Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
26. November , 2024, 15:52:58
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 16 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ľaváci gitaristi  (Prečítané 40869 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
jtakac
miestny štamgast
Príspevkov: 1702

« Odpoveď #30 kedy: 16. Apríl , 2009, 08:38:04 »

Ja píšem hlavne o tom, že nemáš s čím porovnať. Nemôžeš si požičať gitaru a skúsiť ako by to malo byť. Nie všetko je v teórii o technike nastavenia.

ved ja ti rozumiem :)..ale napr. u nas v ziari v hudobninach maju teraz asi dve lavacke gitary, jedna stoji asi 150eur,druha asi 200, mozes dost vyskusat  Bavím sa skvele..mna sere akurat to,ze tu na slovensku nemas v obchode nejake vyssie modely lavackych gitar,ked uz nejake maju,tak vacsinou tie najvacsie sunty
Zaznamenané

mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #31 kedy: 16. Apríl , 2009, 08:40:51 »

vcom teraz myslis to nastavenie? zosteovanie vysky strun? alebo v com?

Kompletne. Nemyslím elektriku. Kým na tom poriadne nezahráš a to pravák nemôže, tak to proste nie je ono.
Zaznamenané

Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #32 kedy: 16. Apríl , 2009, 08:41:54 »

ved ja ti rozumiem :)..ale napr. u nas v ziari v hudobninach maju teraz asi dve lavacke gitary, jedna stoji asi 150eur,druha asi 200, mozes dost vyskusat  Bavím sa skvele..mna sere akurat to,ze tu na slovensku nemas v obchode nejake vyssie modely lavackych gitar,ked uz nejake maju,tak vacsinou tie najvacsie sunty

Tie ceny ukazujú presne na to, aké tie gitary sú...
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #33 kedy: 16. Apríl , 2009, 08:42:26 »

nastavit nastavis gitaru. je jedno ci lavacka, ci pravacka, servisak predsa nastavuje podla poziadaviek zakaznika, nie podla seba, takze je to len o tom, ako je kto sikovny a vie sa vyhrat tak, aby zakaznik bol spokojny. a na toto predsa nemusis byt virtuoz na gitare  Zdravíčko aj ked jedine take zavazne, cim moze servisak ovplyvnit (ne)pohodlie je dohmat..
Zaznamenané
Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #34 kedy: 16. Apríl , 2009, 08:45:32 »

nastavit nastavis gitaru. je jedno ci lavacka, ci pravacka, servisak predsa nastavuje podla poziadaviek zakaznika, nie podla seba, takze je to len o tom, ako je kto sikovny a vie sa vyhrat tak, aby zakaznik bol spokojny. a na toto predsa nemusis byt virtuoz na gitare  Zdravíčko aj ked jedine take zavazne, cim moze servisak ovplyvnit (ne)pohodlie je dohmat..

To je dosť zjednodušené.
Zaznamenané

hate_me
pravidelný návštevník
Príspevkov: 590

« Odpoveď #35 kedy: 16. Apríl , 2009, 09:12:08 »

keby som bol lavak tak sa just naucim hrat ako pravak
just som sa presne tak ucil hrat  Bavím sa skvele
ja som tiez kedysi skusal naucit sa normalne na pravu stranu, ale u mna to absolutne neslo, ja som nevedel tu gitaru vtedy ani poriadne chytit a nie to este hrat :)...
vec zvyku  Žmurk
Zaznamenané

... ale potom som mu pretiahol sestru a od vtedy sa na mna hnevá ...
zakky
Hosť
« Odpoveď #36 kedy: 16. Apríl , 2009, 09:20:06 »

vsak ja ako pravak najviac prace teda chytanie strun robim lavou rukou  Bavím sa skvele podla mna lavakom to na pravackej gitare musi ist lahsie jak pravakom  Bavím sa skvele
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #37 kedy: 16. Apríl , 2009, 09:33:56 »

To je dosť zjednodušené.
ale vsak principy su rovnake, ci lavacka, ci pravacka. opravy, vymena HW, elektroniky, samotne stelovanie - oktavy, tremola, prehnutie krku, dohmat... ja ako servisak nepotrebujem aby sa mi hralo najsamsuper na nejakej gitare (to je uz z principu blbost, kedze kazdemu vyhovuje nieco ine), potrebujem dosiahnut to, aby bol spokojny zakaznik a to je len o praxi, skusenostiach a sikovnosti.

skromne si myslim, ale ak vies o nejakej zaludnosti, tak sa necham rad poucit..
« Posledná zmena: 16. Apríl , 2009, 09:34:32 od styrioci » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #38 kedy: 16. Apríl , 2009, 09:43:59 »

To je síce pekné, ale kto z nich je ľavák a zostaví a nastaví Ti ju poriadne? Iba Ty sám.

nedavno som steloval kamosovi lavacku ESP a vyzeral spokojne. ja som si na nej brnkal na pravacku stranu, vsak to je uplne jedno pri stelovani...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #39 kedy: 16. Apríl , 2009, 09:47:15 »

Štatisticky sa rodí polovica pravákov a polovica ľavákov. .

to mas odkial ?
Zaznamenané
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #40 kedy: 16. Apríl , 2009, 09:49:02 »

Najlepšie nastaví ľavácku gitaru ľavák gitarista. Ak to samozrejme vie!
podla mna to tak vobec nemusi byt
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #41 kedy: 16. Apríl , 2009, 09:50:33 »

ale vsak principy su rovnake, ci lavacka, ci pravacka. opravy, vymena HW, elektroniky, samotne stelovanie - oktavy, tremola, prehnutie krku, dohmat... ja ako servisak nepotrebujem aby sa mi hralo najsamsuper na nejakej gitare (to je uz z principu blbost, kedze kazdemu vyhovuje nieco ine), potrebujem dosiahnut to, aby bol spokojny zakaznik a to je len o praxi, skusenostiach a sikovnosti.

skromne si myslim, ale ak vies o nejakej zaludnosti, tak sa necham rad poucit..

Záludnosť je hlavne to, že pravák si na ľaváckej gitare poriadne nezahrá a tým vlastne nemôže získať presný pocit z hry...
Zaznamenané

homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #42 kedy: 16. Apríl , 2009, 09:54:05 »

Záludnosť je hlavne to, že pravák si na ľaváckej gitare poriadne nezahrá a tým vlastne nemôže získať presný pocit z hry...
tak nech ti to nastavi Michael Angelo Batio...jemu bude jedno na ktoru stranu je to otocene  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #43 kedy: 16. Apríl , 2009, 09:55:22 »

coby si nezahral. chytim si ju na svoju stranu a hram si tak, ako na pravackej. ze pri mojich pravackych postupoch budu zniet z lavackej gitary kokotiny je sice pravda, ale pre spravne nastelovanie gitary mi to vobec nevadi.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #44 kedy: 16. Apríl , 2009, 09:55:56 »

este raz - ked nastavujem gitaru niekomu, je mi uplne jedno ako sa na nej hra mne, ked ju nastavujem pre niekoho ineho, kto ma ine ruky, ine poziadavky. nehovoriac o tom, ze ten nastroj mi ergonomicky nemusi absolutne sediet do ruky  Žmurk
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 16 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.108 sekund, 22 otázok.