rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #105 kedy: 18. Apríl , 2009, 18:36:11 » |
|
co mate furt s tym Hendrixom ? hral na lavacku stranu s klasicky spravne nahodenymi strunami, nic viac.
arnysimilar - nevidel si Hendrixa hrat na pravu stranu, tak o com pises ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
arnysimilar
|
|
« Odpoveď #106 kedy: 18. Apríl , 2009, 21:21:38 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #107 kedy: 18. Apríl , 2009, 22:19:14 » |
|
no... to prve je akurat tak fotka spravena zrkadlovo, takychto lavakov a pravakov som uz videl hodne a to druhe pochybujem ze je hendrix
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #108 kedy: 18. Apríl , 2009, 23:18:35 » |
|
Doyle Bramhall II
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #109 kedy: 19. Apríl , 2009, 00:51:52 » |
|
to prve je zrkadlovo otoceny zle obstrihany obrazok a to druhe je nejaky nepodarene nakresleny obrazok
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
arnysimilar
|
|
« Odpoveď #110 kedy: 19. Apríl , 2009, 07:38:30 » |
|
Jimi vyrastal bez matky a otec ho vychovával v prísnej viere. Hoci bol Jimi ľavák, zakazoval mu otec hrať ľavou rukou, lebo to je vraj znamenie diabla. No keďže chlapec mal výnimočný hodobný talent a takmer absolútny sluch, technicky zvládnuť hru oboma rukami mu nerobilo problém, čo neskôr využíval aj pri svojich gitarových show. Treba si niečo aj prečítať občas ... škoda, že tú knižku som už vrátil ... by som to naskenoval.
|
|
|
Zaznamenané
|
Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #111 kedy: 19. Apríl , 2009, 08:43:51 » |
|
Ja som tiež niečo prečital. Jimi sa do svojich 14-rokov hudbe prakticky nevenoval. Hraval futbal. Až ako 16-ročny /a to už snad neni chlapec/ sa začal gitare viac venovat. Otec ho sice nutil -ked ho videl hrat,čo bolo zriedkavo-hrat "pravacku" ,ale Jimi vždy hral lavacku. A vlastne jeho "hudobna kariera začala okolo roku 1962 -to mal 20 rokov-po odchode z armady.
|
|
« Posledná zmena: 19. Apríl , 2009, 08:52:07 od udry »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brko
|
|
« Odpoveď #112 kedy: 19. Apríl , 2009, 08:51:48 » |
|
na otocenej gitare viem ja ja zahrat kohutika jarabeho na jednej strune kukaj kde ma ake struny napr 0.27 alebo tak ... no kde asi
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ondreee
|
|
« Odpoveď #113 kedy: 19. Apríl , 2009, 10:01:00 » |
|
Jimi hral so strunami natiahnutymi oboma sposobmi.. vsimol som si to uz vazne velmi davno.. neskor mu aj tak fender vyrobil poriadne lavacke gitary.
dalsi fakt je, ze lavak hrajuci na lavu stranu (pripadne pravak hrajuci na lavu - aj take existuje - ved aj hokejky ludia rozne drzia; je to pomixovane) ma skutocne obrovsky problem kupit poriadny nastroj.. poriadny znamena, ze aspon LADÍ! nieto este najst nieco, co mu sedi a vyhovuje. preto sme ovela viac odkazani na gitararov.
ja som prvy poriadny lavacky nastroj videl vo viedenskom Klangfarbe.. tam mali lavacky kutik a boli tam americke strkace a telkace. jeden lavacky LP lepifon a gibson lucile. vtedy som radsej odtial utiekol.. vazne. ani som sa neodvazil na tie gitary siahnut (to je asi 9-10 rokov dozadu) v tom case som este mal gitaru vyrobenu v ramci financnych okliestenosti..
ani na tom sku@venom veltrhu vo frankfurte som si v podstate nemal co vyskusat..
