Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 17:44:38
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 16 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ľaváci gitaristi  (Prečítané 40923 krát)
0 užívateľov a 7 Hostí prehliada túto tému.
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #60 kedy: 16. Apríl , 2009, 11:11:56 »

Začínal som hrávať ešte za hlbokého socíku a vtedy bol problém zohnať dobrý nástroj pre praváka, nieto ešte pre ľaváka. Teším sa, že teraz máte také obrovské možnosti. Teraz som sa ku gitare po rokoch vrátil. Celkom fajn pocit, že veci fungujú lepšie a viac.
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #61 kedy: 16. Apríl , 2009, 11:12:15 »

ja si myslim, ze je jedno na ktoru stranu gitarista hra.. mam v pici ..vidis.. aj tento je lavak. a ako mu to ide..
Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele

Zaznamenané

Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #62 kedy: 16. Apríl , 2009, 11:16:10 »

ale ty si pleties dojmy s pojmami. tvoj pocit z nastroja ovplyvni daleko viac veci ako len veci, ktore idu zmenit zostelovanim nastroja (geometria, dohmat, ladenie). tvar tela, vaha, profil krku, celkova koncepcia a konstrukcia nastroja, jeho zvuk dany pouzitym drevom, snimace atd atd nastavenim neovplyvnis..

dam ti taku myslienku na zamyslenie, vychadzajucu z tvojej teorie: chces povedat, ze ked osobne preferujem LP s kratkou menzurou, tucnejsim krkom s Cckovym profilom, strednym dohmatom so strunami 10-52 a pride za mnou niekto, kto potrebuje zostelovat superstrat s tenkym Dckovym krkom, floydrose tremolom, 9tkami strunami a mne to absolutne nesedi do ruky a neviem na tom hrat s dobrym pocitom, ze mu to nebudem vediet nastavit tak aby bol ten niekto spokojny? :) z vlastnej skusenosti ti viem rovno povedat, ze je to blbost

Veď ja s Tebou súhlasím. Základ je v tom, že na to, aby som mohol ako ľavák gitarista prísť na to, čo mi naozaj sedí mám ďaleko menej možností ako pravák. To je proste fakt. Fakt je aj to, že môžem skúšať pravácke gitary do aleluja a viem prd, lebo mi to nikdy sedieť nebude tak, ako gitara ľavácka. Ja som tvrdý ľavák a viem o čom píšem. 
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #63 kedy: 16. Apríl , 2009, 11:17:12 »

no to hej.. prist do obchodu a skusit si lavacku gitaru je skoro nemozne.. to je pravda.. a je to tak skoro vsade vo svete zrejme..
Zaznamenané

Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #64 kedy: 16. Apríl , 2009, 11:17:48 »

Super, samozrejme. Mame radi novych aktivnych clenov.
Ja som nejaky Brano, tesi ma.  Na zdravie!

Peter. Aj mňa teší.
Zaznamenané

Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #65 kedy: 16. Apríl , 2009, 11:19:01 »

no to hej.. prist do obchodu a skusit si lavacku gitaru je skoro nemozne.. to je pravda.. a je to tak skoro vsade vo svete zrejme..

No veď to je. Je to celkom logické. Netreba plakať, ale skôr sa viacerí poznať a debatovať.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #66 kedy: 16. Apríl , 2009, 11:22:02 »

Veď ja s Tebou súhlasím. Základ je v tom, že na to, aby som mohol ako ľavák gitarista prísť na to, čo mi naozaj sedí mám ďaleko menej možností ako pravák. To je proste fakt. Fakt je aj to, že môžem skúšať pravácke gitary do aleluja a viem prd, lebo mi to nikdy sedieť nebude tak, ako gitara ľavácka. Ja som tvrdý ľavák a viem o čom píšem. 
tak ale toto je uz trosku ina debata ako ta, ktoru si nacrtol, ked si tvrdil, ze na to, aby som mohol gitaru zostelovat pre niekoho, aby sa mu na nej hralo dobre, sa mi na nej musi hrat, resp musim si na nej vediet dobre zahrat ja, ktory ju nastavujem.. co je principialna blbost, kedze kazdemu vyhovuje nieco ine..
Zaznamenané
Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #67 kedy: 16. Apríl , 2009, 11:33:56 »

tak ale toto je uz trosku ina debata ako ta, ktoru si nacrtol, ked si tvrdil, ze na to, aby som mohol gitaru zostelovat pre niekoho, aby sa mu na nej hralo dobre, sa mi na nej musi hrat, resp musim si na nej vediet dobre zahrat ja, ktory ju nastavujem.. co je principialna blbost, kedze kazdemu vyhovuje nieco ine..

