load
náhodný pocestný
Príspevkov: 80
|
|
« kedy: 06. Apríl , 2009, 12:04:10 » |
|
Zdravím páni... Mám na skúšobni hlavu od Peavey: Century 200 Bass Series. Vzadu su dva vystupy a ako som pochopil z nejakej diskusie tak bud tam dam jeden reprobox s impedanciou 4 ohmy alebo 2 boxy kazdy s impedanciou 8 ohmov a budem mat tych 100W co ma ta bedna vykon... Moja otazka je: Ked zozeniem bedne s vykonom 250 W a viac.. nie je to zbytocne? najlepsie by bolo nieco okolo 100W asi... ci nie? alebo inak...ake bedne by k tomu boli najlepsie? (chcel by som 1x15" + 4x10") tu je ta hlava na fotke z netu... vecer mozem prihodit fotky zo skusobne... http://i93.photobucket.com/albums/l80/FarmerTed1/UboIDVpfPTVvhVKaPsJpK8EMIIYw.jpg
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 06. Apríl , 2009, 12:38:34 » |
|
.....kúpiš si neskôr hlavu s väčším výkonom .....
|
|
|
Zaznamenané
|
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
|
|
|
load
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 06. Apríl , 2009, 12:43:56 » |
|
.....kúpiš si neskôr hlavu s väčším výkonom ..... no to je taka otazka.... mozno ano a mozno nie... ale ked ano tak potom mam v plane nejaky aspon half stack ampeg... zatial toto a potom by to ostalo ako zalozny aparat do skusobne....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 06. Apríl , 2009, 14:06:08 » |
|
lepsie mat bednu s vacsim vykonom od zosilovacu, ako to mat nadoraz presne. ze ma bedna 250W neznamena, ze je zbytocne silna, znamena to, ze znese viacej vykonu zo zosilovacu a to predsa nema preco vadit, nie ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
load
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 06. Apríl , 2009, 15:09:36 » |
|
lepsie mat bednu s vacsim vykonom od zosilovacu, ako to mat nadoraz presne. ze ma bedna 250W neznamena, ze je zbytocne silna, znamena to, ze znese viacej vykonu zo zosilovacu a to predsa nema preco vadit, nie ?
aha... ja som myslel ze aby ten zosilovac s tymi reprakmi vobec pohol
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 06. Apríl , 2009, 15:21:13 » |
|
aha... ja som myslel ze aby ten zosilovac s tymi reprakmi vobec pohol uplne standardna situacia - gitarova klasika Marshall 1960 - 4x12", najbeznejsie 4x 75W Celestion = 300W box. dajme tomu ze polovica tych Marshall hlav, co na ne gitaristi hravaju su 50W zosilovace - cize 6x slabsie, ako zvladne bedna. a vidis, ako to funguje... silna bedna neznamena, ze potrebuje silny zosilovac, silna bedna znamena, ze ZNESE silny zosilovac.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 06. Apríl , 2009, 15:31:33 » |
|
ze ZNESE silny zosilovac.
jazykove okienko, nie ZNESE ale ZNESIE
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 06. Apríl , 2009, 15:40:08 » |
|
jazykove okienko, nie ZNESE ale ZNESIE "znesie" mozno slepka vejce alebo ty frajerke modre z neba, ale zosilovac "znese".
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
load
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 06. Apríl , 2009, 15:50:58 » |
|
uplne standardna situacia - gitarova klasika Marshall 1960 - 4x12", najbeznejsie 4x 75W Celestion = 300W box. dajme tomu ze polovica tych Marshall hlav, co na ne gitaristi hravaju su 50W zosilovace - cize 6x slabsie, ako zvladne bedna. a vidis, ako to funguje... silna bedna neznamena, ze potrebuje silny zosilovac, silna bedna znamena, ze ZNESE silny zosilovac.
vdaka za pomoc
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 06. Apríl , 2009, 16:08:57 » |
|
"znesie" mozno slepka vejce alebo ty frajerke modre z neba, ale zosilovac "znese".
omg nejdem sa hadat, zbytocne studujem jazyky ale vsak jasne ja som len chcel trosku rypnut dalsia chybicka nie vejce ale vajce, vejce je cechizmus
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 06. Apríl , 2009, 16:18:17 » |
|
ucebnicovym pouzivanim jazyka, ktory pozna 5 milionov ludi si mozes vytret rit
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 07. Apríl , 2009, 07:26:54 » |
|
no to je taka otazka.... mozno ano a mozno nie... ale ked ano tak potom mam v plane nejaky aspon half stack ampeg... zatial toto a potom by to ostalo ako zalozny aparat do skusobne....
....ja by som v skúšobni stack nestaval.....kúp niečo ako toto a budeš to mať využité a nemusíš sa báť, že odpáliš reprák http://ebazar.muziker.sk/?action=4&id=91481 a aj zvuk budeš mať v pohode....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
load
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 07. Apríl , 2009, 07:45:44 » |
|
Rozmyslal som nas reproboxmi Ashdown MAG... 4x10" a v boxe co mam by som zatial len vymenil reprak co tam je 15" za nejaky iny.... snad to pojde... len musm zistit aky reprak tam je teraz
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 07. Apríl , 2009, 08:58:25 » |
|
.....ak chceš neskôr serióznejší aparát tak tam len vymeň tú 15ku, ak je 8ohmová tak za 4 ohmovú.....do skúšobne stack je podľa mňa zbytočnosť, pokiaľ nemáte tú skúšobňu nejak extra veľkú.....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
load
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 07. Apríl , 2009, 09:07:28 » |
|
.....ak chceš neskôr serióznejší aparát tak tam len vymeň tú 15ku, ak je 8ohmová tak za 4 ohmovú.....do skúšobne stack je podľa mňa zbytočnosť, pokiaľ nemáte tú skúšobňu nejak extra veľkú.....
Prave to ze ta skusobna je dost velka.... mam bednu a je 4 ohmova ale reprak je tam uz dost zly.... chcel som ho vymenit za 8 ohmovy a dokupit bednu 4x10"
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|