je prastarym zvykom, ze v predajniach su lavacke nastroje uplne rozhasene. dokonca som videl kobylku nastavenu ako na pravackej gitare.. som sa skoro dostal :-) nehovoriac a strarych hrdzavych strunach, hmatniky vrtuloiviteho charakteru. a vyberaj si.
haluz na tom celom je, ze si za tu diskriminaciu v podstate mozeme my lavaci uplne sami. ano jasne, v minulosti bolo zo znamych dovodov potlacane ale dnes to uz tak nie je.
problem je v tom, ze lavaci su skurvene adaptabilnejsi. na antropologii nas ucili, ze su TRI skupiny ludi: 1/3 uplni pravaci, 1/3 uplni lavaci a 1/3 lavopravaci. a kedze lavaci su adaptabilnejsi (suvisi to s dominantnou pravou "iracionalnou" hemisferou), vacsina lavopravakov prekonvertuje na pravakov a este aj cast menej ortodoxnych lavakov. takze lahka matematika: nakoniec ti ostane max 20% lavakov.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #114 kedy: 19. Apríl , 2009, 10:03:47 » |
|
podla mna ste nejaki divni, mali by vas niekam zavriet
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ondreee
|
|
« Odpoveď #115 kedy: 19. Apríl , 2009, 10:17:10 » |
|
podla mna ste nejaki divni, mali by vas niekam zavriet ty davaj pozor aby ta nezavreli do tej miestnosti s nami :D
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #116 kedy: 19. Apríl , 2009, 12:09:22 » |
|
Jimi hral so strunami natiahnutymi oboma sposobmi.. vsimol som si to uz vazne velmi davno.. neskor mu aj tak fender vyrobil poriadne lavacke gitary....
nevidel som z toho obdobia iny, ako pravacky Fender, ani Hendrixa s inou, ako pravackou gitarou. a nikdy som ho nevidel hrat na opacne natiahnute struny, aj ked som ho kedysi dost pozorovaval... chcelo by to nejake obrazky / videa, ale nie take, ako dal arnysimilar
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ondreee
|
|
« Odpoveď #117 kedy: 19. Apríl , 2009, 13:20:41 » |
|
nevidel som z toho obdobia iny, ako pravacky Fender, ani Hendrixa s inou, ako pravackou gitarou. a nikdy som ho nevidel hrat na opacne natiahnute struny, aj ked som ho kedysi dost pozorovaval... chcelo by to nejake obrazky / videa, ale nie take, ako dal arnysimilar kokso prezrel som asi 250 fotiek a prd som nasiel.. vsetko normalne osadene struny.. a lavacky fender som v jeho rukach nenasiel.. len SG a flaying V..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Mazzi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 727
His spirit and music live on!
|
|
« Odpoveď #118 kedy: 19. Apríl , 2009, 19:17:07 » |
|
Ja som tiez nikdy nevidel, ze by Hendrix hral na obratene struny....a ani strakaca nemal lavackeho...
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster American Deluxe '09, Gibson LP Trad '16 -->[Pedalboard]-->Fender Super Reverb 65 RI, Fender Bassman '59 LTD RI, Fender Deluxe 112, Lab Series L5 '78.
|
|
|
Mazzi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 727
His spirit and music live on!
|
|
« Odpoveď #119 kedy: 19. Apríl , 2009, 19:19:19 » |
|
Ale je pravda, ze ked ma gitarista obratene struny, tak mu to znie inak a ma aj specificku techniku...napr.: Albert King....jeho styl znie uplne vynimocne...a to preto lebo hraval iba na pravackej gitare otocenej na druhu stranu s povodne ponechanymi strunami...
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster American Deluxe '09, Gibson LP Trad '16 -->[Pedalboard]-->Fender Super Reverb 65 RI, Fender Bassman '59 LTD RI, Fender Deluxe 112, Lab Series L5 '78.
|
|
|
|