Principiálne to blbosť nie je. Lebo určite sa robí pravácka gitara lepšie pravákovi a ľavácka ľavákovi. 
Zaznamenané

Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #68 kedy: 16. Apríl , 2009, 11:36:35 »

Ale ak si ma pochopil tak, že pravák nie je schopný dať dokopy ľavácku gitaru, tak to je omyl. Ja len tvrdím, že to je pre neho ťažšie.
Zaznamenané

arnysimilar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 480

« Odpoveď #69 kedy: 16. Apríl , 2009, 11:45:27 »

Citácia
Štatisticky sa rodí polovica pravákov a polovica ľavákov. .
Citácia
to mas odkial ?
Nedá sa to nijak podložiť, ale psychológovia to predpokladajú. Väčšina ľudí najmä v minulosti bola preúčaná (náboženské, konzervatívne a iné názory).
A ešte na doplnenie: Viete, čo majú spoločné štyria z posledných piatich amerických prezidentov Gerald Ford, Ronald Reagan, George Bush a Bill Clinton?

Čím sa môžu porovnávať s členmi britskej monarchie, kráľovnou Alžbetou, princom Charlesom či jeho synom Williamom?

A v čom boli okrem talentu rovnakí Leonardo da Vinci a Pablo Picasso?

Všetci boli alebo sú ľavákmi.
Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
arnysimilar
pravidelný návštevník

« Odpoveď #70 kedy: 16. Apríl , 2009, 11:46:08 »

A len tak na doplnenie z hudobníckej brandže:
Ringo Starr, Paul McCartney, Phil Collins, Kurt Cobain, Jimi Hendrix, George Michael, Seal, Sting, Céline Dion, Eminem, 50 cent, Natalie Imbruglia, Ricky Martin, Iggy Pop, Kelly Osbourne, Harpo Marx, Pink, Noel Gallagher, David Bowie, Bob Dylan, Michael Stipe, Billy Corgan, Bela Fleck, Glenn Frey, Isaac Hayes, Christie Marie Melonson, Joe Perry, Robert Plant, Paul Simon, ...
títo všetci tiež boli alebo sú ľaváci.  Na zdravie!
Zaznamenané

arnysimilar
pravidelný návštevník

« Odpoveď #71 kedy: 16. Apríl , 2009, 11:47:02 »

Kedysi nás ľavákov bili po rukách, dnes máme medzinárodný deň ľavákov - je to 13.8. - už sa teším ako sa ožerieme  Na zdravie!
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #72 kedy: 16. Apríl , 2009, 11:49:46 »

A len tak na doplnenie z hudobníckej brandže:
Ringo Starr, Paul McCartney, Phil Collins, Kurt Cobain, Jimi Hendrix, George Michael, Seal, Sting, Céline Dion, Eminem, 50 cent, Natalie Imbruglia, Ricky Martin, Iggy Pop, Kelly Osbourne, Harpo Marx, Pink, Noel Gallagher, David Bowie, Bob Dylan, Michael Stipe, Billy Corgan, Bela Fleck, Glenn Frey, Isaac Hayes, Christie Marie Melonson, Joe Perry, Robert Plant, Paul Simon, ...
títo všetci tiež boli alebo sú ľaváci.  Na zdravie!

no a ? myslis, ze by som nedal dokopy dlhsi zoznam ako ty ?
Zaznamenané
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #73 kedy: 16. Apríl , 2009, 11:52:03 »

no a ? myslis, ze by som nedal dokopy dlhsi zoznam ako ty ?

ha ha ha ha ha ha ha ha ha
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #74 kedy: 16. Apríl , 2009, 11:55:28 »

hlavne ta Kelly Osbourne je tam dobra :)
Zaznamenané
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 16 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.036 sekund, 22 otázok.