jtakac
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 16. Apríl , 2009, 08:38:04 » |
|
Ja píšem hlavne o tom, že nemáš s čím porovnať. Nemôžeš si požičať gitaru a skúsiť ako by to malo byť. Nie všetko je v teórii o technike nastavenia.
ved ja ti rozumiem ..ale napr. u nas v ziari v hudobninach maju teraz asi dve lavacke gitary, jedna stoji asi 150eur,druha asi 200, mozes dost vyskusat ..mna sere akurat to,ze tu na slovensku nemas v obchode nejake vyssie modely lavackych gitar,ked uz nejake maju,tak vacsinou tie najvacsie sunty
|
|
|
Zaznamenané
|
mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 16. Apríl , 2009, 08:40:51 » |
|
vcom teraz myslis to nastavenie? zosteovanie vysky strun? alebo v com?
Kompletne. Nemyslím elektriku. Kým na tom poriadne nezahráš a to pravák nemôže, tak to proste nie je ono.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 16. Apríl , 2009, 08:41:54 » |
|
ved ja ti rozumiem ..ale napr. u nas v ziari v hudobninach maju teraz asi dve lavacke gitary, jedna stoji asi 150eur,druha asi 200, mozes dost vyskusat ..mna sere akurat to,ze tu na slovensku nemas v obchode nejake vyssie modely lavackych gitar,ked uz nejake maju,tak vacsinou tie najvacsie sunty Tie ceny ukazujú presne na to, aké tie gitary sú...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 16. Apríl , 2009, 08:42:26 » |
|
nastavit nastavis gitaru. je jedno ci lavacka, ci pravacka, servisak predsa nastavuje podla poziadaviek zakaznika, nie podla seba, takze je to len o tom, ako je kto sikovny a vie sa vyhrat tak, aby zakaznik bol spokojny. a na toto predsa nemusis byt virtuoz na gitare aj ked jedine take zavazne, cim moze servisak ovplyvnit (ne)pohodlie je dohmat..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 16. Apríl , 2009, 08:45:32 » |
|
nastavit nastavis gitaru. je jedno ci lavacka, ci pravacka, servisak predsa nastavuje podla poziadaviek zakaznika, nie podla seba, takze je to len o tom, ako je kto sikovny a vie sa vyhrat tak, aby zakaznik bol spokojny. a na toto predsa nemusis byt virtuoz na gitare aj ked jedine take zavazne, cim moze servisak ovplyvnit (ne)pohodlie je dohmat.. To je dosť zjednodušené.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
hate_me
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 16. Apríl , 2009, 09:12:08 » |
|
keby som bol lavak tak sa just naucim hrat ako pravak
just som sa presne tak ucil hrat ja som tiez kedysi skusal naucit sa normalne na pravu stranu, ale u mna to absolutne neslo, ja som nevedel tu gitaru vtedy ani poriadne chytit a nie to este hrat ... vec zvyku
|
|
|
Zaznamenané
|
... ale potom som mu pretiahol sestru a od vtedy sa na mna hnevá ...
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 16. Apríl , 2009, 09:20:06 » |
|
vsak ja ako pravak najviac prace teda chytanie strun robim lavou rukou podla mna lavakom to na pravackej gitare musi ist lahsie jak pravakom
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 16. Apríl , 2009, 09:33:56 » |
|
To je dosť zjednodušené.
ale vsak principy su rovnake, ci lavacka, ci pravacka. opravy, vymena HW, elektroniky, samotne stelovanie - oktavy, tremola, prehnutie krku, dohmat... ja ako servisak nepotrebujem aby sa mi hralo najsamsuper na nejakej gitare (to je uz z principu blbost, kedze kazdemu vyhovuje nieco ine), potrebujem dosiahnut to, aby bol spokojny zakaznik a to je len o praxi, skusenostiach a sikovnosti. skromne si myslim, ale ak vies o nejakej zaludnosti, tak sa necham rad poucit..
|
|
« Posledná zmena: 16. Apríl , 2009, 09:34:32 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 16. Apríl , 2009, 09:43:59 » |
|
To je síce pekné, ale kto z nich je ľavák a zostaví a nastaví Ti ju poriadne? Iba Ty sám.
nedavno som steloval kamosovi lavacku ESP a vyzeral spokojne. ja som si na nej brnkal na pravacku stranu, vsak to je uplne jedno pri stelovani...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 16. Apríl , 2009, 09:47:15 » |
|
Štatisticky sa rodí polovica pravákov a polovica ľavákov. .
to mas odkial ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 16. Apríl , 2009, 09:49:02 » |
|
Najlepšie nastaví ľavácku gitaru ľavák gitarista. Ak to samozrejme vie!
podla mna to tak vobec nemusi byt
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 16. Apríl , 2009, 09:50:33 » |
|
ale vsak principy su rovnake, ci lavacka, ci pravacka. opravy, vymena HW, elektroniky, samotne stelovanie - oktavy, tremola, prehnutie krku, dohmat... ja ako servisak nepotrebujem aby sa mi hralo najsamsuper na nejakej gitare (to je uz z principu blbost, kedze kazdemu vyhovuje nieco ine), potrebujem dosiahnut to, aby bol spokojny zakaznik a to je len o praxi, skusenostiach a sikovnosti.
skromne si myslim, ale ak vies o nejakej zaludnosti, tak sa necham rad poucit..
Záludnosť je hlavne to, že pravák si na ľaváckej gitare poriadne nezahrá a tým vlastne nemôže získať presný pocit z hry...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 16. Apríl , 2009, 09:54:05 » |
|
Záludnosť je hlavne to, že pravák si na ľaváckej gitare poriadne nezahrá a tým vlastne nemôže získať presný pocit z hry...
tak nech ti to nastavi Michael Angelo Batio...jemu bude jedno na ktoru stranu je to otocene
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 16. Apríl , 2009, 09:55:22 » |
|
coby si nezahral. chytim si ju na svoju stranu a hram si tak, ako na pravackej. ze pri mojich pravackych postupoch budu zniet z lavackej gitary kokotiny je sice pravda, ale pre spravne nastelovanie gitary mi to vobec nevadi.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 16. Apríl , 2009, 09:55:56 » |
|
este raz - ked nastavujem gitaru niekomu, je mi uplne jedno ako sa na nej hra mne, ked ju nastavujem pre niekoho ineho, kto ma ine ruky, ine poziadavky. nehovoriac o tom, ze ten nastroj mi ergonomicky nemusi absolutne sediet do ruky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|