa povedat, ze minimalne na slovenske pomery dal hudbe vela, posunul ju z takych klasicky "tapakovskych" pomerov do inych sfer.
Po  jeho alkoholovych avanturach a mozno aj inych problemoch snad ani necudo ze hra este svojskejsie ako predtym Zdravíčko
Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #69 kedy: 17. Apríl , 2009, 12:17:49 »

co si pamatam informacie  v podstate este z detstva, tak Varga bol v obdobi 70. rokov povazovany za europsku spicku, ale prevdupovediac neviem, cim si to vysluzil (ci presnou, technickou hrou, experimentatorstvom, alebo cim vlastne), lebo v podstate v takmer rovnakom case sa sirili aj ine nazory, ze nehra prilis rytmicky presne, ze je proste svojsky...takze bezny clovek ma v tom gulas Smútim
Kazdopadne ma klasicke hudobne vzdelanie, jeho profesorom bol Jan Cikker, v jeho pristupe k hudbe je silne citit toto zazemie a da sa povedat, ze minimalne na slovenske pomery dal hudbe vela, posunul ju z takych klasicky "tapakovskych" pomerov do inych sfer.
Po  jeho alkoholovych avanturach a mozno aj inych problemoch snad ani necudo ze hra este svojskejsie ako predtym Zdravíčko
nebol považovany za žiadnu špicu to boli len legendy, za hranicami čssr ho nik nepoznal a ani o nič neprišiel Zdravíčko
Zaznamenané

yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #70 kedy: 17. Apríl , 2009, 12:26:01 »

nebol považovany za žiadnu špicu to boli len legendy, za hranicami čssr ho nik nepoznal a ani o nič neprišiel Zdravíčko

no, s tym by som uspesne polemizoval...len tak  namatkovo si vybavujem zahranicny rocklexikon, kde bol spominany, ako spickovy muzikant, porovnavany s kategoriou Wakeman, alebo Cseslaw Niemen Žmurk
Zaznamenané
cubo
inventár podniku

« Odpoveď #71 kedy: 17. Apríl , 2009, 12:33:08 »

no, s tym by som uspesne polemizoval...len tak  namatkovo si vybavujem zahranicny rocklexikon, kde bol spominany, ako spickovy muzikant, porovnavany s kategoriou Wakeman, alebo Cseslaw Niemen Žmurk

tak IMHO Wakeman je technikou aj vzdelanim niekde uplne inde... a to nehovorim o napaditosti...  Zdravíčko
Wakeman je asi moj najoblubenejsi klavesmajster  Na zdravie!
Zaznamenané
joe
inventár podniku

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #72 kedy: 17. Apríl , 2009, 12:34:36 »

to je moj nazor nevidel som to takže neverim,vtedy bola aj taka legenda že Griglag v Brave ako slovensky B Mai Na zdravie! a suzi Quatro mala 17kg gitaru Bavím sa skvele
tie prve dosky som mal rad ale určite nehral ako Lord alebo Emerson Zdravíčko
Zaznamenané

joe
inventár podniku

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #73 kedy: 17. Apríl , 2009, 12:36:11 »

tak IMHO Wakeman je technikou aj vzdelanim niekde uplne inde... a to nehovorim o napaditosti...  Zdravíčko
Wakeman je asi moj najoblubenejsi klavesmajster  Na zdravie!
moj je Salko Bavím sa skvele Na zdravie!
Zaznamenané

cubo
inventár podniku

« Odpoveď #74 kedy: 17. Apríl , 2009, 12:37:49 »

to je moj nazor nevidel som to takže neverim,vtedy bola aj taka legenda že Griglag v Brave ako slovensky B Mai Na zdravie! a suzi Quatro mala 17kg gitaru Bavím sa skvele
tie prve dosky som mal rad ale určite nehral ako Lord alebo Emerson Zdravíčko

Sranda ze ja som ako decko prveho hammondistu pocul vargu, a ked potom brat doniesol stary Yes, ELP tak som si najprv myslel ze vykradaju vargu  Bavím sa skvele

moj je Salko Bavím sa skvele Na zdravie!

?§!. Bavím sa skvele akoze to sladene moloko si aj ja rad dam ale nie tu skupinu...
Zaznamenané
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.111 sekund, 23 otázok.